Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'm13'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 65 results

  1. carsoncronk

    NO NOISE PLEASE HELP

    I just got a used M13 modeler. I love the effects as they are absolutely amazing for worship music. However, I cannot get it working. I tested both cables first and then began my setup. I plugged my amp into its main "input" and into the "output L(mono)" slot on the modeler. I have plugged my guitar into the "input L(mono)" slot. I also did a factory reset and for whatever reason, I can't get any sound to come through. There is a dry noise I can hear but nothing from my guitar. The tuner also isn't picked up on anything but when I turn the modeler off, I am able to play through the amp. I am so new to this type of setup, any feedback on how I might solve this?
  2. If I have a spider IV and a fbv longboard can I use an m13. Are they compatible?
  3. Hi everybody. I have an issue. I recently bought the Behringer V-amp pro and i will like to use it with my Line 6 M13 as a midi controller. I can do that, when i am in the mode scene, i can change the presets right on the v-amp pro, but when i try to add an effect of my M13 the settings on the v-amp are changed too... Can somebody explain me how can i solve this mistery?? Connections: M13 into the loop (stereo) of the V-amp for all my modulations/effects, and also connected by a midi cable to change the amps. Thanks
  4. Hi everybody. I have an issue. I recently bought the Behringer V-amp pro and i will like to use it with my Line 6 M13 as a midi controller. I can do that, when i am in the mode scene, i can change the presets right on the v-amp pro, but when i try to add an effect of my M13 the settings on the v-amp are changed too... Can somebody explain me how can i solve this mistery?? Connections: M13 into the loop (stereo) of the V-amp for all my modulations/effects, and also connected by a midi cable to change the amps. Thanks
  5. Hi guys, newbie here. I recently brought a second hand m13. This morning I went to set it up and I only get sound while the pedal is in bypass mode. If I engage an effect then I get silence. I tried on about 5 different guitars, 3 amps and a host of cables to rule out any other silly problems. My dignoses is that the fault is within the m13 unit. Has anyone else had this issue? Is it resolvable or have I brought a fluff? I was very excited to map out some sounds but alas I won’t be able too!
  6. munkeyboy7777

    m13 LCD issue

    Received this m13 as is from someone. Before I buy a new power supply for no reason or open up and replace lcd screens, I wanted to get an opinion on what could be possible issues here. The m13 works and all the screens power up with colors. However, starting from left to right, each screen text display gets worse until the far right screen barely has anything displayed. The first screen is at least readable, but the others are not. The progressive degradation from left to right leads me to think it could be a power issues, but IDK. (FYI, I just flashed the latest firmware update with no change.) Pics below, Thanks!!!
  7. robbvant

    M13 latch mode help

    i cant figure out how to switch scenes by only pressing one button. i have to first press the scene button and then select the scene. what am i doing wrong?
  8. Bwklahn23

    M13 Input and Now Output Issue

    First off, Hey to Everyone. Hopefully y'all can help. I purchased a used M13 from Reverb and it has the most updated Firmware (2.04) It worked perfectly for about 3 months and I did quite a few gigs with it. Recently, when I plug in my guitar and also have it hooked up out to my amp, I'll get a clean signal that runs through. But when I turn on the M13 the signal cuts. I go to select my tuner and it just reads "B" with the chromatic tuner leaning to B flat. Sometimes when I select my tuner, it runs though all the different notes that the tuner can read super fast and then will go blank for a few seconds, then go back to showing "B". My current patch for this has been to turn the unit on, leave it on the tuner setting, walk away for a while and when i come back the tuner is usually blank. I plug my guitar in and it will register notes, and then allow me to use the stompbox fully effects and all. However, yesterday at practice, I let it "warm" up, which took way longer than normal, but it worked, but by the end of the practice I was getting a horrible buzz coming from the amp. This buzz went away once I took the m13 out of line between guitar and amp. It was not an instrument cable issue, I tested that, and it wasnt any of my other pedals i use with the m13. Hopefully I'm not doomed here, but wanted to throw out a line and see if anyone has known a fix or solution to this. Thanks!
  9. Hey, I just bought an M13 with firmware version 2.04 If for example I use the octisynth in fx slot 2 I hear this filter sweep sound. If I then bypass the effect (true bypass mode) and I wanna turn on another effect (even another fx slot) the only thing I can hear coming out of the M13 is the sweeping sound of the octisynth. I read that it's a software thing and it schould have been fixed with a firmware upgrade.. So since I have the latest firmware it should work right? Anybody else with this problem that knows a solution? Many thanks in advance! Gr, Maarten
  10. Brodenkirk

    M13 blank preset

    Hello! I am wondering if it is possible to create a blank preset with no effects or a true bypass without having to double tape my preset button when in screen mode. I am using midi to switch channels on my 5150 iii. I would just like a quick way to switch to my distortion channel and have no effects on it.
  11. Hi, I have recently acquired a line 6 M13. It's great and saving me a ton of wedge not buying individual pedals (for the moment). One thing I want to do is blend the OD/Dist/Fuzz signals with my dry signal so i'm getting Boss LS-2 in the next couple of days so i can stick the M13 in a in on the loops and blend. This however causes me an issue with the effects I would want to run fully wet (synth patches/filters etc). Current signal: Bass > M13 > Laney RB9 (which has a series effect loop) Best guess proposed loop: Bass > LS-2 (a+b mix setting) >M13 (in one LS-2 loop) > LS-2> Amp My question: Is there a clever way i could link these 2 units using the M13 effects loop and/or my amp effects loop to isolate the just one(more more) bank of effects to be blended with the rest wet? I want the flexibility but without having to change cables between songs. Caveat: I'm new to all this multi effect wizardry, so be gentle. Thanks for your help Cheers
  12. Can you use an M13 to change channels on Spider 4 as if it were a FBV? I doubt it from searching around and looking through manuals, but I am hopeful that there's a way to possible do it. Thanks for any insight or help :)
  13. kraftybob

    Used M13 - What to look for?

    Hello Forum: I'm looking to get a used M13. I know they've been out for several years so is there something I should be looking for when comparing units? Or as long as it's in good shape and the firmware is updated it shouldn't matter if it's 1 or 5 years old? Thanks! Bob
  14. Jazzmineguitar

    M13 4 cable method and external drive

    i Have a Line 6 M13 a few years and I always used with external drive to achieve the best tone i could ever get, but it always was on the input of my amp. now I'm buying a new amp with an effects loops. my question is if I use the 4CM and use external drive do the overdrive signal will go to the effects loops of my amp? Because it's not been processed inside the M13. If the overdrive signal is going to the effects loop what should I do to not damage my amp and still use external drives with the M13?
  15. Purchased an m13 the other day. I want to use it mainly for delays and verbs for now. I would also like to keep bank 4 for fuzzes, screamer, and classic distortion for future consideration of dumping my external dirt boxes. Current Chain before the m13 was purchased Guitar>tu-2>ibanez ts9>Daredevil black yorba fuzz>line 6 m5>tc electronic spark mini>vox ac30 c2 Of course I'm ditching the m5 for the m13. I would like to take advantage of the ac30's fx loop and the m13's fx loop while also being able to continue using the ts9 and black yorba for now (the spark mini will probably not stay). I would like to do this using the 4cm. How would I set the fx loop settings on m13 and how would I chain it together? I would like to use the 4321 setting as this is how my brain sees signal flow. Lastly, I think I read somewhere that I could leave the ts9 and black yorba on all the time and utilize the m13 to control when they are fed through the signal, Is this true? If so, how would I do this?. Thanks in advance for your patience with me as I'm a complete noob when it comes to multi effects.
  16. I have a Line6 M13 and I would like to hook up my external effects to get the best possible tone out of my gear. I don't know a lot about effect loops etc so anyone who could possibly advise me, it would be greatly appreciated. Please see my gear list below: Line6 M13 Vox AC15C1 Amp (No Effect Loop) Ibanez TS808 Boss BD-2 Vox Wah - V847 Is it possible to hook up my external effects into the effects loop in the pedal without using the 4 cable method since my amp does not have that? I love the tones I'm currently getting out of my M13 and the Vox amp but I would like to use my external pedals as I like those drives better than the tones internally. Anything you can do to help would be greatly appreciated.
  17. Hi I'm getting a Hughes Grandmeister and need some help to conect my M13 via Midi to the head to control the banks from hughes .. he has a Midi input/out and 128 banks of memory that are controlled by a footswich ... how can I use the M13 to control him? Help please
  18. first off, hello everyone! apologies in advance for the wall of text. after many a struggle with this, i'm in need of assistance. perhaps there is something very simple that i'm doing wrong. i have an older three channel dual rec (which i have modded the parallel fx loop into a serial), and for the life of me i cannot get this hooked up right. currently signal chain is going guitar -> tu2 tuner -> isp decimator g string gtr in -> gtr out -> m13 input -> m13 output -> g string in -> g string out -> amp loop fx return m13 fx send -> ego comp -> oc2 -> octafuzz -> pharaoh fuzz -> syb 5 -> wah -> amp input amp fx loop send -> m13 fx return i should also mention that i have the m13 to 'post fx 1'... (i assume i am using this correctly) i run all the synthy stuff and other crazy effects on the first row. the last three rows are reserved for modulation, delays, verbs, etc etc. delays and verbs are generally around 50-80% mix level, depending. i'm getting tons of noise. i have to set the threshold on the decimator to the point where verbs/delays are completely cut off and useless. when playing at lower levels (with the threshold lower and playing through an attenuator), i'm still getting that ...hollow sounding just-about-to-feedback sound. i've tried running the m13 AFTER the decimator in the loop (just as an experiment, i read it on a different forum), but that causes serious feedback at even normal playing levels. what am i doing wrong? or is this just the nature of the beast? or, do i need to run another noise reduction pedal between the wah and the front of the amp? EDIT: also noticing that the looper is also affected by the decimator. it seems to consider it noise. also, if i turn any of the other effects on (for example the oc2, which is not in the loop), it puts the effect on the loop as well as my guitar. surely, this must be wrong?
  19. cucumber187

    Really bummed with my new M9

    A couple of months ago I bought a M9, thought it was the perfect solution to pull a few pedals off my board, just to learn that the pedals I wanted to model are one that the M Series can't do! The M9 was meant to replace my: EHX Small Clone Boss TR-2 Fulltone Deja-Vibe The chorus model on the M9 sounds pretty bogus and doesn't even come close to the Small Clone. The Opto-Trem model gets in the ballpark of my TR-2 but sounds a little odd. The Uni-Vibe model sounds pretty awful. My question is- Does anyone know if Line 6 plans to update the models? If not I'm going to have to get rid of the M9 I just bought and put my Small Clone, TR-2, and Deja-Vibe back on my board... or look at a better modeling pedal. Thanks for the help!
  20. Hey Guys, I just wondered if anyone could tell me how the global noise gate works in DSP bypass mode. I had read that the gate only works when effects are activated but on my M9 it seems like it's working all the time when I'm in DSP bypass mode even when no effects are engaged. Can anyone confirm or deny this? Thanks!
  21. Hi all, I recently purchased an M13 unit, but one of the effect channels is giving me this unusual jumps in parameter value please check the video... https://www.youtube.com/embed/jhM5CuyPtJU Has anyone experienced this before? any Idea about how this could be resolved?? Many thanks!!! Fred
  22. Hi, I am with a company designing a custom midi controller that we wanted to have work with the M9. We are using Arduino to implement the controller. I have the looper doing play/stop and record via midi, all of which work great. When I tried to implement overdubbing, the M9 does not respond. I am sending a midi control change message with controller number 50 and a value of 0 on channel 1. I have tested this by sending the midi message to Abelton, which recieves it correctly and verifies this is what is being sent. I have also tried implementing it via Arduino's midi library and via their serial.write sending the message manually. I checked the midi input in setup as well, and have tried it both as channel 1 and omni. Another weird thing is that when the M9 is in record mode and receives this message it goes into playing while overdubbing, but once the M9 is playing the message does nothing. Really unsure what is wrong here unless our M9 is just defective, I have exhausted every other factor of error I can think of. I am going off the midi controls listed in the manual here: http://line6.com/data/6/0a060b316ac34f0593fca717b/application/pdf/M9%20Advanced%20Guide%20-%20English%20(%20Rev%20A%20).pdf We are on a deadline to have this working so any help is very much appreciated. Thanks!
  23. Line 6, what are the chances of getting any updates to the M series? Every couple years I do some research to see if there's anything new or exciting going on with the M Series. My hope was that with the M5 added to the lineup that the M Series platform was not dead and that Line 6 would update some patches or add some new effects. It's such a valuable pedal, I'd gladly pay for new effects or software improvements. I have the Strymon Timeline and the Eventide H9 but the M9 has always managed to keep a place on my board. I must say that the ongoing customer relationship with Eventide through H9 has be spectacular. Would love to see a model like that developed that involves the occasional update. Thanks, John Michael
  24. jpdennis

    M13 Tuner problem

    So I thought I was having a brain drain. The tap tempo / tuner button is going slightly off kilter. The tap tempo works fine. But the tuner will not activate. I did a complete dusting out of the guts and prior to realizing what I was seeing I replaced the tap tempo / tuner footswitch/spring/plunger assembly (yes I has a few new parts from previous spare parts purchase for my other M13 I traded for a Helix). Then it struck me, hmm ... the tap tempo is working so maybe not the button - Duh! Well then I accidentally switch off one of my time based echos and the darn tuner works, Hmm, try it again and same thing ... tuner works. Switch to another scene ... no tuner love. Move expression pedals up and down and I get tuner love back but after a second attempt to get the tuner to respond I have to turn off my echos FX on that scene again. So, anyone else have this happen and found the real solution? Any feedback would be greatly appreciated. Thanks, Dennis
  25. personage

    more midi

    On the M13....It sure would be nice to find some "secret" documentation other than the Line 6 "advanced" manual with more MIDI CC#'s or better yet PC#'s that aren't in the book... Is there anything out there like this? example:: I want to be able to use 1 scene per song. I am using a voodoo lab pedal switching system running dirt boxes. Lets say each of my songs has 3 parts. An intro, verse, solo, etc. I would like to stay within that scene, switching to an entire section on each part change A, B or C. This way I could have my three parts per song and have a total of 48 songs at my disposal. (corporate coverband gigs) If this possibility doesn't exist, couldn't this feature be added in an update? I'm sure I'm not the first to think of this. Thanks.
×