Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'mac'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 111 results

  1. Hi, I recently update my Mac OS from Sierra to High Sierra. Before, all my Line 6 drivers and apps were working fine. Since I've done a clean install of the OS I had to install all drivers again, so I downloaded everything from Line 6 website and started the installation. I installed Monkey with no problem but when installing the latest driver for my Pod xt Live it installs, restart the computer and open Monkey again showing that that driver needs to be installed. I installed it over and over again 3 times and it still shows as if it is not installed. I am wondering if there is yet no compatibility with High Sierra. Same goes for Gearbox. Does anyone know or had compatibility troubles? Thank you - Maha
  2. Hi. My Toneport ux2 won't connect to gearbox on my mac... Is this simply because LIne6 haven't released the macOS Sierra version of Gearbox? If so does anyone know when this will be released? Cheers
  3. Hey guys! I'm a MacOS user and I've been happily recording and practicing through my Helix using GarageBand. My band is about to record a song and we decided to experiment a bit recording techniques and use my Helix to lay all guitar tracks. To better prepare I wanted to try re-amping. This can't be done in GB as I can't route track output to Helix's USB inputs. I installed Reaper to try it. It sees my Helix as an audio device, is set to record it but it doesn't. When I play on an armed track, no signal shows up on the volume meter. Same thing in Cubase 8 LE. I can open Repaer and get no recording singal, then Cubase and get nothing. When I open GB everything works as expected. Could you help me troubleshoot this thing please? I can provide screenshots of config screens if necessary. I think that the DAWs are pretty much the same interface-wise across OSes ;) PS. If that's important I'm on a mid-2015 MBP with Mojave 10.14.3.
  4. Hey there -- I've been using the POD for a long time for live sound and have had a hard time finding a good, crisp clean tone. A friend suggested I download tones from the website. I bought a MIDI -> USB cable and plugged it in, used monkey, downloaded the software... and now it's not recognizing that the POD is plugged in. Any steps I'm missing? Do I also need to plug in the ethernet cable? Set the pod to midi? Do I need a second cable? This is the cable I bought: http://www.ebay.com/itm/360671860164 I definitely need this explained like I'm 5. Thanks! Jeff
  5. Hi, I tried so hard to connect my HX effects as a sound card on my MAC. My mac recognized my HX effects as a MIDI but not as a sound card. There's no available drivers / Monkey 6 for HX effects (mac) on download section of the website. How can I resolve that ? Thanks for your help Jonovan
  6. Hi there guys, I'm running a pod UX2 through a mac running OS X. I have installed all necessary updates except for Line 6 monkey, which refuses to update to v1.73 from v1.72. I have tried updating it from the automatic update notification on startup, from within monkey as well as through a manual download from line6.com. In all cases, the file downloads and installs, but just reinstalls v1.72. Any advice? Thanks in advance. Wrecktangular
  7. Hi everybody, hope you can help me. I've been trying to update my Helix LT to the firmware 2.60, but every time I try it says "There is no application set to open the document “Helix_LT_v2_60_0_bundle (8).hxf”." I have already updated to the latest edition of HX Edit and I've tried manually to try and open the document with the HX Edit, but it wont allow it. Any clues to what I should do? (I have a iMac) Kind regards, Simon
  8. i just bought pod farm 2.5 im using mac osx 10.12.6 running fl studio 12 I have installed pod farm ran line 6 monkey and updated everything registered and authorized my ux2 authorized my mac I have no issues with it as a stand alone
  9. After 8 years really good working my UX2, after Mac Os reinstall to new hard drive, won't get a licence for a pod farm( everything else works well like outputs inputs and drivers). It says to reconnect usb cable(replace 2 of them already) or connect to support. Error code 8000710B. ESN :None Latest drivers, monkey and licence manager. Screenshots on attach. need help
  10. Finally installed gearbox on High Sierra... And it's working 100% Here's what I did. Download Gearbox 3.72 DMG Double click on the DMG package VIEW PACKAGE CONTENTS by: Right clicking on the Package Icon Left clicking 'View Package Contents' Double Click on Contents Double Click on Packages FOR EACH PACKAGE: Right Click the package and Select open. This will run the installer for the individual package Some packages may not install properly, but don't worry... NOW CHECK THAT EACH PACKAGE INSTALLED CORRECTLY For each Package: Right Click and view package contents (see above) Navigate to the folder /Content/Resources/english.lprog/ Double click on the file the ends with .info This should open as a text file. In the text file will be information about where the contents of the package were supposed to be installed. Make a note of the location Navigate to the folder /Content/Resources/ and double click on the .gz file Copy the extracted file Navigate to the target location you made a note of above If the file isn't there, paste it to that location Reboot the machine Open Monkey, and get and the latest driver. After you install the latest driver, make sure Monkey can see your POD. Open System Preferences: Under Security and Privacy General tab, if there is an exception for the line 6 package, click to allow it Make sure the Line 6 Audio Midi Tab is also there Now you should be good to go... The biggest problem I had initially was Gearbox saying that the driver for the X3 was incompatible or something like that... It turns out that the Gearbox uses 2 drivers... The first is the MIDI driver, which its happy to use the latest and greatest downloaded via Monkey. The second is the Audio Driver... The Audio driver was one of the things that didn't install properly when I installed each package... Someone else may want to make a more concise set of instructions... I spent a while messing with this... The really neat thing though are the .info files because they tell you what is supposed to be installed and where. Oh and if you can't see the Library folder(s) you may need to right click in finder and tell it to let you see it... Or you might have to do something at the Command Prompt... I am pretty sure I enables all of that on my MAC way back, and I can't remember exactly how you do it.
  11. Hi I bought a Line 6 Variax Standard about a year ago, I have got a 2011 Macbook Pro running OSX 10.7.5 and yet I cannot get the guitar to talk with either Monkey or Workbench. Each time it gets to the update section in Monkey it freezes then crashes. Any ideas? One side of the USB interface is green, but the side where the guitar plugs in has a red light. Chris Richards Nottingham, UK
  12. Hello Line6, I am French, so i'm trying to explain my problem in English... I just bought the Helix, test it, and i can say that it's really good ! :D But when i wire it to my Mac with USB, and Line6 app installed, every thing works fine, but about 1 minute later, the sound that output from the Mac has about 5 to 10 seconds of latency... I check from my Mac system parameter, and the audio level output is showing that latency, so i think it's a Helix problem... I wire my head head phones to the "Phone" output of the Helix (with USB wire still in the Mac), and i can hear that there is no more lantency in the headphones... I installed the last updates from the Line6 Updater app (Last update that i can find on 25 february 2018), but i experienced same problem. I check in the Line6 forum for any post that can explain that, but i didn't found any answer. So, I post this because I don't know if i missed changing some configurations and/or parameters to avoid this latency/get a workaround... Here are some informations : Mac : MacOSX High Sierra 10.13.2 (17C88) I you want some other informations, just let me know ! Hope you can help, Thank you for your support, and see you later !
  13. Hello there. I suspect that the Sonic Port and Sonic Port VX are basically the same device under the hood. Anyway, since the plug for the Port is basically an USB I think if we connect the item to mac using a female lightning to male usb cable the Mac will recognize the device. This cable is for example this : https://www.amazon.com/TechMatte-Apple-Pencil-Charging-Female/dp/B01D5NR70E Now, does anyone have such cable and the sonic port and would or have tried to check if this works?
  14. Salut a tous. Nouvel acquéreur d'un helix, dans mon home, il y a un imac 27, Logic X, une focusrite 18i8, un bon ampli sono, et 2 bonnes baffles pro JBL. J'aurais quelques question. Quelle est le meilleur branchement ? Au niveau du branchement, j'ai 3 possibilités : Le Helix sur l'entrée guitare préamp, ça semble bien marcher, (mais utilise 1 port facade préamp, même 2 pour la stéréo) Le Helix via USB sur le IMac, ça semble bien marcher (mais la j'ai donc 2 cartes son, et Logic peut passer de l'une a l'autre, choisir une entrée et l'autre en sortie, MAIS je peux pas enregistrer l'Helix et ma Focusrite simultanément.) Et je sais pas comment avoir la stéréo avec l'USB. Le Helix sur les entrées ligne non préamp, derrière la focusrite, la ca marche mais le volume est 50% plus faible, mais il faut que je mettre le volume de l'helix a fond. (a moins que ca se règle dans les setting de l'hélix). Dommage car j'aimerai garder libre mes entrées pream en facade de ma focusrite. Que me conseilleriez vous ? Comment avez vous brancher vos Helix ? Merci d'avance.
  15. Hi everyone! I'm new to the forum and joined just after buying a jtv-69 used. It came with a battery and a charger, but no digital interface in the case. So my question is: what exactly is needed in order to connect it to my macbook and eventually to workbench hd? will a regular ethernet cable work? do I have to use the line6 cable? even on that cable, it's written that it's meant for digital connection to a PodXT and the like - so I'm not sure that this is meant to be used to connect the guitar to a computer. Maybe it's mentioned somewhere but I honestly could not find the complete info. is the "DVI" the cable itself? or some kind of a converter/adapter? assuming I have the line6 cable, does it connect to a usb or the ethernet port? how does this chain look exactly? If you could help a newbie I would be very grateful!
  16. Hello, When I launch my Cubase 5 on my mac with El Capitan, I have no audio input or output working with the Helix as usb interface. SInce Helix kinda works with Garage Band (with the beta for developpers 10.11.2 (Build 15C48a)), and since I can use Cubase 5 with a Roland Capture Duo EX USB interface (with and only with the same new 10.11.2 build), I suspect that my issue comes from Cubase 5 or Apple El Capitan which for some reason cannot interface well with Line 6 Helix. So I have 2 questions: @Line 6 : do you have any information regarding using Helix with Cubase on the latest Mac El Capitan OS? @Forum : Are there other people here who manage to use any version of Cubase (say 5 to 8) with the Helix on Mac OSX ? Thanks to all, Regards
  17. Simple question here. I have a really awesome set of bluetooth headphones and just bought a Pod UX1 to compliment my Spider Valve MKII. I have opened Logic Pro X and also tried Garageband and noticed latency. I also noticed that Pod Farm will not work with the BT headphones at all. Like the original question asks, is latency avoidable? Also, is it possible to get Pod Farm to see the BT headphones. System is a MacBook Pro 2.8GHz i7 with 16GB RAM. Thanks everyone.
  18. HELLO LINE 6 BUDDIES! I'm two-track recording an acoustic guitar with my POD HD500X as the audio interface. I have a RODE NT1A condenser mic plugged into a mixer with phantom power. This mixer is then connected to the POD's 'Guitar In' input via guitar lead, and there is also an acoustic guitar connected to the 'AUX' input for a direct signal. This is all running through Logic Pro X on my Macbook Pro (Early 2015) with 16GB RAM. I have used this setup before and it has all worked fine, except today I am hearing intermittent static coming from both inputs at seemingly random intervals. It sounds like a short burst of a bitcrusher-like sound, and then goes back to normal after less than a second. It can't be any problem with the mic/mixer because I am getting the problem on AUX (direct input) as well as the Guitar In (mic) input. I have tried different USB cables, and have tried different power outlets. I have also tried a different audio interface (that can unfortunately only handle one input) that didn't seem to have the same problem, leading me to think that it also isn't an issue with Logic Pro X... SO... Has this happened to anyone before, and can anyone think of any reason this might be happening? Yeah, I've turned it off and on again ;)
  19. I was happy to see that Line 6 finally added a computer-based version of the Spider V Remote app so that I can dig in deeper on my computer screen and change tones while using a DAW. There was also talk in the email that I received of downloading new tones from the customtone.com website to upload and use in the app. I have not found this to be true. The customtone page does not list the Spider V and when I try and download a tone I get a message that says "Valid product registration or software purchase required to use CustomTone. I have registered my Spider and so this message is quite confusing Love my Spider but please work out the kinks.
  20. Hi I can't seem to get my setup to work I purchased Pod Farm 2,5 Platinum standalone to use with my Focusrite Scarlett 2i2 v2 USB but when I try to set it up Pod Farm doesn't recognize the inputs. I can manually select the hardware to tell Pod to "use this device" but to no avail. I can get my interface to work well with Logic Pro X and GarageBand but I really wanted to to back to Pod Farm for versatility's sake on tone, and it's such a letdown that I can't get this to work at all. Anyone know how to fix this problem? Because I've tried EVERYTHING that the manual says setupwise and I'm starting to feel like I've spent 250 bucks for nothing and this thing doesn't work on Mac as advertised on standalone with this interface. I'd appreciate some help on this. Thanks in advance.
  21. The title said it all, i tried to change the sample rate via audio-midi setup, the audio settings and through multiple DAWs (in Ableton the 44,1khz setting is greyed out, in pro tools im not able to open the projects which are in 44,1 and in logic pro x it works to change the sample rate but i would prefer not using logic). So only 48000 Hz works on my Amplifi TT. This is really annoying do anyone know how to change this? Thanks for your help!
  22. Hey everyone. I got a POD X3 bean and a M-Audio UNO MIDI-USB interface and i'd like to connect them to my computer (which is a Mac). However, as far as I'm concerned, the X3 bean does not have a MIDI output/input (which is kind of odd since the lower-end POD 2.0 does) and I'm trouble here.. What I want to do is very simple: just use my headphones to listen to what i'm playing in my guitar through the POD and to music playing from my computer at the same time. If I connect my headphone to the headphone jack in my POD and connect the POD to my Mac directly via USB, I can use the POD as my soundcard, right? So any sounds coming from the computer would be played through the POD to my headphones in the same way my guitar playing would, right? Most of the time I'm just playing along songs I have here, and if i can just play something on iTunes and hear it on the same headphone I'm using with my POD that would be great, it would solve most of my problems. With this can I also record stuff (simple stuff, just using GarageBand or whatever...)? And I'd also like to know if there is any way around this MIDI problem with the X3.. I figured the MIDI would be a good way to control the POD via computer. Using direct USB connection, I cannot control the pod using the computer, right? Bummer... Is there anything I can do to this? Thanks!
  23. I'm using the latest updates on OSX, drivers, softwares and helix and you know, everything. When reamping helix in logic the audio starts to cut and pop and mess up after a while. First a little and gradually more and more. It helps when I initialize the core audio from preferences > audio settings. The I/O buffer is at full 1024 Why do I have to keep doing this? It does kill the workflow and sometimes recording the reamp is ruined.
  24. Hi, Recently I updated my system to a beta version of mac osx sierra and because of this I'm unable to use my pod hd bean. Line 6 Monkey is able to determine the device and shows options to update drivers. After updating the drivers there is an automatic restart and line 6 Monkey shows me the same old driver and gives an option to update. Have tried installing the drivers manually from the line 6 website but still the same issue. It is not possible now to downgrade the mac to older OS. Any help appreciated. Thanks!
  25. Hello dear users, Do one of you know a proper way to unplug the Line 6 Pod Studio (UX2) from a Mac ? Because sometimes it cause a crash, and restart the computer. Thank you in advance !
×
×
  • Create New...