Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'pod hd500x'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 130 results

  1. i bought a pod HD500x a few weeks back, as like everyone else i'm in lockdown, i was going to go for the Helix, but i didn't need all the ins and outputs and the IR, so i bought a brand new 500x and saved £900 pounds or a $1000. what a brilliant effects processor , and to say its about 14 years old, brilliant. all the tones that come with the 500x are no good, enough to put you off the 500x, but i made some myself and heres the download link, i also had a old unopended audio cassette so i used one side of it as a screen protector see pictures. enjoy the tones, i use an american fender professional strat with HSS pickups and headphones, and if using an amp i have a basic marshall 50w, 500x pluggen in front. all tones sound brilliant, even my killer of giants tone that can be used for the intro to killer of giants on neck pickup selector 4 single coil may look basic screen protector but it works if something ever dropped on it http://www.mediafire.com/file/4884tgyovajrfe5/fav_tones_500x.rar/file some tones here , use headphones, american professional HSS strat used, https://line6.com/customtone/profile/6six6 stay safe, stay 2 meters apart and rock and roll
  2. Hail, folks! I'm having a bit of a issue here. First things first: I own a POD HD500X, and a ESP Ltd AX-50 (cheap guitar but do the job for my metalworks). So... I used George L's cables for many years. The thing is, I lost my cables. And actually, they aren't that good as many people say. Got to get brand new cables them. Ernie Ball Braided, the weapon of choice. Ok. So here's the problem... In my country there's ONLY 25ft long cables. That's 7 meters. And I need TWO. One connecting the guitar to the HD500X, and other to connect the HD500X to the amp. Two cables, 50ft long. It's just too much. Actually, who needs that!? But, again, it's the only size for sell in my country - welcome to the third world. So what now? I will obliterate my signal!? I am a metal player, but yeah, I do love blues and other stuff... I'm working on some Eric Johnson's song too. The thing is, some people said that IN THIS CASE it just doesn't matter, because I use digital effects, a processor - therefore the only worry to be concerned is the length of the cable between the GUITAR and the POD. 1- That's true!? Anyone with a solid opinion about it!? Also, some guys said that "you play extreme metal, higain and stuff... Don't worry, your tone will be fine. Let the Stratoguys deal with that". Some said "if you put ACTIVE PICKUPS this wouldn't be a problem, because active pickups kick-lollipop". These stuff... 2- Higain is unnefected by 50ft cable length? I mean, at least no one would notice it? 3- Active pickups does break the rules and keep my tone 100%? Hope you guys can help me. And yeah, I do want that specific cable. Thanks by now!
  3. Hi, I was going to use my Pod HD500X through an active speaker for home use only. I have been looking at a JBL 305p mk II and was hoping that this would bring the unit to life, as I struggled to dial in a good tone and have just not used it for a while as a result. I have never been confident to use it live in case I couldn't get a usable sound during a short sound checks. I play heavier music, Metallica/Pantera, so I need a good clear high gain tone. So the questions I have are: - What is your experience of using the HD500X through an active monitor playing with high gain sounds at home? (I have read that this was not advised in the link below but had hoped this would be a gd space saving option https://www.axedr.com/pod-hd500x-complete-review) - Any tips to dialling in a good tone if you have had success? Also, to go off on a tangent, I have considered buying the pod go or helix stomp (with external footswitch/expression pedal) as a grab and go solution for gigs. Has anyone upgraded to pod HD500X to either? Thanks in advance for any replies.
  4. This may be a stupid question but I was looking at the Classic Distortion and the Screamer models and I wondering since there real life counterparts (Tube Screamer & RAT) only have one tone knob. How should I adjust the added Treble and Bass Parameters on these models to follow how the actual pedals would react?
  5. I have problems on an older Mac Pro with the MacOS OS-X Lion 10.7.5 The latest driver is shown as 7.3.7 but no matter how I install it (via the monkey or manually) the driver neither does update in the monkey ("update selection") nor let me connect the POD via HD Edit or the licence manager. HD Edit crashes on directly start. The licence manager shows the computer as activated but no device. The driver is shown as outdated even if the POD is not connected. Of cause I tried to uninstall the driver via the uninstall-tool and to restart the mac. Of cause I have tried 2 different USB cables (both working on another machine). I have tried everything & several times… no luck!
  6. Hi guys.. I owned a line 6 POD HD500X. and I wanna use it as a temporary sound card for home recording. But I can't install POD HD500X driver .. please help me out ..
  7. I would be grateful if you could confirm if my configuration is correct to use my simulations correctly. MY TEAM: POD HD500X POWERCAB 112 PLUS 1- My POD HD500X is connected to the POWERCAB 112 PLUS through the L6 LINK ports of both units (I understand that, in this way, the data transfer is done digitally). 2- The MODE setting of the SETUP: OUTPUT page is selected in Studio / Direct. Is it the right selection or should I select Combo Power Amp or Combo Front? 3- I select an PRE AMP MODEL (for example the Brit J-800 Pre) Is the selection correct or should I select the full amplifier version Brit J-800? 4- I select a CAB MODEL (for example the 4x12 Brit T-75) Should you not select any CAB MODEL and select a Speaker Mode or a User IR Mode on the POWERCAB 112 PLUS? Should I select a CAB MODEL in the POD and also a Speaker Mode or a User IR Mode in the POWERCAB 112 PLUS? Should I select a CAB MODEL in the POD and also FLAT MODE (Speaker emuation is disabled) in the POWERCAB 112 PLUS? If you use Speaker Mode or User IR Mode on the POWERCAB 112 PLUS, could you change them automatically, according to the preset used on the POD HD500X, via MIDI cable? 5- At POWERCAB 112 PLUS, currently, I select FLAT MODE and Voicing LF Solo ((LF Raw). Is the MODE and Voicing adequate? Thank you very much for your time. Enviar comentarios Historial Guardadas Comunidad
  8. Hola, Agradecería me pudieran confirmar si mi configuración es correcta para usar correctamente mis simulaciones. MI EQUIPO: POD HD500X POWERCAB 112 PLUS 1- Mi POD HD500X se conecta al POWERCAB 112 PLUS mediante los puertos L6 LINK de ambas unidades (entiendo que, de esta manera, la transferencia de datos se realiza de forma digital). 2- El ajuste MODE de la página SETUP:OUTPUT está seleccionado en Studio/Direct. ¿Es la selección correcta o debería seleccionar Combo Power Amp o Combo Front? 3- Selecciono un AMP MODEL de PRE AMP (por ejemplo el Brit J-800 Pre) ¿Es la selección correcta o debería seleccionar la versión de amplificador completa Brit J-800? 4- Selecciono un CAB MODEL (por ejemplo el 4x12 Brit T-75) ¿No debería seleccionar ningún CAB MODEL y seleccionar, en el POWERCAB 112 PLUS un Speaker Mode o un User IR Mode? ¿Debería seleccionar un CAB MODEL en el POD y también un Speaker Mode o un User IR Mode en el POWERCAB 112 PLUS? ¿Debería seleccionar un CAB MODEL en el POD y también FLAT MODE (Speaker emuation is disabled) en el POWERCAB 112 PLUS? En caso de usar Speaker Mode o User IR Mode en el POWERCAB 112 PLUS ¿Podría cambiarlos automáticamente, según el preset usado en el POD HD500X, mediante cable MIDI? 5- En el POWERCAB 112 PLUS, actualmente, selecciono FLAT MODE y Voicing LF Solo ((LF Raw). ¿Es el MODE y Voicing adecuados? Muchas gracias por su tiempo.
  9. Hi all! Can my amp play the sound from my pc using pod hd500x interface? So basicly what i want is to my amp play the backing track and my guitar play ,so I could hear the sound of both through the amp. Previously i used POD Studio GX with some basic speaker and i didn't have anyproblem. If i know well the pod hd500x would function as POD Studio GX, but correct me if I'm wrong. So the only thing wich changed is the speaker and the amp, but i cant hear anything from the amp just my guitar. Is it because of the amp (DT25 112) , or may be i should use different connections to make it work? (amp-L6 link cable- pod hd500x-usb-pc) I would apreciate any help.
  10. Hey everyone, I recently got a pod HD500X and after sitting with it for quite some time I was wondering if I can improve tones by loading custom IR's into the unit. I have been searching for information but not sure I have found the answer. Is it possible to load custom IR's (as is the case with the mooer radar for example) or would the use of custom IR's only be possible with a dedicated unit such as the radar or 2 notes torpedo after the pod HD500X (from what I have gathered this seems to be the case but not 100% sure)? Thanks in advance!
  11. I just got a new notebook that operated by Window 10... and it doesn't recognize my pod HD500X even the latest driver is installed ( I installed it through line6 monkey following the installing process provided by Line6 support on Youtube). After I installed the latest driver, the line6 monkey still doesn't find my POD. However, it still works fine with my old notebook that operated by WINDOW 7. what I've done so far 1. Restart my notebook, uninstall the driver, and re-install it again 2. Plugging it on every USB port, there are 3 USB ports in my notebook comprise USB version 3, and USB version 2. Still, nothing happen 3. Install manually without line6 monkey what I've found that when I plug the POD, my notebook knows that it is plugged because it shows "POD HD500X" in "Other device" in "Control Panel".. however it said "Device error" under the "POD HD500X" and they are not working together. The notebook that has problem is "ACER PREDATOR PH315-51-782Q" that i just bought 1 week ago. I just wonder that is the notebook "too new" for the POD ? Please help me solving this problem Thanks! --Bobogillis--
  12. My POD HD500X is rebooting every time I try to change an amp model in my patches. What should I do to solve this problem? Can someone help me?
  13. I recently purchased the Schecter C7 FR SLS Elite with Fishman Fluence pickups and I am really liking the sound of this guitar through my POD HD500X. I ended up recording a cover of Dystopia by tesseract and put my patch in the description if anyone wants to download it. So here it is! Let me know your thoughts!
  14. Hello! As my title suggested, can anyone tell me how to get the guitar tone(intro and verse)of wither by dream theater out of pod hd500x? Thanks in advance :)
  15. Hi guys! My pod hd500x is not getting any signal from my guitar. The screen and buttons all fine, I can navigate on the screen and I'm able to connect it to the computer. If I connect an MP3 player it works fine but if I connect it to the guitar most of the time no sound coming out at all. Sometimes it works for a few seconds then it starts to crackle then it stops. Tried different lead and guitar, it didn't help.The input, output setup is also fine, I used it for a year with no problem. The most annoying thing is that it stopped working right before a gig and 4 days after it went out of warranty. :( I'm afraid I have to send it to a service which is 300 miles away from me in London and with 80£/hour labor plus postage fees not sure if it's worth it. What do you think? would be grateful for any advice. Thanks
  16. I am using a POD HD 500X and a DT50 Head. I had tried the POD alone, but was dissatisfied with the "modeled" amp tones (I've always used a Mesa Boogie Rectifier, and am partial to a real "tube" tone. That's why I purchased the DT. I plugged directly into the DT, and using topology 4, was able to get an awesome heavy tone. Chunky. Tight. Very little noise. Awesome. So I set up the POD HD500X using the L6 link. Starting with a new (empty) patch, I tried to recreate that same sound I got by plugging directly into the DT. It seems that my choices are: 1) to use the Angel F-Ball model (using channel A), or 2) to use no amp model, which sends it to channel B. BOTH are unsatisfactory. (1) Using the model, it doesn't have the same warmth and clarity as if I'd plugged directly into the tube amp. And its VERY noisy!! (2) Using channel B, I need to turn up the output of the HD 500 all the way to get the same gain as if I'd plugged straight into the head. Or turn up the mixer in the HD signal chain all the way. This method is also very noisy. And in this way, I'd be limited to just one tone...whatever I have channel B set to. And woud also have no way to boost for leads. To make sure it wasn't my imagination, I have tested both ways, back and forth. I plugged into the DT directly - sounds amazing, crunchy, and no noise. I plug into the POD HD500X connected to the DT via L6 - noisy and mediocre tone. I bought the two so I could have a nice tube sound, but also be able to change between tolologies/gain amounts/effects configurations all in one click of the pedal. What do I need to do differently to get the same great tube sound I get from plugging directly into the DT, only using the POD, using the POD to change topologies, effects, etc? Thanks, Tim
  17. Hi everybody!  Not sure if people generally do this here, but I wanted to share my YouTube channel with you all. I'm planning to start uploading more regularly and hoping to reach a bigger audience. I play a few different styles and you'll see that in my videos. All my guitar videos were recorded with the Line6 POD HD500X. And all upcoming videos will most likely be using the same unit. I appreciate all who take the time to check it out! https://m.youtube.com/user/AmarAAguitarist Feel free to follow me on Instagram as well. The link can be found in the description of all my videos or below: https://www.instagram.com/amars_music/ Thank you! 
  18. Hello everyone, I have an issue with setting my delay on specific tap tempo on Pod HD500x. Please, watch the video. First, I set up my preset '05A' with a Delay: 8th (3) - 'Digital Dly w/Mod'. I used a metronome - you can hear 3rds very well. Then I change to any preset (picked '06A') and then back again to '05A'. But the delay doesn't sound like 3rds, even though delay's settings are set to 3rds. I can actually hear 5ths... After choosing a different tempo sync and putting it back to 3rds, it is working again. This doesn`t happen just to 8th (3) tempo sync, it could be any type of delay - you would be still hearing 5ths. I don't know if it's a problem with tap tempo or bug in the system, since there are no 5ths available for delays. My Pod just doesn't save the type of delay, after switching the preset. System: - Flash FW: v2.62 - USB FW: v1.04 Maybe I am failing somewhere and and I just don't see it. I will be thankful for any advice! PS: the watermark is cool
  19. Is there a way to download a single amp model from one of the HD amp model packs without purchasing the entire pack? I am trying to create a specific tone and I want to try the Vox AC30 Normal Channel amp model as I suspect (if it's well modelled) that it will do the job. I don't really want to spend £40-£50 on the vintage model pack in case it doesn't fit the bill and particularly as I am unlikely to ever use the other amp models. However if I had to spend £10 for example on a single amp model then this would be much more appealing. Second question - Given that it's now 2018 and Line 6 appears to have moved on to the Helix, should Line 6 consider making the HD amp model packs for the Pod HD range freely available? R
  20. Hi guys, I'm looking to find a way to activate wah just pushing the switch under the exp pedal (like in Boss Gt* pedalboards). By now, the only way I found, is to set wah on one of the switch, click on it and then go back to the exp pedal: too much time wasted! Anyone knows a faster way to set it? Thanks a lot, cheers!
  21. Hello, I've just bought an egnater tweaker 40 and I'd like to use it for cleans and an amp model from inside the pod for a high gain metal sound. Can and should I do this? If so, how?
  22. So I just bought a Pod HD500X and it has this problem that many people seem to be having with it. Often, it will reboot itself randomly over and over again until I unplug it or, occasionally, until I stop playing. I am using the provided power supply and not only have I tried other 500x power supplies but I went to guitar center and bought a new one and it's doing the same thing. Basically I haven't seen this problem resolved so I'm posting this hoping to figure out a solution for everybody who's struggling with these faulty Pods. Notes: I've rebooted myself, holding down the left arrow while plugging in power, to no avail. I've tried updating using Line 6 monkey, but it doesn't show up in the list of devices.
  23. Got the new limited edition Veriax standard onyx guitar ordered and would like to pair it up with one of the Line 6 modelers, can not afford the Helix so thats out of the question, so which would you buy and why?, the Firehawk or the Pod HD500X, keep in mind i dont play out, just play at home, thanks.
  24. Quote I'm having the same issue, tuner on my Pod HD500X quit showing line or acknowledging my guitar. I haven't moved the system, and it was working fine about an hour ago. I don't use the Variax at all, and don't even see an "input 1" to be able to switch between variax and guitar - (like the solution that was an apparent fix to the earlier post here). I have great signal from guitar through the Pod, so it's not a cord etc. Any help is appreciated because I have a gig coming up and this is my main squeeze!
  25. Hiya - I bought a New POD HD500X in May, immediately updated and flashed it (with no problems) - question is, Did this completely overwrite ALL original tones? I'm talking the ones that came by default? There were vocals/bass etc besides just guitar amp tones, and I was looking forward to using those - but I'm not finding any of the originals. Am I missing a way to access them, or are they just GONE? I use it, but am just getting around to looking deeper into the HD500X - I listed all the tones before updating it, but I'm not seeing them. I THOUGHT I'd made an backup prior to updating. I didn't download anyone's tones, just did the update.I was under the impression that the update would add SOME new tones, but not that it would completely replace them. Should I start over and set it to default, or what's my options? I only have a few tones I've created, so I'm not worried about losing those. Any help appreciated in advance!
×
×
  • Create New...