Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hx effets'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
    • Operating System-specific Information
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • DL4 Stompbox Modeler
    • FBV Controllers (MKII / 3)
    • M5
  • Recording
    • Helix Native
    • Metallurgy
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
  • Amplifiers
    • Catalyst
    • Spider V
    • Powercab
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Jam
  • POD
    • POD Go
    • POD HD X
    • Pocket POD
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
  • Relay/XD-V Digital Wireless
  • Legacy Products
    • POD
    • Amps
    • Mobile Products
    • Effects and Controllers
    • AMPLIFi Series
    • Live Sound
    • Digital Wireless
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
    • Software
    • Dream Rig
    • POD Studio / Tone Port / GuitarPort

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 5 results

  1. Hey all, First of all, I figured out what was causing my problem, but I'm stumped as to why it was happening. I have a preset with a Rhythm and Lead snapshot. They both had the horizon gate first in the chain at a sensitivity of 2. I updated the sensitivity of the gate to 0 on the lead snap only, to stop sustained notes from cutting out, but left it ON because it was stacked on the same switch as a compressor which was turned off. So if I just turned off the gate, the comp would turn on which I didn't want. (I realize now that I can likely turn the gate off individually in the signal chain.) So on the lead snap, gate was on, but with sensitivity 0, so in theory it's as good as off and wont alter the tone right? Well at my very next practice, I cranked up to about stage volume and switched to the lead channel which has delay, and when I cut off a note I got this nasty squeaking/squealing type of sound, that also had this weird filter/out of phase type of sound that got more pronounced as the delay went on. My band mate described it as a cone filter. The delay seemed to stack that squeaky noise on top of itself until it was unbearably loud, and didn't stop till I switched to clean or turned my gain down (which is only at 4 btw). I had forgotten about turning the sensitivity of the gate to 0 before that noise happened. Was racking my brain at that point, thinking the delay was causing it, preamp tube went bad, etc. I remembered later about it, turned the sensitivity to 1.5, and then the phasing/filter type sound, as well as the squeal were both gone. I don't have much technical knowledge on effects. Is it just that you can't have a noise gate on with 0 sensitivity in the HX? Not sure why that would cause issues.
  2. I've had my HX Effects for about a year and I never had any issues with it. Recently I was playing at my church. Normally I run the HX straight into my amp, but I decided to use a DI straight to the board. It sounded a little too clean and I wanted to give it some distortion. I have a preset with 3 overdrives (1 is always on), but even with all 3 it didn't do much. When I went to adjust the gain on the pedals the knob wouldn't change anything. If I clicked it, it would respond, but turning it wouldn't do anything. Is the knob broken, or should I just reset the board and it should work again?
  3. Hello guys, thanks for accepting me. So I tried to read all the older topics to avoid asking again, hower I did not found what is needed. :( So I got pretty simple setup. Diezel Vh4 Miid cable And HX Effects Currently when I am at the Banks 01A to 01D I have managed to program the Amp channels to switch(via Midi) How can I assign stomp possitions in lets say 01A(bank) to switch Chanels via Midi? *When I am in the Stomp mode. I want to assign 1,4,5,6 to switch the 4 head channels(via the midi) ... This Will leave me with 2 free stomps for 2 effects. That's it enough for me, nothing more. Thanks in advance.
  4. hi, where can i find an updated effects list, the one in the owner manual is for FW V2.5 we are now at V2.71
  5. Hi, Here is what I would like to do : I want my HX effect to send Program changes when I press a switch which is programed to do so, but I don't want each time i recall a preset, that the unit send a PRG CHANGE command according to its number. How can I do that ? In global pref ? Thanks for your help !
×
×
  • Create New...