Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hd500x'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 372 results

  1. No more. Just no more. I f*cking tired of this. Brand New laptop with win 10= blue screen of death. I tried literally everything, Just everything. And it goes to bsod again and again. Really? When i bought it i thought it's a dream machine. Now i see, that it is a piece of garbage. Dear line 6 support, i hope when you die, and you want to go to the heaven, you ll see bsod every f*cking time, when you try to do so. And i hope your company will vanish into dust for such sh*tty customer service. I'll switch to another interface, because i want to make music, not lollipop with settings, drivers, and all sh*t! Best community, f*cked corporation.
  2. Hi, ... the HD500X is up to date ! My headphone is always connected on my HD500X both listening and recording The probelem is this ; when i play guitar on my HD500X the sound is good & i want that sound on the recording tracks ! But it's not the case ...it's too different ! After the recording the sound is very different! The EQ on the HD500X is disable. I use Cubase 10,5, Windows 10 (64 bits) & of course the HD500X as audio interface ... every plugings & EQ are disable on Cubase to get the sound of the HD500X...but the sound is still different after a new track is done ! Yet, I want the same sound ... how to get it ? Thanks Daniel
  3. Hi folks! Just arrived my hd500x 2 days ago. Got a fresh pack of EB regular slinky (. 10 /. 46) to replace in my RR1. Soooo..... Question is (never tryed pitch glide or D tunning): Op A) Tune std E and down to whatever with pitch glide. Op B) Take advantage of the high tensión in this pack (tunning to std E requires 5 springs set in my schaller double locking trem). Tune D and use pitch glide for std tunnig and even lower (C, B) The op B came while thinking 5 springs means there's a lot of tension in that pack. Trem, action & relief adjust is no issue, just pain in the axe. I read U. Thanks.
  4. Hello! First time poster here. I'm thinking of upgrading to a POD Go from my trusty old HD500X, but I'm not sure I'll be able to run some of my current patches. My main concern is a D.I/clean fender style patch with 2 pitch bend pedals (one an octave above and one an octave below), plate reverb and digital or mod delay. I use this patch quite a lot for clean/ambient tones! As for everything else I use it's usually nothing more than a standard clean, transparent OD or high gain tones with reverb, delay, noise gate, chorus. All of these are mix and match depending on the gig/song but I'd never really exceed the four blocks I can edit apart from the odd volume or EQ that's included in the non-editable blocks! But I would definitely use the four blocks with pretty much all lead/clean tones. I'll be using it live and as an FX unit for demo recording on my PC. If it's the case that the LT would be a better fit I don't mind too much (I'd originally planned on getting a Boss GT-1000... sacrilege I know). Any help/advice would be appreciated!
  5. In the past few months I've been trying to really get back in the swing of playing guitar again and trying to learn more about effects, chains, all kinds of fun stuff. I bought the HD500x, and I've been getting a lot more comfortable with understanding the interface and experimenting with the different effects looking for the best tone to play with my team. What I wanted to learn about here is why someone might use the dual amp feature instead of just a single amp. Obviously it's about finding creating the right tone, but I was curious of any existing resources on the benefits of using mixed dual amps or perhaps two of the same amps. Thanks in advance!
  6. I need some explanation on this product . I use to own this product, and bought the Line 6 Metal pack. But sold the hd500x. Can i reuse this on a new hd500x ( Metal Pack ) ? Also, i noticed that some web site mention the line 6 hd500x includes the " Now includes the HD Fully Loaded Amp Bundle - a $99 Value ", are all the hd500x have this or what exactly does this mean thanks for any help
  7. In trying to use my HD500x as an audio interface, the audio level is EXTREMELY low... barely audible. Anyone else experiencing this or have a fix for it?
  8. I just bought a DT50 and am waiting for it's arrival, and though I've looked I've not found an answer to this question: Do effect blocks after the amp model on an HD500X preset act like they are in the effects loop of the DT amp or are they all placed in front of the amp's preamp?
  9. Is there any way to install the Flash Memory upgrade on an HD500X without using Monkey? I run MacOS Catalina and there is no working version of Monkey for Catalina currently available. How can I get the Flash Memory upgrade onto the device?
  10. I recently purchased the HD500X after owning the HD400 for a while and it got me thinking if it’s possible to use the HD500X as an IEM board? I play for a church and instead of personal mixers, we use on-stage monitors. I found that this is quite inconvenient at most points. My question is, is it possible to run a 1/4 through the aux-in or an XLR into the HD500X that has the audio from the other instruments and vocals, but not run the monitor mix back out through the PA? I know that the Helix could perform such task, but could the HD500X do the same? I feel like if it’s possible, but I’m unsure if it could be done. Thank you in advance!
  11. i bought a pod HD500x a few weeks back, as like everyone else i'm in lockdown, i was going to go for the Helix, but i didn't need all the ins and outputs and the IR, so i bought a brand new 500x and saved £900 pounds or a $1000. what a brilliant effects processor , and to say its about 14 years old, brilliant. all the tones that come with the 500x are no good, enough to put you off the 500x, but i made some myself and heres the download link, i also had a old unopended audio cassette so i used one side of it as a screen protector see pictures. enjoy the tones, i use an american fender professional strat with HSS pickups and headphones, and if using an amp i have a basic marshall 50w, 500x pluggen in front. all tones sound brilliant, even my killer of giants tone that can be used for the intro to killer of giants on neck pickup selector 4 single coil may look basic screen protector but it works if something ever dropped on it http://www.mediafire.com/file/4884tgyovajrfe5/fav_tones_500x.rar/file some tones here , use headphones, american professional HSS strat used, https://line6.com/customtone/profile/6six6 stay safe, stay 2 meters apart and rock and roll
  12. Hi Everyone, I Have a music room that consists of a HD500x, roland edrums, and a Tascam Model 24 analog mixer that has 2 EV xlz 12" powered speakers for outputting the sound. My problem is that I cannot get a good guitar sound through the mixer (or my old Fostex digital mixer, which is why I got the new Tascam). I can XLR mono from the HD 500x to the EV Powered Speaker and get an amazing sound, but if I use the same 500x patch to the a mixer it sounds horrible (squished, harsh,thin, terrible...). I like high gain tones like the Bogner and Slo amoung others. There was a time when I could get an amazing tone just through 500x and powered speaker but when I hit a low B (especially with the neck pick up) my tweeters would rattle. After many years of cursing the HD series (my POD 2.0 always sounded great for what it was), I found that if I decreased the bass and treble setting on the powered speaker and lowered the 120hz db (I think) in the global EQ setting on the 500x, the rattle went away. I am concerned that if my speakers are eq'ed for my guitar, that the drums, bass, vocal, mp3's... will not sound right. My first and foremost goal is great sounding guitar, then I can hone in on getting the other things to sound good and all blend in. I guess my question is, is there a way to make everything sound good? Bands do it every day, I know I'm missing something. Thanks in advance of any advice!
  13. Hail, folks! I'm having a bit of a issue here. First things first: I own a POD HD500X, and a ESP Ltd AX-50 (cheap guitar but do the job for my metalworks). So... I used George L's cables for many years. The thing is, I lost my cables. And actually, they aren't that good as many people say. Got to get brand new cables them. Ernie Ball Braided, the weapon of choice. Ok. So here's the problem... In my country there's ONLY 25ft long cables. That's 7 meters. And I need TWO. One connecting the guitar to the HD500X, and other to connect the HD500X to the amp. Two cables, 50ft long. It's just too much. Actually, who needs that!? But, again, it's the only size for sell in my country - welcome to the third world. So what now? I will obliterate my signal!? I am a metal player, but yeah, I do love blues and other stuff... I'm working on some Eric Johnson's song too. The thing is, some people said that IN THIS CASE it just doesn't matter, because I use digital effects, a processor - therefore the only worry to be concerned is the length of the cable between the GUITAR and the POD. 1- That's true!? Anyone with a solid opinion about it!? Also, some guys said that "you play extreme metal, higain and stuff... Don't worry, your tone will be fine. Let the Stratoguys deal with that". Some said "if you put ACTIVE PICKUPS this wouldn't be a problem, because active pickups kick-lollipop". These stuff... 2- Higain is unnefected by 50ft cable length? I mean, at least no one would notice it? 3- Active pickups does break the rules and keep my tone 100%? Hope you guys can help me. And yeah, I do want that specific cable. Thanks by now!
  14. Hi, I just acquired a POD HD500X, and I want to activate the HD Fully Loaded Bundle, but I can't Please help,
  15. Hi all, I know theres a million questions about the pedals not working on these boards, and a simple calibration always seems to solve it. I have just purchased an HD500X used, and the pedal seems to work intermittently. It will work pretty good for 5 minutes or so then just stop working entirely. I have tried calibrating it, but when it goes to testing it the scale just sits at 0 instead of moving through to 255. I can not get it to register any sort of input at this point. Any ideas on what could be causing it, if it is hardware or software related? Any responses and advice are much appreciated!
  16. Recently had to move to win10 and trying to get the drivers installed. Monkey will reports the drivers are not installed, tell it to run the install, it goes through, runs the driver install, when it says to plug in the device the next step where you should get a popup asking if you want it to install fails to happens and winows says the drivers are installed. but when you check device manager, it says no drivers are installed, and monkey then again says no drivers are installed. rinse repeat. the device is being detected when it gets plugged in so at the hardware level everything is good. its the actual drivers/installer that just WILL NOT install here. im at a loss as to where go to next with this one i had zero issues with this under win7
  17. mara17

    Graphic EQ

    POH HD Model Gallery https://line6.com/data/6/0a06434c087052430f5d6523b/application/pdf/POD HD Series Model Gallery - English ( Rev E ).pdf In that model gallery it says: However, in HD500X having only 5 bands, and highest is 2.2kHz. Am I missing something how to use it, or is it really that way?
  18. My Line 6 HD500X is not starting after I switch on the power. Line 6 Logo appears, stays for some seconds, the logo change to a big blue block and then fades away. Line 6 Logo appears again. This keeps happening in a loop. This happened while I was downloading tones from my laptop. How can I reset the HD500x?
  19. Hi everybody, I have a challenge - not a huge problem but annoying: I have a POD500x connect with a MIDI enabled amp (H&K Tubemeister 40). I use the POD in stompbox mode and have three switches to control the amp's channels (clean, crunch, lead) in power soak mode. Whenever I switch presets, the amp goes back into "default mode", i.e. clean without power soak. To fix that I have to tap again the right channel in the preset after switching. What I'd like to achieve is changing presets without this extra step (so staying in the previous mode OR ensuring the new preset sends a midi signal with power soak on). Any ideas how to achieve this?
  20. Hi everyone I have my HD500x connected to a stacked amp via 4 cable method. i would like to create a preset that allows me to switch between real and modeled amp. i understand the magic must be with the send/return FX unit. Can’t get it working though. any ideas or hints? thx
  21. I have a problem with the POD HD 500X. I'm normally playing at home then I want to change from the EXP1 to EXP2 to use the Wah effect, but the POD shuts down and it begins to restart over and over again without starting. Waht could it possibly be? FX overuse? Wrong calibration?
  22. I tried to assign amp drive and amp volume to exp1 and exp2. Assigning goes ok but it does not work as it should. Sounds like amp is totally disabled, or at least sound is pretty similar as it would be without amp. And when turning bass-mid-treble knobs, display does not show any of the knob values. Is this normal behaviour with HD500X?
  23. I have just bought a used HD5000X on Ebay (first time using a Line-6 board), and am having trouble configuring the Pedal. The Pedal wasn't doing anything when I first switched on the HD500X, so I calibrated it according to the instructions in the advanced manual, and it is now functioning (I think) as a global volume control. I can't see anything in the manual about how to switch this off? I want to be able to assign Pedal control for individual FX in each patch, without the pedal also acting as a volume control. I'm sure I'm missing something obvious here, but I'm a newbie, so any advice would be much appreciated!
  24. Is there a way to set up / connect connect two powered monitor speakers (stereo & time based effects) and an amp ( std effects) to the HD500X? I've seen this done, Youtube, with the Helix but would like to set up my HD500X. Thanks
  25. Hi. Hoping someone may be able to guide me. I've been using HD500X for a few years (with DT25). Recently I decided to start using JTV over VDI. I had a couple of issues at 2 gigs in a row this weekend. 1: When I powered the unit up for the start of our set at Gig 1 it appeared normal, and then within a few minutes of starting up, twice in quick succession it appeared to go back to the "Line 6" logo start up screen and I momentarily lost signal. This was not the first time I'd gigged with the VDI, but was the 1st time I'd gigged with additional patches where the POD was controlling the tuning. it was strange and made me very nervous for the the duration of the gig, but ultimately the POD performed as normal thereafter. 2: Before the 2nd Gig I plugged the POD into Monkey to see if any updates might be required. Only some drivers needed updating - Flash was all up to date. So I saved my setlist, did the update and then reloaded my setlist onto the POD and headed to the gig. Things started well, but during the 1st set something weird happened: I stepped on preset 1B halfway through the set, only to find that the POD had copied preset 1A onto 1B. I now had 2 identical patches and had lost my original preset 1B which I had been using just fine in the previous song. Fortunately, I had taken my laptop with me to the gig "just in case" of any issues, so after the 1st set I reloaded a set list from a few gigs earlier (where the POD was not controlling the tuning - as this was the only real change I'd made before I started getting issues) and made some changes to the main patches I was using in order to try to reduce the DSP being used, just in case this was causing any of the issues. Never had this happen before and thought it was strange and worried me. Can anyone please help me: 1: Explain what may have caused this? 2: Anyone definitely had this exact thing happen to them before? 3: I'm thinking some sort of Reflash/Factory Reset would be sensible - has this been shown to be the solution to these symptoms? Everything I've seen re: DSP suggests that the system will flag issues when creating the patch rather than let me create and use something that won't work properly. Seems strange that if DSP is the reason, it would let me use it fine for half the gig and then make random unwelcome changes on my behalf... trying to figure out if my unit has developed a fault, or if this set up will simply be unreliable and I may need to either give up on the Dream Rig set up, or think about going to Helix (which although I'd love, does not yet have DT25 integration, and I struggle to justify the outlay given the limited number of sounds I actually need/use, and the POD - in theory - pretty much does all that I need). Any help welcome!! Many thanks in advance!
×
×
  • Create New...