Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'reaper'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 65 results

  1. Hi there, I really would like to use the Helix USB interface within my DAW (I use Reaper on Windows 7) alongside my desktop audio interface, to which my monitors are connected. From what I found online the only way to do that is using Asio4All instead of the native ASIO drivers. Sadly, the interface I currently use does not play nicely at all with asio4all and the helix. I have Behringer UMC202HD which I bought as a pure monitoring solution and for the occasional amp DI recording. Trying to use it in conjunction with the Helix in Asio4All results in all kinds of crackling, popping, skipping, you name it, no matter what settings I choose. I'd like to know if anyone here can name suitable interfaces that work together with the Helix and Asio4All. I don't need many I/O-channels; one or two inputs, two symmetrical outputs and a headphone out (preferably with its own volume knob), and I don't really want to spend hundreds of Euros either. So, can anyone name (small) interfaces that are known to work with asio4all and the Helix? Thanks! P.S. connecting the monitors to the Helix is not an option for various reasons (cable management at my desktop and the lower XLR and 1/4" outs on the Helix not reachable [there's an isolation transformer blocking those in the pedalcase] being the major ones).
  2. Will "Hardware Monitor Level" setting be ever supported by Spider V ? It was extremely handy to turn "hardware" sound off while using DAW for POD HD 500. Right now I'm unable to turn the cab off on Spider and use IRs in DAW instead.
  3. Hello guys, i am new here and i want an advice from you. i have Pod HD 500x and i have Reaper for recording. my problems are:- first thing when i connect the pod to my laptod the sound is really bad, i hear the sound of the guitar like there are 2 guitars plugged into the laptod with an Echo, and sometimes there is no sound at all. i dont know what am doing wrong there, but can anyone tell me the proper way to connect the pod to the laptod?? second thing, how can i get a distortion sound and a clean sound at the same time using 2 tracks or channels on reaper while am recording??? thanks
  4. Hello, first time using the forums since I wasn't able to find a concrete answer to the issue I'm having here or on the Reaper forums. I have two issues. First issue. I am unable to have anything playing on my computer playback through my headphones that I have connected to my POD HD500. I have my POD HD500 connected via USB to my computer. In the Sound panel, when I have the 'Line 6 POD HD500' set as my default Playback device, anything that I try to play does not play. For example... I go to YouTube to play a song, and the video doesn't start. Same for when I am playing something back in Reaper, I push play and nothing happens. Why is this? Second issue. I am unable to record in Reaper. This probably has something to do with the first issue, but I am going to write it out regardless. As said, I have the POD HD500 connected via USB to my computer. In Reaper's preferences under Audio > Device, I have the following... Audio System: ASIO ASIO Driver: ASIO POD HD500 Is there something that I am missing? I'm feeling frustrated since I recorded something a few weeks ago and I didn't have this much trouble getting things to work. Any help would be appreciated! Thank you!
  5. Hello there. I have a pro purchased HD pod, which until this weekend worked perfectly as an audio interface for recordings in DAW Reaper on windows 8.1. But from Monday until now the reaper can not pick up signals coming from the pod hd pro inputs, and does not even have a playback when the inputs are selected. Sometimes the line 6 monkey, presents error messages related to the firmware and sometimes not. I noticed that the errors are less recurrent with the 4.2.7.1 drivers, but still there is no normal interaction of the pod hd pro with the daw as it used to be, which was to have signal going directly through it to the reaper. Has anyone had similar problems?
  6. Locating Helix Native in Reaper 1. Create a Mono or Stereo Audio Track 2. Click on the FX Box to bring up the plug-in menu. Choose VST -> Helix Native. If the Helix Native plug in not showing, follow these steps to make sure the VST pathways are correct. For Mac Check the Plug-ins Folder: 1. Go to Reaper -> Preferences -> Plug-ins -> VST 2. Make sure the correct location is added to the VST plug-in paths text below. The default location is as below: /Library/Audio/Plug-Ins/VST3/ 3. If the steps above are not working, try the "Clear cache/re-scan" option. 4. If you can't find Helix Native in the Audio Units plug-in, please try restarting Reaper. Reaper scans for AU plug-ins at launch. For Windows Check the Plug-ins Folder: 1. Go to Reaper, Options -> Preferences -> Plug-ins -> VST 2. Make sure the correct location is added to the VST plug-in paths text box. The location of the plug-in files depend on your settings during installation. The default location is as below: C: > Program Files > Common Files > VST3 > Line 6
  7. I have set up the VSTs for for Podfarm in Reaper. I am currently running EZdrummer 2 and importing drum tracks easily; however, I am having issues recording through the Podfarm VST. I cannot hear my guitar when I'm playing along with the drum track, whether recording is armed or not; however, the track does pick up the signal when recording and when I hit playback, I can hear the guitar tone through Podfarm. The problem is that it is nearly impossible (at least for me) to record along with a drumbeat without being able to hear my guitar. How do I set up Reaper so that I can hear myself both when I am recording and when the recording is being played back? PS, this is my absolute first time attempting home recording, so I am an extreme beginner.
  8. I am currently attempting to use my POD HD500X to record directly on to Reaper on my computer but i have a little bit of delay when i strum and when i hear it from my monitor speakers. I have watched tons of reaper settings videos and i have my settings set to reduce it as much as possible but i still have maybe half a second delay in the audio. My computer is a Skytech Omega series with 16GB RAM, 4.0 ghz processor so the computer shouldnbe able to handle it no problem. Im not sure what i may be doing wrong. If someone can help me out i would appreciate it, thanks!
  9. Hello everyone, A couple of days ago I decided to record a song in Reaper using my Pod XT as a sound card. I tried many tones from different VSTs such as Amplitube and I must say that some of them sounded better than what I had expected. Sadly, when I render/export my recordings and try to reproduce them in VLC or any other media player, I find that the guitars sound dull, without the warmth they had when I recorded and played them in Reaper. The result is the same even when I export the songs in the highest possible quality (WAV or FLAC format). I don't know if this is due to some kind of misconfiguration or if I should find a replacement for the Pod to achieve a higher recording quality, so any help regarding this matter will be highly appreciated.
  10. Hi all, I just upgraded my computer. I now have a state-of-art windows 10. I plugged in my Line6 UX2 and installed drivers and Pod Farm, I ran the licence manager and authorized the computer. I re-installed Reaper. I added Pod Farm 2 VST to reaper. I can open Pod Farm 2 stand-alone, I can also use it as VST in Reaper. Everything is fine. Problem is, I have some recordings from before the upgrade. Many, in fact. And they are lost looking for the "Pod Farm" VST. They don't know anything about a Pod Farm 2, and besides from what I've read there are some major differences. From what I read on the web, I can install at the same time Pod Farm and Pod Farm 2. That would probably be fine. However when I go to the Line6 download center and select Pod Farm, I get a message "At this time, there is no software available that matches your selection." How can I do? Is there a way to upgrade the recordings (sounds ghastly)? Is there a way to install Pod Farm 1, or at least its VST? Thanks for any help or pointers
  11. Hi guys, I'm using reaper, and it cannot detect my mic through the the dedicated mic input on the ux1. I've checked the drivers on Monkey and they are all up to date. The mic gain is turned all the way up. I've also tried switching Input: mono from left to right and still no result. The microphone itself works, as I can run it through the guitar input. Can anybody help me with this? Best wishes, Ben
  12. Hi, I am hoping someone can help me. I was bought a UX2 for Chrismas which I am now using as my interface when recording in to the DAW (I use reaper). Pod Farm 2 works fine as a stand alone program as in I can hear it and modify tones etc... I have managed to record the wet and dry tones into reaper but when I come to add Pod Farm as a plug in effect to the dry track I encounter problems. I can select Pod Farm 2 as the plugin and it opens the User Interface but there is no input signal showing in Pod Farm. I can hear the dry guitar signal playing back but there is no input showing on the meter in the plugin and no matter what presets I select no effect is added. Ideally I want to record dry tracks and add/tweak effects later so am eager to work out how to add these effects to a dry guitar track. What am I doing wrong? Is something routed incorrectly in either PodFarm or Reaper? Can someone help?
  13. Hello, anyboy have any luck recording a HELIX wet and dry signal on seperate tracks similtaniously in Reaper? I'm trying to get a dry siginal recording In Reaper via USB 7-8 but for the life of me can find how to select USB 7-8 in Reaper... :unsure:
  14. I cant get a USB-connection going in my DAW when I connect my amplifi tt to my computer via. USB. Thats my problem. It doesn't appear as a device in Reaper at all.. When I plug in my amplifi to my computer via. usb it tells me it fails to install unit drivers? I've had a lot of trouble updating my Amplifi to latest patch and Im not even sure it's done correctly. I tried locating amplifi drivers and updates on my PC, in the hope that I could do it manually, but nope. Line 6 dont have any software for amplifi products available for downloading I guess. Im very frustrated, please help
  15. Hi! I'm using UX2 Studio Interface and PodFarm 2.59 in Reaper 5.15 x64, Win7 x64, and i have a trouble that PODFarm VST won't output sound. For example i have 3 identical tracks with the same settings and with 1 plugin podfarm on each track with the same settings. But 2 tracks are playing, 1 track not, If i delete podfarm from inserts i hear a direct guitar sound, if i copy vst from other track it works normally . but if i stop/play then again i hear 1-2 tracks, but the same track with the same podfarm settings won't output sound. What to do?
  16. So I set my Pod farm 2 at 16 bit, 48hz but when recording commentary for hours and syncing it up to gameplay. The intro to the gameplay is perfectly synced but 20 min into gameplay its somehow de-syncs. All of my commentary files are listed as 48hz but clearly they are not (more like 44.1hz) also when setting podfarm to 48hz its sometime default to 44.1 Podfarm 2 ASIO Setting Default buffer size: 512 Default Bit depth: 16 bit Reaper Project project sample rate 48hz render resample HQ (512pt sinc) Render to WAV 16bit PCM auto wav/wave64 Not really sure if i'm doing something wrong or Pod farm doesn't send the correct sounds to Reaper. BUT please can anyone help me? :'(
  17. I've been using Reaper for years on a Mac without much of a problem. However, recently I switched over to a PC and I'm having trouble getting my POD HD500x's output to come through the computer built in output. It was very easy on a Mac, but I'm having trouble making it happen on WIndows 10. I don't want the audio to output to the POD, I want to hear it through the speakers.
  18. Hi! When I play on the amplifier, it sounds good. When I have headphones (studio headphones 668B) it have a lot of fuzz. It's the same when I record in Reaper, or other DAW. On YT people are recording by USB and it sounds naturally, and good... And for me it farts a lot. Unnatural and scary.
  19. Hi guys, Trying to sort out reaper sending midi CC's to my Pod to turn effects on and off. We run backing tracks from Reaper live and I want to use CC51 + to turn on and off blocks. I can do this fine. Problem is when our drummer skips through the set list on reaper I have to reset the patch on the pod as the effects turn on and off depending on the last state. Any way I can send say, CC51 Velocity 127 for effect on, and CC51 Velocity 0 for effect off? OR is there any other work around for this apart from resetting the patch each time? Cheers Ash
  20. Hi everybody ! I have a problem with pod farm vst in reaper. I was recording song earlier today and i recorded only dry signal for each track. Then i added pod farm as fx to each of those track and everything was perfect. But then i saw that new version of pod farm available so i downloaded it and installed. now when i open my reaper project i only hear dry guitar though the pod farm is added as fx. There is also one more problem earlier i was using dual presets i mean with two amps now i cannot do that. please help me
  21. I have been a user of the pod hd 500x and reaper for a while now and have had no problems at all. but after the windows 10 update I'm unable to record. my computer and reaper recognize the hd500x and everything is completely updated. but once I open reaper to record I make a new track and arm the track to record but reaper doesn't pickup the sound from the pedal. I can physically hear it myself through my floor monitor and even reaper uses the pedal to send sound to. so I can play old tracks I recorded before from reaper to the pedal to the speaker. I am just confused....... I have literally tried everything! there is nothing I haven't tried and I am getting frustrated. hopefully I can get some help, thanks.
  22. So I use an m-audio midiport to change my pod's patches during live shows. However when a patch changes, there is a small interruption of sound (for about half a second) which sounds bad in the mix... Is there a way to make the change faster? If not, I basicly change between rythm and lead patches, so can I change some parameters of the patch (like turning pedals on/off. or amp settings) using MIDI signals? I just want to make our live sound as perfect as it can get...
  23. Hey there. I tried searching around for a topic that might help me resolve the issues I seem to be having,but everything I have tried seems to be failing. Im using Reaper with my UX2.I have a Seinheisse E825 S running in with an XLR using either Gearbox or PodFarm I was trying to run the channel in dry,as I want it sound as natural as possible as I have it mic'd up to my HD147,but when I record,the volume seems to be incredibly low on playback. Can anyone tell me if I might be doing something worng? I also seem to get latency issues through my headphones when playing. Im completely stumped,but if any other info is needed to help me get up and running (I'm kinda new to this,so I could even be wrong with some of the terminology Im using) I can provide it,and I'd be grateful for any help
  24. I am trying to do automatic pod hd pro x patch changing in Repaer with MIDI, but I can't see the Pod in the MIDI output devices, only as an input device.. Any ideas why? Screenshot:
  25. The product is the Line 6 UX-1 audio interface; I could not find a menu to register that product. the serial number (I'm assuming SN is that) is (21) [serial removed]. ASIO driver (Windows 7) won't write the audio that I hear through POD Farm. I also tested my amp and get a lot of background static with the 15 watt Line 6 Spyder IV amp. So far my experiments to troubleshoot involved researching how to get Audacity to write audio, That would require using a recompiled version of Audacity for ASIO driver support. That is the crux of what I need help with, I can use POD tones entirely if the amp is just staticky or needs maintenance first. I've gotten the audio waveforms in Reaper and Sonar 8, so I know that it can detect the input. It simply won't write to disk. This might be asking a bit much, but I'd also like support to get my keyboard working sicne that encountered driver issues as well. I've included all information in my Support Profile for OS, drivers, etc. Thank you in advance, after I get the drivers working everything should go smoothly! Love Line 6 guitar tones!
×
×
  • Create New...