Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hd500x'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 379 results

  1. I have the hd500x and a b-52 half stack. Has anyone used this combination? How did you connect...4 cable or direct in the input on amp? I am looking for the best possible sound.
  2. Hi all, as the title says, dumb question. I'm running a JTV-69 into a HD500x into an Alesis Alpha 112 powered speaker ("500w continuous, 1000w peak"). After a while I wondered how much clean headroom I really had and ran the right 1/4" out from the HD500 into my old Drive G120 (120 watt) combo amp. So at that point, HD500 left 1/4" out into passive DOD A/B box, into Alesis, and HD500 right 1/4" into A/B box, into Drive combo amp. A/B'ing the Alesis vs. the Drive combo, it seems like the combo amp has a ton more headroom than the Alesis. Obviously I'm not much of a gearhead. Any opinions? Notes: -I don't have any complaints about the HD500x into the Alesis, other than that the Alesis is hissy and I'm going to return it and get an Alto or JBL etc instead. Normally I run the HD500x XLR out into the Alesis XLR in. -I had the Alesis a few days before I saw on the interwebs that the Alesis XLR/line input volume knob is misleading in that it's intended to only go up to "5" for line input before risk of blown speaker, but the XLR volume can go up to 10 theoretically. In my trials with the HD500x into the Alesis I am watching the clip light and clipping is not a factor for either the Alesis or the Drive.
  3. Hi guys, I'm facing some confusion you can help me sort out. I'm trying to interface HD500X with external MIDI controller. HD500X can send FS push as MIDI message, and FX stomps can be controlled (enabled/disable) by external MIDI message. Problem is, that these two things are not consistent, i.e. FS push keeps its own state. In reality it behaves like this: - load preset, HD sends MIDI CC messages with values according to initial FS setup - controller reads values (0/127) for FS and indicate status - when using HD switches, controller responds with state toggle acordingly, BUT - when you send MIDI CC to control FX stomp enable disable, HD responds with enable/disable and light indication AND - on next FS push HD doesn't send actual FX stomp acitvation/deactivation, but opposite to the last state when FS has been pushed. 1. HD load and send CC 127 on enabled stomps 2. EXT controller receives messages, saves states, indicate on/off 3. push HD FS - HD sends CC 0 (on FX disable), HD turns LED off, EXT controller disables LED indication, sets internal state to 0 4. push EXT controller, it sends CC 127 -> trying to enable FX stomp, HD receives CC, enables FX and light up LED 5. push HD FS - HD disables FX stomp, but SEND CC 127!!!! = controlling FX on/off isn't consistent when using both controllers Any ideas how to solve this strange behavior? What I need is, that both controllers are with sync. Thanks a lot Regards T.
  4. I am currently running a Taylor T5 into my HD500x then straight into the mixing board. The 500X offers many great sounds (acoustic and electric) but I would like to add a specific overdrive / distortion pedal in the chain. My question is how the input stage of the HD500x will handle a gain pedal. Is there a better way to achieve this? Thanks in advance for any input.
  5. Hey all. So I've got a 6 channel interface. I use all 6 inputs for drums. Would I be able to utilize the S/pdif connections on both my interface and the pod? What input, in logic, would I have to pick in order to record what my Pod is sending through the s/pdif?
  6. Kupsik

    Hd500x And Ex-1

    I'm using HD500X with Line6 EX-1 pedal and I have this problem. Internal pedal of HD500X works without any problem, but external EX-1 pedal doesn't have that perfect "tracking" and I get 100% value when I'm let's say in 85% if compared to internal pedal and I get 0% value when I'm in 10% if compared to internal pedal. (I hope I explain it so it's possible to understand, I'm not native speaker). I don't see way how to calibrate external pedal in same way as internal pedal. Can anyone confirm this behaviour of EX-1 pedal so I know there isn't any problem with my HD500X or EX-1?
  7. I had the strangest thing happening to me today. I went to my band rehearsal and after playing for about 30 minutes the display screen kept jumping from the signal chain to the knob display as if I was a adjust a knob on the HD500X. I'm connected to my DT25 via the L6 link and my JTV via the VDI cable. I had previously been using this set up with my HD500 for at least a year and had no issue. I even used this same setup and cords 3 weeks ago without issue. If I disconnect the L6 link it's fine (of course I have no sound though.) When I the screen changes it actually shows that he Mid has been turned all the way up. I can move it back and then when the screen flashes it has moved back to 99%. This happens across the board on the patches. I even swapped out cords and same thing. Now the venue makes me a a custom snake that has my power supply extened, 1/4" and L6 cable loomed to together as one cord. I'm 99% sure it's a regular XLR they used. But I've gotten by for 2 years with it and one show with the HD500X. I have an AES/EBU cable somewhere so I'm going to try that and hope it works. If anyone has had anything simlar and has fixed it with some sort of hard boot or firmware upgrade/reload please let me know. I have 3 gigs this weekend and I need to come up with a plan B if swapping the cord for AES/EBU doesn't solve it. I practiced all day today with just the HD hooked up to my PC so I definitely know it has something to do with the Link. And yes I tried numerous times of turning both the amp and pod off and on again. Thank you, Dave
  8. Hi all. Weird issue here -- I have a newer HD500X and when I plug it into my Mesa Single Rec half stack, I get a crazy loud pulsing buzz. Works great when I run the same line out to my audio interface This buzz happens whether the line 6 has power or not, and with all cables or just the line out plugged into the amp input (both L & R). I tried multiple cable brands/lengths, all the way down to 5'. I tried different pedals and had no issues. I tried flipping the physical switches on the HD. I tried multiple outlets in the house on different breakers. The house is newer and we've never had electricity flow issues. Unfortunately I don't have any other amps to try, but I can always run down to the local Music Go Round if it comes down to it. I've been running live multi-effects setups with amps for years and never experienced anything like this. Video clip below. Anyone have any suggestions? https://www.youtube.com/watch?v=7R3fIg1iJDc
  9. I have a HD500x. Just brought home a Variax Acoustic 700 Natural. It appears you cannot use workbench with this combination. Workbench version 1.75 - No support for HD500X It doesn't look like anyone cares about fixing this because they've brought out the wonderful: Workbench HD - No Support for Variax Acoustic Am I missing something or is this combo just not gonna work. It seems Workbench 1.75 came out 3 years ago so I'm guessing it's safe to assume there's no upgrade in the works. Seems a waste...love Line 6 but can't keep up with buying the very latest of each piece of gear just to be sure they're compatible. Fortunately haven't had to pay for this Variax Acoustic yet and not likely I will keep it as I haven't really managed to find the right sound yet and was really hoping the workbench might help me with that.
  10. Hey, one too many beers spilled on the hd500x. What would recommend for an electronic wash to spray the board and switches with?
  11. Hey guys, I totally understand the patch editing in the HD500X. To change the params of the amp, I use those big knobs on the unit: Drive, Bass, Mid, Treble, Presence, Volume. However, I feel much more comfortable using the 4 small knobs below the screen, the ones we use to edit everything else. The big knobs have 2 problems: 1) the start position of the knob is never the same of the parameter set. So when you move the big knob, you almost never can go back to the original value. 2) They are imprecise, it's hard to choose an specific numeric value. I remember in the old days of the great X3 Live, when editing the amp settings, I had the choice to use the big knobs, or the 4 small knobs below the screen. So I wonder: to edit the amp settings, is there any way to use the 4 small knobs on the HD500X?
  12. So my wife buys me a James Tyler Variax JTV-59 for my 60th birthday (bless her) :) . So I just had to get the HD500X and data cable to go with it right? So now I am faced with infinite options and no clue how to go about getting the tones I need for my cover band. I went through the pre-sets and there were many fun patches to be found. I also checked the website, but the names of the patches are so obscure that finding the right 'Clapton' sound was a chore. Then I had an epiphany! Truly I did! I had been using a Line6 Amplifi FX100 for a while and had a bunch of pre-sets on that, and on my phone. The cool thing about the Amplifi FX100 if you are not familiar, is you can either enter the name of the song / artist and a whole bunch of options are presented. Once you grab the patch you can then see how it was configured. Amp, Cabs, Effects are all there to tweak..... or copy to your HD500X!!!! Now, I admit, this isn't the ideal solution, but it immediately got me into the ball park for a patch that I can now fine tune to the sound I am searching for. I'm not sure if the Amplifi Remote is available to everyone, but it has saved me hours of research and configuration. I have only been using the HD and Variax for a few weeks now, and its not ready for stage work yet, but I'm getting closer a lot faster than I would have had it not been for the Amplifi utility. It would be cool if Line 6 would offer a similar utility to the HD crowd.
  13. Hi everyone! I just bought a line 6 POD HD500X pedal and I've read some posts from this forum (http://line6.com/support/topic/1672-can-i-utilize-a-usb-3-cable-for-my-pod-x3/ http://line6.com/support/topic/8367-cant-install-drivers-for-pod-hd500x/) I actually have got the same problems as Miguel Marquez in the second post, but it has passed already a year and the thread is not answered. Ok, I only have 1 computer, and the problem (I think) is that all my USB ports are 3.0, but i would like to see what do you guys think, cause probably I may be wrong.
  14. Hi, I am new in the pod world and just receive my HD500X. I would like to know if somebody has a list with the factory presets with some music, style reference or the main effects and amps of each preset. Thank you all,
  15. I noticed the other day that on my POD HD500X, which I just bought in April, that the FS2 switch didn't change a couple of times when I pressed it. This was when I was sitting on the floor using my hands as I was using HD500X Edit with my laptop, so it wasn't when I used my foot. The way the footswitches are designed, they click, and then there is still some small distance that they travel downward before they stop. So there is by design a little play between the click point and the stop point. On that one footswitch, I tried pressing it with different amounts of pressure. On all of the other 7 footswitches, the red light changes the very instant that the "click" happens, even if I don't completely push the footswitch all of the way down. On FS2, the red light doesn't always change when the click occurs. I have to press it all of the way down sometimes, while at other times it DOES change right at the point of the click. Now this may seem trivial, and it may be, but I'm asking simply because 1 of 8 footswitches is behaving slightly differently. I think when using my foot I will always use enough pressure to change it, but if this is something that is not normal and could get worse so that it does become a problem, I'd like to know so I can address it. And since it's brand new, I want to make sure that even the slightest thing isn't working incorrectly. So, those of you with a 500X, do you notice the same thing and is this somewhat normal, or do all of the footswitches change exactly at the click rather than when the switch is pressed completely down all of the way?
  16. I have a DT-50 212 and POD HD500X. For me, the best sound is to connect the guitar directly to the amp! That's it: Pure Analog Tube sound! And the DT-50 sounds great. Having said that: 1) I like the fact that only two cables are needed for them to be connected: guitar input jack and XLR for L6Link. Great. BUT once the guitar is connected to the POD, the signal is digitallized, right? It might be 24bit 48kHz, but you're losing tone (harmonics at least) for a start. Even in tunning mode? 2) What I need now is to have the DT-50 to make all the sounds. I mean, NO EMULATIONS/SIMULATIONS of any amp clean or distorted by the POD. How can I do that? So, the POD HD500X would simply be a controller of the DT-50, switching channels, from a clean to a crunch, from one voicing to another, from a rhythm sound to a solo and higher volume sound, etc. 3) After accomplish (2), then use the POD HD500X to add just simple effects as needed. Like a delay for a solo, or a wah, etc. If I can't make the (2) then I will sell the POD HD500X and buy some (analog) pedals. Thanks in advance.
  17. Hi folks, I followed all the instructions (both video and manual) from Line6 and yt and I'm nowhere near to be able to control pitch shift (like Whammy) or Wah pedal in my chain of effects. What I do: 1. Put Wah pedal in chain of my preset, enter the switch assignment options and choose toe pedal to control wah effect 2. Result: effect is always on, and moving the expression pedal doesn't change anything In pre-made presets however I do can control volume level of some presets, and I also can control VOL level in my own made preset. I did calibrated pedal before using the POD HD500X What Am I possibly doing wrong?
  18. hi, I've just bought a DT25 and an HD500X. Both things are amazing, but I absolutely love the "Voicing IV modern high-gain" that comes with my DT25. However, I haven't been able to get the same sound when I plug the HD500X into my DT25. In other words, the amp by itself seems to sound better than the HD500X + the amp. Which is the amp that this Voicing IV on my DT25 is based on? I've been able to replicate the other 3 voicings (so, the HD500X + DT25 sounds almost identical to the DT25 sounds), but I can't find anything similar to Voicing IV (Bogner Uber pre is the most similar thing I've found, but I still prefer the DT25 original voicing). I'm using the HD500X Line6 link with an XLR AES/EBU (as recommended). All the amps in the HD500X are in "PRE" position, too. Can anybody help me, pls? Thanks
  19. Hello there, I have recently gotten a DT25 combo and a Pod HD500X to replace my aged and now defunct Spider III 120. I have enjoyed learning to use it and although i have come across a few quirks of using the two together and with other devices, I have so far been able to come up with a solution to all of my issues. However, a new issue has come up and I am hoping that this very knowledgeable forum can help! -Firstly, what I have been doing and enjoying; 1. DT25 is in LVM 1a. Looper is in post mode 2. Start on clean patch 3. Record chord progression 4. Exit overdub and exit looper to switch patches 5. Switch to lead patch (uses treadplate full and cab sims) 6. Loop is playing with the same volume as on previous patch, and I have my lead sound to solo with. 7. No issues with this method! It works how I would expect. :) -Here is where the issue arises. I had not noticed this yet as I had not had a chance to play with the DT in Normal Volume mode and use the looper; 1. DT25 is in Normal Volume Mode 1a. Looper is in post mode 2. Start on clean patch 3. Record chord progression 4. Exit overdub and exit looper to switch patches 5. Switch to lead patch (uses treadplate full and cab sims) 6. Loop is playing much louder as compared to the previous patch, and I have my lead sound to solo with. 7. What is causing this volume change when in this volume mode on the DT25? It makes it very hard to use the looper as the volume changes are quite abrupt and it creates a weird disparity between the original comp and the loop. I appreciate any comments that you all are able to offer, thank you! :)
  20. Hi there, I am desperately trying to find an answer, but I don't find anything in the forum. Please excuse if there is an explanation already somewhere - So, I am using the Edit software for my HD500X, which is great. - I have a sound with three foot-switches assigned to an FX (FS1-FS3) - FS4 is still unassigned - I went to the tap "FX" and added an effect I like - Now I want this effect to be assigned to FS4 --> See image attached I cannot find any solution. If I go to "Controllers" I don't find this effect but I find the unassigned FS4... Very grateful for your help, thanks
  21. I just connected my new HD500X to my two studio monitors via XLR. I am getting no sound to the speakers. I can't find my headphone adapter so I can't test if audio is going out at all. Just to confirm, I don't need any device between my 500X and my speakers right? XLR cables go directly from pedal to speaker? Is there a setting on the 500X where I have to specify XLR instead of 1/4 line? I just went through the setup guide and found nothing. I just tested, 1/4 gives sound. XLR does not. Thanks for any help
  22. Hi guys. I'm looking at purchasing the Line6 POD HD500x. I want to combine this multi fx unit with a few analog pedals I have and possibly also my amp distortion (marshall jcm 900). I want to keep all my nice analog overdrive and distortion sounds that I use live already but I want to then add some sweet line6 delays, reverbs etc on top of this. Can I do this with the Line6 POD HD500x and will it affect my nice analog core sound that I've already got going? Cheers Jack
  23. I've been searching all day, but I cannot figure out how to switch patches via MIDI through FL Studio for the POD HD500X. I read an article (http://www.metalsucks.net/2013/03/08/rigged-within-the-ruins-guitarist-joe-cocchi/) where WithinTheRuins would trigger patch changes to their AxeFX via MIDI. What notes should be sent from an MIDI Out automation clip to trigger the change? Is there a specific port/channel that should be used? Has anyone done this through FL Studio? I have some understanding of how MIDI works, but obviously not enough. The advanced HD500X guide did not seem to document this functionality. Most of what was explained and shown online is HD500X sending MIDI out, not receiving MIDI in. I have seen people do this through ProTools and it looks pretty easy, I have had no luck trying it in FL Studio. Has anyone done this before? Thanks for any help!!
  24. Okay guys, I know other threads have been started about this, but I haven't gotten any answers from those, so here's the deal. I'm using a Mesa Boogie M9 Carbine head, and two SWR Goliath II cabinets, with a Yamaha RBX6JM bass. I wanted to use the POD HD500X for effects only. It appears the only way to connect it to the amp is with this "4 cable method," which I have tried. Problem is, all of the knobs on my amp become useless when I do this, like it's just a power amp. Can someone just tell me everything I have to do to get it like this: -complete control of amp head, with Mesa M9 tone -good sounding effects from the POD -plenty loud enough, and I can use the amp head volume Basically, use the 500x just exclusively for effects, leaving volume and tone without effects to my amp head. Can I do this with an HD500x? If not, what piece of equipment would do this? Basically I just want to have the closest thing to a pedal board without actually getting several different pedals and putting them on the board. Thanks in advance
  25. I've put this unit on the shelf for a while but I'm trying to work it again. My goal is to use my tube amps tone, but to have the effects needed available at my feet. Perhaps later, I'd like to have the 500x's clean tone set on a patch. One thing at a time) I tried the 4 cable method, channel 1A, removed all pedals, inactivated the "amp icon" on the display and the first thing I heard was NOT the amps tone but a clean tone. Once I reactivated the amp, I had all the possibilities of amps that are offered, but I wanted MY amp's tone. Only trying to do effects here. So I have questions... 1. Is my set up incorrect? 2. Within the Settings, I have 1 set to "Guitar", the 2nd is "Same". Is this correct? Why is there a second amp option, and how/should I remove it? 3. Is the 4cm the ideal way for me to go? 4. If I use the 4cm, how do I get my amps tone on everything except maybe 1 single preset to use for the cleans offered by the 500x? Any other tips or suggestion are appreciated. Cheers.
×
×
  • Create New...