Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'usb'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 263 results

  1. Hey guys, Im having trouble with my XLR microphone that is hooked up to my UX1 interface. The green light is on indicating that the computer has detected the device (and yes I downloaded the drivers from this site) but it is still not picking up sound. I have tested this mic before and the interface but it doesnt seem to be working this time. PLEASE HELP THANK YOU VERY MUCH
  2. Hi, my name is Ravyn and I am a guitarist from Ontario, Canada and am new to the Line 6 forum, this is my first post here and I am wondering if anyone has any info on this type of issue? I'd appreciate any help or info :) My old PC died a couple of weeks ago, so I decided to get a new laptop specifically for recording music. I thought it'd be a better idea seeing as they are portable, and actually this is the first laptop I've ever owned, I've always used a desktop for recording in the past. The laptop I have is a Lenovo with an i7 processor and 8GB of RAM. I've also just recently bought Cubase Artist 8 for recording and re-installed all Line 6 software and downloads for the Line 6 POD HD500x but upon recording I am having issues. Theirs always noise in the background, clicks, pops, unwanted feedback...but the worst part is that my system is always crashing. The two error codes I get are DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (L6PODHD5SE64.sys) and SYSTEM_THREAD_NOT_HANDLED (L6PODHD5SE64.sys) So I take it that the L6POD in the code has something to do with my beloved Line 6 Pod?? It's all very confusing, everything worked fine on my old Acer desktop and it didn't have half of the capabilities that my new laptop has, yet it worked fine and never crashed once like this. If anyone has any info, could you please help a newbie out? I'd appreciate it so much and thank you kindly! -Ravyn
  3. I'm wanting to connect my Line 6 KB37 toneport to my iPad Air 2 so I can use the midi keyboard to control the keyboard sounds in garage band & use the line inputs. Has anyone got any help / experience / advice? I think I'm going to need to Apple camera connecting kit but not sure if this will do what I want it to. Help please!
  4. Good morning, I ask you please to help me. I have a problem with the HD300 pod usb downloading the driver on pc tells me that the device is unknown and I can not connect it to your PC. I have already reset the pod 300. by starting the installation of the drivers from the .exe at one point he tells you that you should see a screen when connect usb HD300 pod asking you to force the installation of the driver for compatibility. to me this pop up, this screen does not open, so I follow the procedure that tells me that the drivers are installed. Also at the beginning when I linked the pod HD300 in the indication of the USB port and features I could see that the manufacturer was line6 that the door was appointed instead HD300 and now unknown device. please give me a hand thanks
  5. Trying to set up my UX2 with new Surface Book, Win10. Direct USB (no dock), tried both USB jacks, loaded Monkey and all drivers updated, 1/4 cable inserted and input on Instrument in mixer settings, tried multiple cables (USB and guitar) and multiple guitars. Using headphone jack (tried multiple headphones). Uninstalled all drivers and software, reloaded with no change. I was using this on my Win7 pc 2 days ago, no issues. Tried to load on new laptop, meters not moving (hardware set to show input). I purchased the PodFarm 2.59 and it's authenticated. I'm out of ideas, please help.
  6. I cant get a USB-connection going in my DAW when I connect my amplifi tt to my computer via. USB. Thats my problem. It doesn't appear as a device in Reaper at all.. When I plug in my amplifi to my computer via. usb it tells me it fails to install unit drivers? I've had a lot of trouble updating my Amplifi to latest patch and Im not even sure it's done correctly. I tried locating amplifi drivers and updates on my PC, in the hope that I could do it manually, but nope. Line 6 dont have any software for amplifi products available for downloading I guess. Im very frustrated, please help
  7. Hello guys! I purchased a HD500X 2months ago. It was sooooooo freakin' awesome!!!!!! But, when I was about to update the firmware... Line 6 Monkey 1.72 does not have HD500X on its list. So I am not able to connect my POD to Monkey... and so I'm unable to perform updates... I've tried the HD500Xedit and it was working well. I'm able to copy paste save patches and set lists. The USB cable is good, the HD500X driver is installed and working properly. Too bad I couldn't update to the latest firmware because Line 6 Monkey is not recognizing HD500X. I've tried re-installing Monkey 1.72 then the other previous versions 1.71 -----> 1.63 but all of them does the same thing. They don't recognize HD500X. Its still not listed in the drop down list. What else can be done to sort this out? Has anyone tried to connect their HD500X thru MIDI? Will it work despite the not listed problem in Monkey? Hope to hear from you guys soon! thanks! :)
  8. I just bought a used Line 6 POD 2.0 for my brother-in-law because he liked the convenience I have at home of just plugging my guitar into my POD and having the sound come out of my computer for learning songs from the internet or on mp3 file. My home setup is to use a regular guitar cable from the Left output of my POD 2.0, convert it into a stereo 3.5mm mini jack before my computer and plug the stereo mini plug into my computer's 3.5mm line-in jack. I have the direct/A.I.R switch on the POD set to direct mode. I use the Realtek audio card built into my motherboard and I have the line-in enabled in my computer sound settings. I'm running WIN7 and I use Audacity for any recording but mostly I use it just to have the ability to play and modify my guitar sound while it's coming out of my computer speakers. The problem is it turns out my brother's computer is a DELL All-in-one computer with WIN10, DOES NOT have a physical line in jack and only has 4 USB inputs, one speaker-out jack (in which he has installed a couple of Bose speakers) and one mini-headphone jack. "No problem" I thought - we'll convert the POD 2.0 1/4" out to a USB. I got him to purchase an Alesis Guitarlink cable that converts the regular guitar cable 1/4" to USB for supposedly plugging guitar directly into computer USB. The cable has a red LED on the USB end that lights up when it makes connection. The cable lit up as it was supposed to but nothing comes out the speakers. A look at his computer sound settings shows under the recording tab his realtek audio card and two other recording devices, "stereo mix" and the USB port. No matter which one I select as default - I can get all of them to show strong incoming signal when the guitar is strummed (bars go to max) but none of them output sound to the speakers. There is no 'line-in' listed in the recording devices tab as my own computer has. The 'properties' of each of the recording devices listed show volume level turned up and the 'listen' box checked. Very frustrating! I tried setting his POD direct/A.I.R switch to both settings and it made no difference. Music files play fine on his computer. Any ideas?
  9. I'm trying to find a way to extend my practice time by connecting my JTV ( or strat ) to a laptop and leaving the HD500x for final pre-gig setup and practice. Although I upgraded to a much better VDI cable I suppose I could use the original one to get a JTV - USB - laptop connection, but not sure how that would work with software like Guitar Rig. Or I could get something like the guitar link. Ideally I'd have something better than a bare guitar signal ( a few effects ) which could mix with a slowed down mp3 or youtube video for practice out through headphones. Behringer Guitar Link https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/guitar/guitar-rig-5-player/
  10. I am having an issue with the USB recording.. it will be working for a while then a small noise, and then the guitar is delayed by a full second (ironically the bluetooth audio from my iPhone is not interrupted at all).. just the guitar suddenly is delayed horribly...
  11. Hey there Please can anybody help me? I was always using my POD HD 500 normally with USB and Reaper and everything, but today I'm having this issue: when POD is not plugged in the PC I can hear my guitar normally through Unbalanced Output and headphones, but when I plug it into my PC, sounds goes off in those outputs. I can hear PC's sounds normally, and Reaper is getting signal from it, but very distorted. If I unplug the USB, the sound comes back (despite my PC gets a blue screen, but I've had this issue before when unplugging the USB, and no problems with sound). My PC is a Sony Vaio VGN-FW460J with Windows 10, not sure if it's a problem with it tho. I'm hoping this is not a big issue, I'm depending a lot of my POD for these days!! Any help is welcome, thanks!
  12. Hello and thank you in advance for your help. :) I currently have my POD HD500X connected to my firewire digital interface via SP/DIF, and everything is sounding amazing. I can record to my DAW and everything sounds exactly same as headphones direct from the Pod. What I am Trying to do: I would life to record via SP/DIF, but also use my computer to edit my tones via USB. Problem: when I plug in the USB cable from my computer to the POD HD, the audio from the sp/dif shutoff, when I unplug the USB cable the audio starts working again. I am not sure if this is normal or not. I have have read both that it should work, and should not work. :huh: Is this actually possible? Is there a setting in the computer or POD HD that I should be looking at? Thanks You, Matt B.
  13. So i got the Pod HD Pro X today, but I cant get a sound out of it. My headphones are plugged into the Phones input at the front, the guitar in the guitar input of course. As input mode i selected guitar and as output Studio/Direct. The Pod HD is connect to my PC via USB. I have installed all drivers/software and the monkey does not show any new updates available. I can change the effects in Pod HD Pro x Edit and the pod hd is also reacting but i still have no sound (when playing music and stuff) and no guitar sound... I used the Line 6 UX2 before and I just had to plug in the guitar, the headphones and the USB and I had sound when watching youtube videos and stuff and guitar sound when I opened Pod Farm... Help me please! Greetings :) Edit: i dont know what I did, but i hear the sound the PC makes now, but still no guitar sound, although the signal is shown in Reaper and the Tuner is also working
  14. Hi, I've got myself a HD500X recently. I want to record music via USB. I had bit of an issues with signal level at the beginning but I've sorterd it out. Think that bugs is the playback level. When I record a track and I would like to decrease its volume before I will come up with another one - so I can hear what am I doing (especially when more of them is present into multitrack. Is there a global knob or setting of the playback level from recording sofware? Thanks for help!
  15. Greetings fellow forum-ites Recently bought a condenser mic to use with my Helix. Plug it in and turn on phantom power then start to bring up the mic gain and all is good..... ...plug in the USB cable and all of a sudden there is horrendous noise. This noise translates to recordings also. Moving the mouse around modulates the noise. This does not happen when using Variax or Guitar. I'm not really sure I understand why the USB input/output is involved in the gain and input for the microphone. As I said without the USB cable inserted there is no noise and everything is good. Anyone else experiencing this?
  16. Hey My Amplifi75 is working fine except for the USB playback/recording function. I've updated the amp to version 2.50.2 and have the latest 1.77 driver for Windows 7 home premium 32 bit. If I select the Amplifi75 as the output device for audio and play back an MP3 it has cracks in it. Also it doens't seem to use the correct sampling frequenty. It sounds lower in pitch. Any suggestions on what I could do to improve this? I was really hoping to use the device as a recording device at home. Kind regards, Thomas
  17. Hello All, Helix Rack noob here. For whatever reason, the Helix rack will not connect to my PC via USB (Windows 7/Core i7/Cubase 8/32GB RAM) or be recognized by the Line Updater. I have tried plugging the USB cable into the rear USB port as has been suggested in previous posts. This was (and continues to be) met with extreme futility. Any wise suggestions that would remedy this most unfortunate situation would be enthusiastically read and eagerly anticipated. Closing salutations, MolchMon molchmon.bandcamp.com
  18. russellhossain

    USB MIDI

    I have a Pod X3 Live and I'm using it as Audio interface too. But Is that possible to send midi signal via USB at the same time?
  19. ISSUE RESOLVED.. Just a ground lift needed to be added to my computer and the hum is gone and everything works. Hi, I just got a Helix and a DT25 yesterday. Figured out the Line 6 link ain't happing so I'm using the RETURN on the DT25 to bypass the pre's on the DT. That seems to work but now I want to use the Helix Edit software via USB and I'm getting a LOUD hum noise coming from the DT25 like it's wide open and turning up/down the volume does nothing on the DT25 or Helix. I can still hear the Helix tones but the loud hum makes it useless. I tried to use the DT Edit software (unsupported) but it has not effect on the noise. If I used the headphone jack on the Helix the hum is not there when using the Helix Edit software. The issue is between the DT25 return and the Helix when it's in USB Edit mode. Any ideas? Thanks, Gary
  20. Hello, I've gone straight into my Helix via USB from my mac - just to play audio to play along with and it works perfectly. Has anyone done the same with a Nexus 5X. I have a OTG connector, I've tried the USB audio player pro app, but no joy. My Nexus can see the Helix I just can't get sound to play from USB. Any thoughts? Tips? would be much appreciated. Cheers Mark
  21. Not meaning to cross post but no sign of life over at POD/HD forum...this is more of a general question...if anyone knows? eg Gearbox, Pod/HD etc Cheers
  22. I have the rack, and controller, and I am still putting it through the courses. I haven't played any guitar through it yet, I am still getting it integrated with my studio. Its looking good so far. But I seem to be running into a brick wall on something. I am wanting to control (automate) from within my DAW (FL Studio) on my pc, some parameters insind the Helix. Specifically I am wanting to control things like Wah position, and amp gain with automation clips from on my PC. I am not able to find which midi CC this would be on in the manual. If anyone can point me in the right direction I would be grateful.
  23. What should I do? where can I get one? currently in dubai, uae
  24. Hi everyone, first time here. I just bought Helix and got their USB flash drive. However, the drive seems corrupt, I couldn’t open it neither on Mac OS X nor in Windows. Is there any way I can get the contents from the drive? I don’t want to go back to the store for such a small thing. By the way, this thing is awesome.
  25. Hello guys. I do not use USB recording so often, but when I tried yesterday Everything hooked up perfectly and Windows 7 recognized everything. All set! I used the software Audacity, whiuch is very simple to use just to be able to 'hear' the sound coming from Helix. But there was the problem: If I pickd a string, I didnot hear it immediately ... just about 0.5sec later, which is really disturbing! Anyway, anyone here had similar issue? Any tip is highly welcome! Cheers Leo
×
×
  • Create New...