Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'mac'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 107 results

  1. I've been using my Pod UX1 for about 5 years now with absolutely no issues. Today i updated to El Capitan and suddenly i'm getting no audio from pod farm and no visible input signal. Not only that but when i try to open Logic Pro 9 it scans all my audio units and then stops on POD Farm forever. It will NOT scan Podfarm. What is wrong here? I have all the latest drivers etc but it just isn't working. Should i try reinstalling podfarm or is it simply that Line 6 hasn't updated it yet? HELP
  2. I am running a tone port ux2 into logic 9 on El Capitan (10.11.6) with the most recent driver update for everything. My computer and logic recognize my tone port ux2 as an interface, but no sound can be heard and the level needles are not moving. Any solutions? I guess I should note that my computer will not allow me to install gearbox, which seemed to be key in past operating systems. Thanks
  3. Hi there! I´ve recently bought a used TonePort UX1,(the one with the red front) and I have a mac with OS X Yosemite. I hace all the drivers updated, the License manager with all the devices authorized and the Line 6 Monkey. Even though, for some reason Pod Farm 2.58 is in trial mode and doesn´t give me a license to get the complete features that I "deserve". Can someone help me? Thank you vey much!
  4. I've been using Reaper for years on a Mac without much of a problem. However, recently I switched over to a PC and I'm having trouble getting my POD HD500x's output to come through the computer built in output. It was very easy on a Mac, but I'm having trouble making it happen on WIndows 10. I don't want the audio to output to the POD, I want to hear it through the speakers.
  5. Hi, A few years back I was working on a track in Ableton on a PC. I recorded dry guitars through Gear Box Stereo, then added Pod Farm as a VST for tones. Now I am in a different country from that PC, I have a Mac and I have my old files. I have opened the session, it tells me it can't find Pod Farm or GearBox . I have deauthorized my old computer, authorised this one, downloaded a bunch of stuff (PodFarm 2.0. GearBox etc) Ableton will see the folders with all those things in them but won't recognise any files, only folder names, so won't let me drag anything onto a track and still says it can't find Pod Farm or GearBox Stereo. I try dragging the old .dll files from my windows hard drive across to the Mac but maybe these are Windows only .dll files, I don't know. What are the steps I need to take to get my Mac Ableton to open up Pod Farm and play the old patches I had? P.S. I don't have any of my line6 equipment with me, it's in another country, so Line6 Monkey doesn't want to hear about it. :) Any help appreciated.
  6. Hi, so I just downloaded POD Farm 2.5 to my Macbook Pro. Before I start explaining my issues, I just want to say that the Line 6 support is absolutely horrible. I called 10 times, because every time i hit the number 2 for customer support, it wouldn't ring, and just say " I'm sorry, I didn't get your response". Okay, so my issue is that I can't get my guitar to work?? (I don't have a mixer, I read that you can do it without one on Mac?) I plugged my amp (Spider IV 30 WATT) into my computer using my ethernet cable, and when i went to turn my amp on, it would turn the amp off until i unplugged the ethernet cable. Then, I used a USB to regular guitar cable, which also didn't work. I'm sure you can tell that i'm not very good at this stuff, but i would like to make this work somehow. Thanks for reading.
  7. Anyone who knows if you can use a macbook or iMac to adjust the settings on Amplify instead of iPad or iPhone? That could be nice...
  8. Hi there, let me start of by saying that I absolutely love the Helix: The sounds, the ease of use, the flexibility, the looks! However, at this moment my Macbook pro and Helix don't communicate that well. The App is very unstable and crashes every few seconds/minutes when exporting or importing or doing nothing at all, can't find the Helix, disconnects and gives me messages like: "No symbol lookup table present for models and parameters", and so on. Today I installed the update and the problem persists, no worse no better, but just almost impossible to work with. I have a ticket open on this issue, so I'm expecting it to be solved anytime soon. I opened this topic, to see if anybody has found a practical workaround for this and to learn from other experiences. tnx!
  9. I'm having issues with Podfarm after updating to El Capitan. I plug my UX1 into my mac and i get the green light (which says its connected and supported.) However nothing appears in my system preferences audio inputs and when i open Podfarm it says it isn't connected (No sound either.) So i go to update my drivers and after i'm finished updated, before i restart, i get an error message telling me the CDSDAudiocapturesupport.kext can't be used or something. I've heard Roxio's products can affect this but after removing them i'm still having the issue, no sound, no input and when i restart the drivers say they HAVEN'T updated. Someone please, help, what can i do?! I run a small studio from home and we were meant to be recording tonight but instead i've spent tonight trying to fix this issue. Any ideas?
  10. fukuri

    Helix and Logic

    Is there a known clock issue using this with OSX? Logic sees the interface but loses clock after a couple of minutes (at least I assume that's what is making the audio all jittery and daleky) Does anyone use this with Logic with no issues?
  11. Monkey tells me, that Flash Memory installed is unknown - update stops with code 80007104 The Editor isn´t working to, giving me back an Code 80000000 I´ve tried doing the update in Safe Mode holding down the "right side" of the directional selector and power up the Pod (leads to some "overview") holding down the "down side" of the directional selector and power up the Pod (leads to "Update Flash"). I´ve tried the original USB-Cable and another one. I´ve tried to click "NO" when it asks you the keep the current patches. Please help me ASAP!!! Computer-Details: OS-X El Capitan 10.11.2 (15C50)
  12. Hi all! Have been googling around about the dilemma I have regarding that I have to reinstall my UX2 drivers and PodFarm everytime I restart my computer... Anyone been dealing with this?
  13. I am looking for a multi effect pedal and the amplifi fx1000 has a big chance to be bought by me. I have an iMac but i can not find any software to make and change the effects of the amplifi fx1000. In video's they are always using iPads. Is there such an app or program for Mac? Is it possible to use the amplifi with only a Mac?
  14. I'm currently running the 4th public beta of OSX El Capitan which will be released to all Mac users in the near future. I've encountered an issue where the operating system is not able to use the POD HD500 as an external soundcard for music production in Logic Pro X or even just for general media consumption. I was going to chalk it up to it being an unperfected beta release but the curious thing is that my Native Instruments Guitar Rig audio device works perfectly fine. Will Line 6 release a driver update after the public release of the operating system? Have Line 6 had to do this in the past when new operating systems are released? Anyone experiencing a similar issue? Any feedback would be much obliged. Cheers, Jordan.
  15. Here is how to update the Firehawk FX step by step: For Windows 7, 8, or 10 systems, please start with step 1. For OSX 10.8 and up, skip to step 8. 1. In order for your computer to see the Firehawk you will need to install the driver for the device to your computer. open a web browser and navigate to line6.com/software and select Product: Firehawk FX Software: Drivers from the drop down menus at the top of the page. 2. Pick the top selection from the next page by selecting "Get Download". 3. Accept the terms. 4. If in Windows, choose the run option and run the installer or navigate to the downloads window and run the installer. Pressing Control + J will bring up the downloads menu in most windows browsers, alt + command + L for Safari on Mac. 5.Disconnect your Firehawk from the computer if it's connected via USB and run the installer. 6. In the installer make sure the drivers from the Firehawk have a green check. Click next until the installer completes. 7. Reconnect Hardware when prompted and let Windows assign the driver. Now your computer will be able to communicate properly with the Firehawk. Make sure the Firehawk is turned on attempting when this. 8. Now, lets download the updater utility. Open your web browser, navigate back to line6.com/software and select Line 6 Updater under the software drop down menu. 9. Select get download under the top selection: 10. Accept the agreement. 11. If in Windows, choose the run option and run the installer or navigate to the downloads window and run the installer. Pressing Control + J will bring up the downloads menu in most windows browsers, alt + command + L for Safari on Mac. OIr the installer will be in your downloads folder. 12. Run the installer for Line 6 updater. 13. In the installer make sure Updater has a green check, click next until the installer completes. 14. Run Line 6 updater from the start menu on WIn 7, Applications Folder on a Mac, or C:/Program Files (86)/Line 6 on Windows 8. 15. Accept the agreement. 16. Login to Updater with your username and password from the Line 6 website. 17. Select the Firehawk. 18. Select the latest version of flash memory. This is always the top selection. 19. NOTE: This part of the updater explains how to reset the Firehawk if it should fail. You can refer to the image here for instructions if that should ever happen. Click Next to Proceed. 20. Wait for the progress bar to complete. 21. Updater will let you know when the update is complete.
  16. Hey guys, first off I just wanna say I love Pod Farm and use it as my main go to for recording guitar track concepts for most of my songs so keep it up. Now the problem I have is that since I updated and restarted my computer my Pod Farm 2.58 platinum won't open on my mac Mini (late 2014 model). It continually gets stuck on loading without any progress. This happens both as a plugin in Logic X, Ableton, Cubase and as Standalone. Things I've tried so far are: Reinstalling Pod Farm Double checked the license manager Repaired Disk Utilities Open in standalone as mentioned before Computer mac Mini Late 2014 (winter) 2.6GHz dual-core Intel Core i5/ 8GB LPDDR3 onboard memoryM/1 TB HD/Intel Iris/Thunderbolt 2, USB 3/802.11ac WiFi + Bluetooth 4.0 (got more memory currently of course) Yosemite Latest version Pod Farm 2,58 But nothing seems to fix the problem. I hope you can help soon or hope there might be an upcoming update that fixes the issue.
  17. So Ive been having problems with L6 monkey when I try to update it on OS X. Now I notified Line 6 of my problem however that was two weeks ago so I figure this is the next best. When I click on the icon it bounces like it normally does in mac, but then nothing, no window, no nothing and I can't make it do anymore. I tried uninstalling then reinstalling and still nothing. I was hoping to update and maybe look at the new model packs but thats not looking very likely.
  18. Hi all, I'm going nuts trying to figure out why my computer will only recognize outputs 1-2 over USB audio. It started when I installed drivers on a brand new Mac running the latest version of Yosemite. On my old Mac, it had no problems recognizing all 8 outputs on the same version. I uninstalled drivers and reinstalled drivers and did everything short of a fresh Yosemite install to try to get it to work, but in both my DAW (Logic) and the system level Audio/Midi Inspector, it only shows outputs 1-2. I know another user on here has mentioned it in another thread--has anyone else encountered this and/or found a fix? I use multi-output to record and process wet and dry signals without having to screw around with latency issues, and this is killing my workflow.
  19. Haven't been able to find a thread regarding the Backtrack Plus mic products: So I used to use my Backtrack with my Windows, but ever since I got a Mac OSX my Backtrack won't work. It won't save a recorded file onto itself, nor will it show it when I plug it into the computer. I read somewhere that its a known issue. I have fixed the problem before by going into the system log and deleting the file that my mac keeps downloading onto the backtrack but everytime i plug it in again, it just reloads the bug. :/ For right now i just want to know what the file is called so i can delete it again, and then i will be able to record, then i can upload to a windows since my mac is gibing me this issue. i dont know what file to delete is what im saying.
  20. Guys first of all sorry I searched topics but none answered my doubts and I'm undecided whether I buy or not. To begin, I have a Windows phone, a desktop with Windows 8 and a Mac with Yosemite. None of these platforms gives to control the amplifier which is a bit weird but ready I'm willing to buy an android for this purpose, now I need to clarify the following doubts. 1- If I buy Mototola Moto G will be compatible with the amplifier (from what I read some say yes and others not)... 2- They are planning to release version for windows or mac? 3- How does the USB port work? I saw on youtube and everyone says it's possible to record, here in the community everyone says it isn't.. I need a little help please.
  21. hi there, i am trying to play my guitar on the macbook pro using pod farm 2.5 and guitar link ucg102 to connect the guitar to the mac, the problem is when i open the stand-alone pod farm and i select the ucg as my input device and the the macbook speaker as output and i apply the setting, i hear nothing, there is no signal... nothing and when i come back to the preferences, i then find as in the second picture, that the selected settings from before are blank now! and i have to select again! where is the problem exactly? ps: pod farm as a plugin is working fantastically in garabeband and logic pro!
  22. The HW/SW details: PowerMac G5 1.8 GHz DP/4GB RAM Mac OS X 10.5.8 PodXT Live info screen displays: v 3.01 / USB v1.12 / ESN 01278564 Line 6 Edit v 3.0.1 Line 6 Monkey v 1.32 Brand new USB cable, tested, known to work with Printer & Scanner. All USB ports work fine with every device I’ve tested. I purchased my Pod XT Live used, several months ago. I’ve tested it with guitar amps and headphones, and it seems to function properly. It’s in perfect condition, save for a few small paint scuffs on the corners and edges of the housing. The retirement age gent I bought it from said he’s never had it out of the house, and I believe him. There’s not even any visible wear on the footswitches or the CC pedal. Unit seems virtually new. After connecting the Pod XT Live to my PowerMac and launching Line 6 Edit, the software does not recognize that the Pod is connected, telling me it is “offline.†Nothing I do in Configuration seems to get them to handshake. I’ve connected directly to the front and back USB ports on my G5. I’ve disconnected all devices except for my mouse and keyboard (which are both wired) Help files in Line 6 Edit suggest that I run Line 6 Monkey to make sure I’m fully up-to-date, but even when I apply the same username and password which allows me access to the Line 6 website and this Forum, a floating alert window appears telling me that: My rebuttals to the Alert message: • I am ALWAYS connected to the internet with a robust, fast cable connection. • I have no system-wide popup blockers, or malware utilities running. • Just for good measure, I disabled popup blockers & AdBlock Plus in my browsers • (not addressed except on the License Manager FAQ page...No anonymizing apps in use) I perused the Line 6 forums & support pages and followed suggestions to download the Line 6 License Manager; after some trial and error I discovered that v 1.0.4 is the most current which will install on PPC architecture. It was only after I installed it and logged in (this time with success, I got no alerts about a failure to connect to the internet) that a message was displayed in the License Manager app that told me: Sooo...what installation or troubleshooting procedure am I missing here? BTW...the following message on the following page http://line6.com/support/page/kb/_/computer-based-recording/computer-audio-set-up-and-troubleshooting/usb-compatibility-with-line-6-devices-r342 is a HUGE engineering FAIL: ------------------------------------------ If you have tried all available USB ports on your computer and have either no device recognition or poor audio quality (clicks-pops), you will want to consider purchasing a PCI USB 2.0 card to connect your Line 6 USB audio interface. ------------------------------------------ Thanks in advance for pointing me toward any solutions...I champing at the bit to drive this thing around in Apple’s Logic!
  23. Hi everyone, I need your urgent help before I run crazy. I own two MACs (Book Pro and iMac). I used to link before my PODxt live to it without problems, but now I've updated the Monkey program and it does´t want to recognise my PODxt live. I've updated more than 10 times the drivers but the list simply doesn't include an XT live model. The strangest thing is that the Line 6 Edit and Gearbox can automatically identify the pedal board, but the Monkey don't. I've read through previous posts like unblocking the firewall, uninstalling and jumping to previous versions and whatsoever but I simply cannot get this crazy monkey to show me up a PDxt live on that list or recognise it. I really would appreciate anyones (or Line s's) support. A thankful customer will be waiting desperately. JP
  24. Hi, I just bought Pod Farm 2.5 for my MacBook but I cant install it on Yosemite. It says version 10.5 or higher is required. Anyone can help?? greetings
  25. I bought my line 6 POD studio ux2 yesterday and I can't get this crackling sound to go away, and it's getting recorded as well. It will disappear if I remove the power cable from the mac, but I would rather not have to do that everytime I record. When the power cable is plugged in the sound even gets worse when I move the "mouse arrow" around. I have OSX 10.8.4 and is recording with Logic pro X 10.0.7 Many thanks for any suggestions! /Nils
×
×
  • Create New...