Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hd'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 129 results

  1. Hello all, I am considering purchasing the model pack expansion for the HD500x but have a couple of questions. I have an HD500x and use it regularly for gigs, recording, rehearsals etc. So much so that I'm going to be buying a second hd500x as a backup. I want to have matching presets on both units so it's a seemless switch if something does happen. If I buy the model pack(s) for the HD500X is this a license for only one unit? Or is it good for multiple HD500X's for the same registered user? Thanks for any info, advice, etc!
  2. They appear on my pod but not in hd pro x edit. Help?
  3. I am running a JTV-59 through a Yamaha THR 10C into an iMac via USB or just jamming with headphones plugged into the THR. The magnetic pickups sound great with the amp sims built into the THR. In fact, I'd say the tube amp sims in the THR are some of the best hardware or software (external device or computer plugins) I have come across so far. Granted, I don't have an Ax FX or Kemper Profiler. But when I switch over to the Variax models with the same amp sims (both THR and Guitar Rig), it just doesn't sound that great. The mags sound much better. Then I finally got around to turning the THR to the "FLAT" setting where no amp sim is applied to the signal. I only had a light hall reverb on. When I started going through the models I was blown away! Especially by the SEMI, JAZZBOX, and ROCKABILLY models. To me they sound so much better without an amp sim coloring their sound, even when the amp sim is set to low-gain, clean tones. The sound is more expressive and sounds less "gimmicky". I am starting to have more respect for what Line 6 has accomplished here. I am not disappointed at all because I really like to play with very clean tones, and no distortion. I know this probably has a lot to do with the preference of my ears. I'm just very puzzled why there would be such a difference between mags and Variax models when using amp sims. Do we get better results using simulated instrument and real amp, or amp sim and real mags, but things start to break down with simulated guitar AND simulated amp?
  4. I have a pod hd pro and i downloaded the new metal hd pack today and basically i was trying out the new amps and when ever i put an EQ in the post area it goes all crackly sounding and lollipop. anyone know what this is?
  5. So the PODs LED indicators for clip and signal are always on, even with no instruments or anything attached. Has anyone else encountered this problem? I've cycled through all of my patches and have used clean slates, but nothing seems to get those lights to stop coming on.
  6. Hello, I am looking into purchasing a POD HD Desktop along with a short-board. My debate is over getting the short-board mkii or the original. I was wondering the different ways of button use. First off, how to you change from "ABCD" mode to "FS1-8" mode? Second, is there a way to set the function 2 button on the short-board to do this for you?
  7. So I use an m-audio midiport to change my pod's patches during live shows. However when a patch changes, there is a small interruption of sound (for about half a second) which sounds bad in the mix... Is there a way to make the change faster? If not, I basicly change between rythm and lead patches, so can I change some parameters of the patch (like turning pedals on/off. or amp settings) using MIDI signals? I just want to make our live sound as perfect as it can get...
  8. There I was, recording my little heart out and I needed som wah-wah. As per usual, HD edit crashed (as it always does when using the on board expression pedal) I didn't want to go through the process of shutting down my DAW so I hit the "ok" button knowing that this will erase all of my patches except the one that I am using at the moment. I figured that I would stay in my creative flow and do the whole shutting down and rebooting process after I finished recording this one little passage. The genius that I am, I decided to try something new. I hit the send All button on the HD edit. AAAAUUUUGGGGGHHHHHH! ALL OF MY PATCHES ARE GONE! Why did I do that! And NO! I didn't have a back up! Hours of tweaking gone! But you know what? This is exactly what I needed! I reflashed the POD and got the factory bundle reinstalled. I basically have a brand new pod to play with but this time around I have a lot of experience behind me. I'm not trying to figure out how the POD works. I can just dive in and start creating patches that make sense and have them in an order that makes sense. Save my bundles and set lists in a manner that makes sense! Sure, I have lost some presets that I really liked. Presets that took me a long time to dial in. But a lot of that time was spent figuring out the difference between eq's and the different modulation types, mic options, DEP stuff and so on. I am going from "I wonder what will happen if....", to "I know what will happen when..." So recreating my lost patches has been pretty simple so far. I had run so deep down the POD rabbit hole, that it is oddly refreshing and exciting to have to start over. And here is something that I NEVER thought would be possible; a lot of the factory presets sound pretty darn good to me! I know that is crazy talk but it's true! Yes there is some stuff that is just plain goofy (Mysterious Wei comes to mind) but I am finding that I like quite a few of the factory offerings. Where as before, I had written them all off as garbage. So that is my tale of disaster and the Lotus flower that has risen from the ashes! Pretty cool in my mind! But seriously Line 6, you gotta do something about the crashing HD Edit expression pedal issue! It is REALLY ANOYING!
  9. Global EQ preset onoff? Looking forward to the upcoming global EQ. Will it be possible to have it on or off per preset? Reason, now I use an external EQ in the loop used only for my acoustic guitar. Regards Lennart
  10. I bought my pod hd pro X from thomann 2 months ago and it was just fine, untill the last few weeks. Randomly, while I use the Pod as a soundcard for my Windows PC the Pod doesn's seemsto respond to the window's sound while my guitar still sounds Ok on the monitors. This will continue to happen until I restart. Its really, REALLY annoying! I guess it's a windows issue but i don't know how to fix it. Help??
  11. So I just got the FBV Shortboard MkII a couple of days ago and I've figured most of it out but I can not for the life of me figure how to get the tap tempo to work with a delay that I have on my Pod Hd Pro X. I've figured out how to assign certain effects to my shortboard but I just can't get the tap tempo to work. Thanks in advance for anyones help!
  12. Hello everyone I purchased a line 6 pod hd pro about a week ago and I love the tones you can get out of it the only problem is that when it's connected to my computer via usb it gives me this really annoying noise every 3 minutes or so. I attached a file of the clean tone so you can hear how it sounds. Did anyone have this problem, or does anyone have an idea on how to fix this? Cheers! line6problem.mp3
  13. Has anyone used a POD HD pro (Or pro X) for a live bass rig? Did it work out? I know I can get an awesome bass tone for recording with it, but does that translate over in the live setting with a venue sound system in your experiences? When I used it at my last show ( I play lead guitar normally) I had a very thin and bassless tone, but I think that was a few too many eqs that caused that.
  14. Bonjour, Je viens de faire l'aquisition d'un POD HD500X et je découvre petit à petit ses possibilités. Je rencontre, en revanche, un problème de taille: lorsque je passe d'un preset à un autre, il y a un blanc très court mais audible. Le son se coupe tout bonnement au changement pendant une fraction de seconde avant de passer au nouveau preset. C'est extrêmement ennuyeux, ça casse totalement la mélodie. Existe-t-il un moyen d'effacer cette latence (mise à jour, ...?) Merci d'avance
  15. Hello friends! I need to transfer all my settings from HD500 to HD PRO There is some kind of help? I'll also need to do the same from HD PRO to HD PRO X Thank you!
  16. I am also using a fbv express pedal board. I am trying to figure out how I can go from a patch with a delay to a (lets say) a distortion with the delay ringing out and not just cutting off when I switch patches. Can this be done? Please help. Thanks.
  17. Hello peoples of the Line 6 forum, I have some questions about the MIC input/output and routing on the HD500X: Is it possible to route the signal from the Mic Input to one of the Balanced Outputs, while simultaneously running the Instrument Input to one of the Unbalanced (1/4") outputs, so that when I play gigs I can route my mic through the pedal and give the FOH guy the Mic output separately from the instrument output (which I would give him from the DI in my amp, further down the signal chain, due to using more effects)? They key thing is I'm curious about keeping the instrument and mic outputs separate, so the channels can stay discrete on the FOH mixing board. Related to that, when using the Vocoder, will the effected sound pass through both the instrument and Mic outputs, or just one or the other? I.e. if running my instr and mic through the HD500X as separate channels (assuming that can be done), when I turn on the vocoder, will I hear the output through my instrument output only, the Mic/PA output only, or both? Finally, does anyone know if the HD500X will have additional effects/packages that can be applied to it? I'm a bassist, and it's very light on bass-specific stuff. I've always had an issue with buying pedalboards because they don't seem really futureproof sometimes. It would be nice if this platform will be somewhat expandable. Thank you!
  18. Hello all, I am the owner of a new JTV69S in shoreline gold-very happy with it. However I cannot get it to show in Workbench HD, it appears to see the guitar, then starts to load the presets and after the first one it immediately gives the error as shown in the attached picture: One or more presets failed to load from the guitar. (Code 8000000a) Operation timed out. Curiously Workbench also shows it as a JTV59 which it isn't. I am connecting via the the supplied USB interface and both lights are on green, using the latest version of all relevant software. Guitar shows up in L6 Monkey just as "Tyler Variax" and is on the latest V2 HD firmware. Using an i5 iMac with OSX Mavericks loaded 10.9.1. The guitar itself seems to work fine on its own. Any clues? Thanks Pete
  19. Hi, first of all, my english sucks, so im gonna try to do my best Its possible to change the amp value of the drive with a footswitch on the pod hd500x ? i've search all over the internet and all i've got is turn on and off effects and amps, but not how to change this. Please Help
  20. Hi there folks! I was messing around with my pod hd 500, but i had some feedback problems while rehearsing with my band... When i'm at home, i usually amplify the sound around 65~85dB* which is a casual/domestic loudness. When i am at a live situation or rehearsal, I frequently pull the volume up to something around 95~110 dB, and in this situations I get an annoying feedback (not the nice one usually brought by valves). This problem, though, is not exclusive to the pod. With the Zoom G2 and G9.2tt i had, this also used to happen, although more easily. So i guess that the problem is not hardware, but tweaking. My signal chain in POD HD 500 is: Fassel (Wah Pedal) - Tube Comp - Noise Gate - Treadplate (4x12 Tread V-30 + SM57 on X) - Volume Pedal - Digital Delay (turned off by default) I am using an Epiphone LP Standard. Seems like turning off/reducing compression works for the feedback, but it destroys timbre. Raising noise gate, at the point it already is, would decrease sustain in an enormous way. What can i do? ---------- *deciBel leves considered at 1 meter from the speaker.
  21. Hi i need opinions of this PA Alto SXM112A, for the pod hd 500, is worth or not? i play in church trough mixers and line array systems so for monitoring i use a small acoustic amp, sounds good but not have the same tone of the line array. So i need opinions somebody?
  22. I've seen others complain about the new Strat/Spank position 2 & 4 ("quack") settings being not as good in 2.0, but Line 6 responded that there will be a fix for that, What about the Chime / Rickenbacker settings? I like the older ones better, these sound less authentic, both 6 and 12 string models. Anyone else feel the same? Line 6, is there going to be a further update/fix for that?
  23. Please put the Pod X3 Live back in production. Just the way it was, No new moddeling tech or current gen processing. I have owened, Pod HD500, Pod HD400, Pod HD Pro & Pod HD Desktop (twice). Every amp model sounds exactley the same. I think your current gen Algorhythmns are flawed. You had it right with X3 Live. I have the X3 Bean but need the effects loop of the X3 Live. I think this would be a nice alternative that you could offer for players I know this won't happen but, There it is....
  24. Good day ! I seem to be having a problem when I play distorted and I have no idea if it's from the pod or my guitar . When I play distorted , I seem to be having a second distortion "behind" the distortion of the amp . It's a bright distortion , not loud but noticeable , and it sounds like when you have a slightly broken speaker that gives a crackling sound at certain frequencies. It's not because of my speakers , I recorded the sound and listened to it through different speakers and headphones . So it's either from the guitar or from the POD . It appeared out of the blue , after the last update but it turned up after a few days ( or I didn't notice it before ) Can anyone give me any advice ? Has anyone ever had this problem ? It's not from the jack input ... I took it out , all the wires are soldered , I cleaned it ... Thank you !
  25. Any suggestions on how I can get a BIG sound with my POD HD desktop 2 amps? Mixer settings? Chorus effects? etc.... Thanks!
×
×
  • Create New...