Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'mac'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 111 results

  1. Hello All, I'm new to Helix and I've spent a little time playing with the Helix (with firmware 3.11) as a USB audio interface attached to my Mac M1 mini (running macOS Big Sur 11.4). All is well when I stick to a sample rate of 48000kHz but I would like to able to change the sample rate, so I tried to install the Line 6 Helix Driver (1.1.0.) for Mac, which says it should allow sample rates of 44.1kHz, and 96kHz. However, although the driver seems to install ok (the .kext file appears in the /LIbrary/Extensions folder), the Helix Audio device does not allow me to change the sample rate. Has anyone else encountered this problem and has found a way around it? Maybe I'm best to just record from the analog outs to my Mac via my existing interface. Thanks for any help, Dave
  2. Hi all! I recently purchased the Helix Floor and cannot get it to communicate with my 2020 MacBook Pro that is running Big Sur 11.4. I made my line6 account, registered my Helix, confirmed my email...all that stuff. I've downloaded and installed the driver, license manager, updater and HX Edit. When i first plugged in my helix to the USB via a hub to my thunderbolt 3 port and installed software, i had to press 'allow' in System Preferences > Security & Privacy. It then instructed me to restart my comp, and after doing that it doesn't detect my Helix AT ALL on any software. PLEASE HELP! I contacted support and have looked into unblocking the driver with this link: http://line6.com/support/page/kb/_/recording/computer-audio-set-up-and-troubleshooting/macos-high-sierra-1013-driver-installation-change-r879 I have ensured via 'Disabled Software' that the driver isn't disabled by the system. I have also opened a ticket with support but haven't heard back for a handful of days so thought i'd try my luck here. Hopefully will hear back from them soon! I can't update it or anything and can't find a similar issue in the forums. Am i missing a download or something? The only anomaly I can find is the serial number for my Mac in 'About this mac' is different to the one in the License Manager. I cannot find a way to change this and it fills it automatically. Any help would be very much appreciated.
  3. I was wondering to which date would Line6 be able to support the new Macs coming out. They've got the new Apple M1 processor, so the old drivers wouldn't work, I think. Without these drivers, you can forgot the new Mac, regarding the usage of Line6 products. The operating system Big Sur is compatible with most products, as stated here: Another page with Big Sur compatibility from Sweet Water: https://www.sweetwater.com/sweetcare/articles/macos-11-big-sur-compatibility-guide/ Yet another very good page for the compatibility on M1 and music production software in general (unfortunately without mentioning Line6): https://isapplesiliconready.com/for/music For my original question from Nov, 2020 there is still no official answer from Line6 or anyone else. There are news about the upcoming M1X or M2 processors, for which the very same is true: no new drivers, no native support. Similar questions to my original question: https://www.thegearpage.net/board/index.php?threads/line6-not-supporting-apple-anymore-is-native-a-dying-product.2245162/ In this german forum a guy says he had no latency or any other issues with MacBook Air M1 / Big Sur 11.4 with the software Helix Native: https://www.musiker-board.de/threads/helix-native-in-logic-pro-auf-m1-macbook-air.721520/
  4. If you've installed a Line 6 driver and the device will not subsequently connect, it is possible that the driver is disabled by the system. How to check if the software is disabled by the system: • Click on the Apple symbol in top-left corner of the screen and go to "About this Mac -> Overview ->System Information -> Disabled Software”. • If there is disabled software, it will be presented with a 10-digit software ID and a file descriptor, similar to "VCN535JA6Y - com.line6.driver.xtaudio" • Take a screen shot or write down the ID (in this example it’s VCN535JA6Y – yours might be different). How to enable software that is disabled by the system: • Uninstall the drivers: https://line6.com/support/page/kb/recording/computer-audio-set-up-and-troubleshooting/how-to-uninstall-line-6-drivers-from-mac-osx-r85/ • Reboot to recovery, holding down Command-R while restarting. • From Menu -> Utilities, open Terminal and type the following (replacing the system ID with yours): “spctl kext-consent disable” “spctl kext-consent add VCN535JA6Y" (replace the VCN535JA6Y with yours if different) “spctl kext-consent enable" • Reinstall the driver. • Open System Preferences -> Line6 Audio-Midi devices and plug the device into the Mac. The device should appear in a few seconds.
  5. Logic Pro X 10.5 - Helix Native Issues Since upgrading to the newest version of Logic Pro X 10.5, my Helix Native plugin is running horribly slow. I have tried all of my other guitar plugins and they are working perfectly. After lots of testing, it has come down to only Helix Native that is having issues. When changing/dragging blocks, adding new amps/effects, or simply trying to select patches, there is always a delay. Almost as if when you (for instance) try to move a block in the signal chain, it takes a second to realize what you are doing and delays your command. Very annoying and makes it difficult to work quickly. Any clues? Is there a way to uninstall Helix Native and re-install easily on a Mac? It seems that the upgrade to Logic 10.5 has done the damage, but again, only with Helix Native. I am running OS Mojave 10.14.6 and the most current version of Helix Native.
  6. Hey guys. I've had my Pod Farm UX2 for about five years at this point and I've recently switched over from my Windows laptop to a new MacBook Pro with OSX Catalina. I was able to download the Pod Farm 2 program and I installed the Line 6 Audio-Midi Driver 7.6.8 via the Website (as Line6 Monkey doesn't work on Catalina), but neither the license manager nor the Line 6 Audio-MIDI Devices in System Preferences are recognizing anything and the UX2 is blinking red. What should I do?
  7. My old iPad (2!) really isn't up to handling modern apps like Amplfi's remote, let alone playing backing tracks from youtube etc. to play along to. I mean, it does ok, but it's so slow to respond and always loses connection with my FX100 etc... I have a Macbook Pro that I wondered about emulating the iOS app on (seeing as Line 6 won't ever be likely to bring out a Mac/Windows editor app for the Amplifi series that's now pushing 4+ years old...) and wondered whether anyone else had ever tried this and how to get it working if so? I know Macs can emulate iOS environments for developing/testing iPhone/iPad apps etc so hoping I might be able to use the Amplifi FX100 Remote app as if it's on an iOS device....??
  8. With all the warnings around the Helix 2.8x updates, I wanted to make sure I have the right thing. I downloaded the HX Edit 2.82 for Mac from https://line6.com/getrelease?rid=9314&uid=1649899 , I checked the MD5sum and it does match cb992f884c2cf0c94ea07712a3e3b93e, but when it installs, it says it is 2.81 during the installation process and from the About menu option. I think this is the right version and it just didn't get updated correctly, but I'd like it if someone else could confirm, before I update my firmware and have a mismatch.
  9. My Line 6 POD HD500X packed up the other week. Half the samples mysteriously stopped working. I reset the POD and have returned to factory settings. But now it won't connect to my MacBook Pro, running OS Mojave. I have swapped leads and so on but no joy. Updated Line 6 Monkey etc. No joy Any clues as to what is wrong? Thanks in anticipation Peter Cook
  10. Long story short, I've installed the drivers over and over, and I still get the "No Devices Detected". (Mac OS Mojave) I'm not sure if it's because the drivers aren't installing (yes, they're checked off on the system preferences) or what is going on. But this is just really infuriating. Please help?
  11. I'm using Helix Native 1.71 on trial. It works fine for the first time. The next day when i choose Helix Native as plug-in in Garageband or Logic Pro x, both program stopped working( not responding, after 10 mins waiting, had to force quit ), as shown in screenshots.
  12. Hey guys! I'm a MacOS user and I've been happily recording and practicing through my Helix using GarageBand. My band is about to record a song and we decided to experiment a bit recording techniques and use my Helix to lay all guitar tracks. To better prepare I wanted to try re-amping. This can't be done in GB as I can't route track output to Helix's USB inputs. I installed Reaper to try it. It sees my Helix as an audio device, is set to record it but it doesn't. When I play on an armed track, no signal shows up on the volume meter. Same thing in Cubase 8 LE. I can open Repaer and get no recording singal, then Cubase and get nothing. When I open GB everything works as expected. Could you help me troubleshoot this thing please? I can provide screenshots of config screens if necessary. I think that the DAWs are pretty much the same interface-wise across OSes ;) PS. If that's important I'm on a mid-2015 MBP with Mojave 10.14.3.
  13. Hi! My KB37 doesn't work anymore since update to Mojave... anyone an idea to get this fixed?
  14. Hi, I tried so hard to connect my HX effects as a sound card on my MAC. My mac recognized my HX effects as a MIDI but not as a sound card. There's no available drivers / Monkey 6 for HX effects (mac) on download section of the website. How can I resolve that ? Thanks for your help Jonovan
  15. Hi everybody, hope you can help me. I've been trying to update my Helix LT to the firmware 2.60, but every time I try it says "There is no application set to open the document “Helix_LT_v2_60_0_bundle (8).hxf”." I have already updated to the latest edition of HX Edit and I've tried manually to try and open the document with the HX Edit, but it wont allow it. Any clues to what I should do? (I have a iMac) Kind regards, Simon
  16. i just bought pod farm 2.5 im using mac osx 10.12.6 running fl studio 12 I have installed pod farm ran line 6 monkey and updated everything registered and authorized my ux2 authorized my mac I have no issues with it as a stand alone
  17. Pod Farm 2.56 wont install on High Sierra. "This software requires Mac OS X 10.5 or above" is the message i am getting when i come select where to install the software. Worked perfectly before i formatted my macbook which was running Yosemite. Anybody else getting this problem?
  18. Hi, I have a Tone port UX2 and this include a pod farm, i can't install pod farm 1.12 in mac os x 10.13 High Sierra, when I install appears next message : "You can't install pod farm in this disk".
  19. After 8 years really good working my UX2, after Mac Os reinstall to new hard drive, won't get a licence for a pod farm( everything else works well like outputs inputs and drivers). It says to reconnect usb cable(replace 2 of them already) or connect to support. Error code 8000710B. ESN :None Latest drivers, monkey and licence manager. Screenshots on attach. need help
  20. Finally installed gearbox on High Sierra... And it's working 100% Here's what I did. Download Gearbox 3.72 DMG Double click on the DMG package VIEW PACKAGE CONTENTS by: Right clicking on the Package Icon Left clicking 'View Package Contents' Double Click on Contents Double Click on Packages FOR EACH PACKAGE: Right Click the package and Select open. This will run the installer for the individual package Some packages may not install properly, but don't worry... NOW CHECK THAT EACH PACKAGE INSTALLED CORRECTLY For each Package: Right Click and view package contents (see above) Navigate to the folder /Content/Resources/english.lprog/ Double click on the file the ends with .info This should open as a text file. In the text file will be information about where the contents of the package were supposed to be installed. Make a note of the location Navigate to the folder /Content/Resources/ and double click on the .gz file Copy the extracted file Navigate to the target location you made a note of above If the file isn't there, paste it to that location Reboot the machine Open Monkey, and get and the latest driver. After you install the latest driver, make sure Monkey can see your POD. Open System Preferences: Under Security and Privacy General tab, if there is an exception for the line 6 package, click to allow it Make sure the Line 6 Audio Midi Tab is also there Now you should be good to go... The biggest problem I had initially was Gearbox saying that the driver for the X3 was incompatible or something like that... It turns out that the Gearbox uses 2 drivers... The first is the MIDI driver, which its happy to use the latest and greatest downloaded via Monkey. The second is the Audio Driver... The Audio driver was one of the things that didn't install properly when I installed each package... Someone else may want to make a more concise set of instructions... I spent a while messing with this... The really neat thing though are the .info files because they tell you what is supposed to be installed and where. Oh and if you can't see the Library folder(s) you may need to right click in finder and tell it to let you see it... Or you might have to do something at the Command Prompt... I am pretty sure I enables all of that on my MAC way back, and I can't remember exactly how you do it.
  21. Finally installed gearbox on High Sierra... And it's working 100% Here's what I did. Download Gearbox 3.72 DMG Double click on the DMG package VIEW PACKAGE CONTENTS by: Right clicking on the Package Icon Left clicking 'View Package Contents' Double Click on Contents Double Click on Packages FOR EACH PACKAGE: Right Click the package and Select open. This will run the installer for the individual package Some packages may not install properly, but don't worry... NOW CHECK THAT EACH PACKAGE INSTALLED CORRECTLY For each Package: Right Click and view package contents (see above) Navigate to the folder /Content/Resources/english.lprog/ Double click on the file the ends with .info This should open as a text file. In the text file will be information about where the contents of the package were supposed to be installed. Make a note of the location Navigate to the folder /Content/Resources/ and double click on the .gz file Copy the extracted file Navigate to the target location you made a note of above If the file isn't there, paste it to that location Reboot the machine Open Monkey, and get and the latest driver. After you install the latest driver, make sure Monkey can see your POD. Open System Preferences: Under Security and Privacy General tab, if there is an exception for the line 6 package, click to allow it Make sure the Line 6 Audio Midi Tab is also there Now you should be good to go... The biggest problem I had initially was Gearbox saying that the driver for the X3 was incompatible or something like that... It turns out that the Gearbox uses 2 drivers... The first is the MIDI driver, which its happy to use the latest and greatest downloaded via Monkey. The second is the Audio Driver... The Audio driver was one of the things that didn't install properly when I installed each package... Someone else may want to make a more concise set of instructions... I spent a while messing with this... The really neat thing though are the .info files because they tell you what is supposed to be installed and where. Oh and if you can't see the Library folder(s) you may need to right click in finder and tell it to let you see it... Or you might have to do something at the Command Prompt... I am pretty sure I enables all of that on my MAC way back, and I can't remember exactly how you do it.
  22. Finally installed gearbox on High Sierra... And it's working 100% Here's what I did. Download Gearbox 3.72 DMG Double click on the DMG package VIEW PACKAGE CONTENTS by: Right clicking on the Package Icon Left clicking 'View Package Contents' Double Click on Contents Double Click on Packages FOR EACH PACKAGE: Right Click the package and Select open. This will run the installer for the individual package Some packages may not install properly, but don't worry... NOW CHECK THAT EACH PACKAGE INSTALLED CORRECTLY For each Package: Right Click and view package contents (see above) Navigate to the folder /Content/Resources/english.lprog/ Double click on the file the ends with .info This should open as a text file. In the text file will be information about where the contents of the package were supposed to be installed. Make a note of the location Navigate to the folder /Content/Resources/ and double click on the .gz file Copy the extracted file Navigate to the target location you made a note of above If the file isn't there, paste it to that location Reboot the machine Open Monkey, and get and the latest driver. After you install the latest driver, make sure Monkey can see your POD. Open System Preferences: Under Security and Privacy General tab, if there is an exception for the line 6 package, click to allow it Make sure the Line 6 Audio Midi Tab is also there Now you should be good to go... The biggest problem I had initially was Gearbox saying that the driver for the X3 was incompatible or something like that... It turns out that the Gearbox uses 2 drivers... The first is the MIDI driver, which its happy to use the latest and greatest downloaded via Monkey. The second is the Audio Driver... The Audio driver was one of the things that didn't install properly when I installed each package... Someone else may want to make a more concise set of instructions... I spent a while messing with this... The really neat thing though are the .info files because they tell you what is supposed to be installed and where. Oh and if you can't see the Library folder(s) you may need to right click in finder and tell it to let you see it... Or you might have to do something at the Command Prompt... I am pretty sure I enables all of that on my MAC way back, and I can't remember exactly how you do it.
  23. Hi I bought a Line 6 Variax Standard about a year ago, I have got a 2011 Macbook Pro running OSX 10.7.5 and yet I cannot get the guitar to talk with either Monkey or Workbench. Each time it gets to the update section in Monkey it freezes then crashes. Any ideas? One side of the USB interface is green, but the side where the guitar plugs in has a red light. Chris Richards Nottingham, UK
  24. Hello Line6, I am French, so i'm trying to explain my problem in English... I just bought the Helix, test it, and i can say that it's really good ! :D But when i wire it to my Mac with USB, and Line6 app installed, every thing works fine, but about 1 minute later, the sound that output from the Mac has about 5 to 10 seconds of latency... I check from my Mac system parameter, and the audio level output is showing that latency, so i think it's a Helix problem... I wire my head head phones to the "Phone" output of the Helix (with USB wire still in the Mac), and i can hear that there is no more lantency in the headphones... I installed the last updates from the Line6 Updater app (Last update that i can find on 25 february 2018), but i experienced same problem. I check in the Line6 forum for any post that can explain that, but i didn't found any answer. So, I post this because I don't know if i missed changing some configurations and/or parameters to avoid this latency/get a workaround... Here are some informations : Mac : MacOSX High Sierra 10.13.2 (17C88) I you want some other informations, just let me know ! Hope you can help, Thank you for your support, and see you later !
  25. Salut a tous. Nouvel acquéreur d'un helix, dans mon home, il y a un imac 27, Logic X, une focusrite 18i8, un bon ampli sono, et 2 bonnes baffles pro JBL. J'aurais quelques question. Quelle est le meilleur branchement ? Au niveau du branchement, j'ai 3 possibilités : Le Helix sur l'entrée guitare préamp, ça semble bien marcher, (mais utilise 1 port facade préamp, même 2 pour la stéréo) Le Helix via USB sur le IMac, ça semble bien marcher (mais la j'ai donc 2 cartes son, et Logic peut passer de l'une a l'autre, choisir une entrée et l'autre en sortie, MAIS je peux pas enregistrer l'Helix et ma Focusrite simultanément.) Et je sais pas comment avoir la stéréo avec l'USB. Le Helix sur les entrées ligne non préamp, derrière la focusrite, la ca marche mais le volume est 50% plus faible, mais il faut que je mettre le volume de l'helix a fond. (a moins que ca se règle dans les setting de l'hélix). Dommage car j'aimerai garder libre mes entrées pream en facade de ma focusrite. Que me conseilleriez vous ? Comment avez vous brancher vos Helix ? Merci d'avance.
×
×
  • Create New...