Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'volume'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 141 results

  1. I apologize if this topic already exists in the forum. I was searching on how to set up tone/volume in chain: TL guitar, SpiderV 30 & Cubase at PC. I didn't find the answer in Forum. My Spider V 30 is connected correctly to PC via USB and there is a sound of TL in Cubase. In Cubase, I choosed ASIO Spider V driver. I/O is Speder V (L&R) - Active. ASIO buffer Size is set to: Extra Small. I can record my TL from SpiderV 30 via USB and reproduce my records, too. It is not a problem, it works. But, quality of record is desperate and not acceptable, too. The sound is dark, blurry, somehow smudged and does not match what I hear on Spider V 30 while playing & recording. E.g effect as drive is not OK and corrupts the recorded. This is especially pronounced when I strumming all the strings. When I am playing finger style in clear sound or near clear, it is a better. It seams to me that solution is to set properly the tone on all devices in the chain: TL guitar, SpiderV 30 & Cubase at PC. Acctually to set properly the tone/volume of input signal to PC or output signal from Spider V 30 via USB. When I am playing acoustic guitar via USB Audio Interface (UAI), I can adjust Input signal at UAI and all works fine. But at Spider V 30 there is not possibility to adjust Input signal. I can adjust tone at TL guitar as imput signal to SpiderV 30, but it changes a sound of guitar at SpiderV 30. Or I can reduce/decrease Master tone of SpiderV 30, but I can not hear what I am playing. Please, give me opinion regarding this topic. How to properly set up tone of all devices in chain: TL guitar, SpiderV 30 & Cubase at PC? What are your experiences with this?
  2. Line6Tony

    Known Issues in Helix Native v2.81

    Helix Native will not open in hardened runtime builds of Cubase 10.5 In rare cases, Helix/HX devices can become disconnected from HX Edit. If possible, always connect your Helix/HX device directly to the USB port closest to your computer's power connector. Never use any sort of USB hub, which may include the front USB ports on the front of towers Logic Pro X is currently unable to write snapshot or switch automation data for Helix Native In HX Edit, moving an effect, amp, cab, or IR block can sometimes inadvertently reposition a Split or Merge block In rare cases, the Dynamics > LA Studio Comp model can sometimes cause a drop in preset volume Pitch/Synth > 3 OSC Synth, 3 Note Generator, and 4 OSC Generator are louder than in 1.71
  3. Line6Tony

    Known Issues in Helix/HX Firmware 2.81

    In rare cases, the Dynamics > LA Studio Comp model can sometimes cause a drop in preset volume. Some tempo synced effects can act authentic with the global setting set to transparent if tempo changes are controlled via snapshots. In rare cases, Helix/HX devices can become disconnected from HX Edit. If possible, always connect your Helix/HX device directly to the USB port closest to your computer’s power connector. Never use any sort of USB hub, which may include the front USB ports on the front of towers. On Helix Rack/Control, connecting an expression pedal to Helix Control could sometimes cause the pedal position display to behave erratically. Pitch/Synth > 3 OSC Synth, 3 Note Generator, and 4 OSC Generator are louder than in 2.71.
  4. Hi, about two years ago i bought my Amplifi TT and i'm very happy. I use it into a stereo in my bedroom (directly or through a little mixer). I always had a great sound and a great volume, but now i noticed that the volume of "amp out" is very low and the sound is tiny and distorted. If i use "phone" or "main-left" outputs the sound is great. Is it possible that the "main out" output is broken or defective? I used my Amplifi TT only 3/4 times outside my home. Thanks
  5. Hello! I’m a new HX Stomp user. 1 month of use. I’ve used only the effects on gigs but would like to broaden to using the amp models. I’m confused by a few things and would appreciate some help to get me on the right track: 1) Effects: Volumes seems to vary. Distortion and overdrives seem to be the toughest to balance. Any suggestions on correctly balancing levels? Should the master volume knob on the HX Stomp always be set to the max? 2) Amp & Cab models through a P.A.: I tried using an amp model & separate cab model through a P.A. in a well equipped Club and the FOH guy said the volume signal was loud but not loud enough. “A bit thin” in his words. I set my Input level to “Line” as tutorials explained. Am I suppose to set both Input and Output to “Line”? Thank you in advance for suggestions Oscargtr
  6. I have several presents where I want the volume pedal and the wah. When I add these blocks to the path it automatically assigns the volume to exp2 and Wah to exp1. To change between you use the toe switch on the pedal. This is all good except as it's in volume mode as default I have to press the pedal all the way forward to activate the hidden toe pedal to get to the wah. The problem is now I'm at 100% volume as I've had to push the volume pedal all the way forward to get to the tow switch ie all my spare headroom, and it's too loud. Any suggestions please. Thanks
  7. enrico00

    audio problem with hd pod500x

    Hi, i have a problem with my pod hd500x: when i plugin my pedalboard to the pc for edit the tones and exit in my amplifier, the tones sounds really good, but when i don't plug to the pc the pod all of my tones have a really lollipop sound, with a lot of interference and really high tones that make the tones noisy. I tried all the way a can to solve this problem, but i haven't found a solution. this is a really sad thing beacuse i have my pod for 8 moths and i can't use it live because i can't bring with me my pc. I hope someone can healp me solving that problem.
  8. Jimmy_vid

    Lock Helix volume after soundcheck

    Hi all.. It’s possible to lock Helix main volume ?? I had a gig yestrday and after the soundcheck someone moved helix volume button ... and you can imagine the disaster in the show.... :( It’s something usual when you share gigs with other bands... a lot of cables on the stage.... Any way to aboid that for next shows ??? Thks folks !! Jimmy
  9. redbelo

    idea needed to chain setting

    I am trying to set up a chain starting with volume pedal - assigned to EXP1 and a wah pedal assigned on EXO2 I want the volume pedal EXP1 to be ON all the time, when I TOE IN to switch to EXP2, I want the volume to remain on, and the wah to come ON as well the WAH functionality when on the EXP2. Right now when i toe IN the EXP1 goes to EXP 2 , but it turns the volume OFF. may be an overkill come to a forum for this, but I am just bouncing some ideas
  10. mitchmarkell

    Confused about the use of Volume Pedal

    I am confused about how use a volume pedal block and where to place it in my preset signal path (chain) so that it only acts a true "louder quieter" pedal and does not change the sound or impact other blocks in the chain. Example: If I place the volume pedal at the end of the chain (last block before Output) it still changes the intensity of my tremolo . So if I turn my pedal down with my tremolo active, - it sounds like there is no tremolo at all, - and only if I volume up on the pedal does it start to sound like there is tremolo happening. So put the tremolo block after the foot pedal in my signal path. This is also happening with an EQ block I am using. If I set the Graphic 10 Band EQ where I like it at say 70% on my volume pedal, - when I turn the volume pedal down - it starts to sound super mid-rangy. Where can I place the volume pedal (or how do I set it up) so it makes everything sound exactly the same, but just a louder or quieter?
  11. Hi all, hope you're well. I'm hoping someone will be able to help me please. I'm having difficulties setting up a NT1-A condenser mic through a UX1. I've read through several old posts on this forum but can't seem to find the answer I need. The issue is the volume level from the mic; it's barely audible. The NT1-A is plugged in to the input channel of a Neewer 48V phantom power supply (power into mains), with the output going into the mic input of the UX1. The UX1 is plugged in via USB with the output settings set to 'built-in output' via Garageband on a MacBook Pro, coming through to my headphones. I've cranked the mic gain on the UX1 up to max, pushed the track volume up to max in Garageband and 'Mic 1' input is selected on the mixer in Podfarm. I can mostly hear a quiet, soft hissing noise (presumably the high gain setting) but when I go to record I can hear my voice quietly underneath, so seemingly the mic is on and registering. I've tried clicking the +18db boost on the input channels in the mixer in pod farm, which increase the volume of the hissing and makes things a little louder but something's clearly wrong. I've been recording guitar using Podfarm without trouble, so presumably I'm missing something as I believe other people have managed to get condensers with phantom power working fine? I'd appreciate any suggestions as to how I can fix this,, thank you!
  12. Hi I've downloaded several great patches for the POD HD500X, but they don't seem to respond to the volume pedal. Some of the patches such as Luke, Luke2, Bogner Shiva Distortion Fusion don't have the volume pedal listed in the effects view. However, even when I add volume pedal as a selection, it doesn't seem to affect the volume. The patches work great if I'm in a controlled environment (like my basement), but I can't use them in a live gig because I can't adjust the volume on the fly. Any suggestions would be appreciated. Thanks - Steve
  13. Hello folks, I hope you can help. I've just swapped my ageing Scarlett 18i8 1st Gen for a 2nd gen one. The old Mix Control is now Focusrite Control and very different. For some reason my Helix volume knob now controls the volume of everything (PC, DAW, Guitar) and so does the Scarlett. This is a pain because when I'm recording into my DAW and I want to up the guitar level with the Helix volume knob it alters the DAW volume too. I'm using Reaper. Helix used to only control my guitar volume. Any ideas? Thanks in advance.
  14. expodhd500x

    Pod HD500x Expression Pedal Problem

    I have a PODhd500x. My expression pedal doesn't function. I have rested global settings. I have updated firmware and flash memory. I have calibrated the pedal and pedal calibration says 'F'. What could be wrong and someone please tell how to fix it? I live in a place where there are no service centres close by. Any help would be appreciated. Thank you.
  15. Hi everybody, the more I explore into my HX FX the more ideas I get, especially thanks to the awesome flexibility over the signal chain. I spend all my time in the signal view. I'd say I'm using the helix more like a creative tool, rather than a tone one. That's way I got the HX FX and not the full floor unit. I was hoping there were more discussion about the creative/experimental side of things. I mean... having two separate chains (and having one at 100% wet) opens up to a hell lot of creative possibilities. First big question I have is: how to have blocks like volume and gate being automated by the tempo to create for example auto-volume swells (tight to the BPM and not to dynamics and such like Adrianswell or Vintageswell). I can't use a pedal to do this 'cause I'm already dealing with playing the guitar and singing and change the sounds etc.. The gate idea is even crazier so I try to paint a scenario (assuming I'll be playing tight as hell): I have two signal path A&B. Let's say A is the "guitar" channel and B is the "Crazy". I play fingerpicking and I want the bass notes only (thumb picked) to be picked up by the B signal chain. I know I'll be playing a bass note every let's say quarter, so I'd have a gate to mute the incoming signal every quarter, therefore getting a quarter notes bass line to process as I please (for example with harmony pitch or multitap to create basslines). What do you think? Do you guys know any workaround? Thanks in advance
  16. So I have the Line6 POD HD500 and it has a problem that I can't fix. A lot of times the volume starts to rise or fade without me moving the volume knob and the indications on the POD's screen is doing the same. So I was wondering if any one of you have the same problem or know how to fix it. Will it get fixed if I change the knob that connects with the control board?
  17. Jeeryl

    X3 LIVE Wah and volume Selection

    Hi. I have a question about the volume/wah expression pedal. If I assign it to volume/wah, does it normally switches vice versa if I step the pedal all the way to my toe as said in the description because mine does not. I did follow the instruction for the settings but If I push it hard with my toes, no changes at all. Does the switch happen to be defective?
  18. davida65

    dt25 Amp Model Volume Variance

    When I use the amp (dt25) with direct guitar input (no POD) and switch the amp models manually between I II III IV I get significant volume variation. II and IV are loud. I and III are very quiet. Is this normal behavior or is there something I can do to even out the variations?
  19. I have an HD500x and I have some presets I got from customtone and enjoy making some of my own. The problem is that when I get one I like, I switch to another and sometimes, the volume is quiet a bit different. Is there some way I can monitor the volume with some kind of meter so that I can have my tones be balanced?
  20. LineFever

    Helix - Volume adjustments

    Hey everyone, I find it difficult to adjust the overall output volume as I create my chain. Do you find best to start with your master output at 12 o'clock or at MAX? Pros & Cons?
  21. Hello, I'm a Pod X3 pro user and I would like to control the volume level of a dual preset. I have no problem with the tone one using the CC17. But is it possible to do the same with the tone 2 or does it exist an another way using midi commands? Thanks a lot for your answer and your help - Olivier
  22. le_thaadikkaran

    Master Volume knob

    I have this firehawk fx, it was working fine... But suddenly, the master volume knob stopped working. I can change the master volume from the phone using the app but the knob is not working. I need a solution.
  23. I'm using a JTV59 guitar, POD HD500 and have all the latest patches / firmware etc. I use the POD HD500 Edit software and the Workbench HD software to setup my patches and models. I think I've just been looking at this too long and can't see the forest for the trees and it probably has an easy solution, so here it is. I move a preset patch to a user location using the POD HD500 edit software. Then I tweek the patch to my liking and set the volume to match the other patches in that bank. I save that patch by sending the selected patch to the HD500 in the location that I created and tweeked it. The volume level is correct after my save until I recall it from the HD500. When I double click it in the HD500 Edit software it gets louder which is my prefered volume level, but when I choose the patch from the HD500 pedal it is not as loud. Any ideas on this?
  24. botard89

    Spider III 15 W

    Hey everyone, not sure if this is the right place for this but I'm in need of some help desperately and was hoping someone could give me an idea or two. I got a used Spider III 15 W amp today. It was advertised as needing repair or having a problem. When you turn the amp on you hear nada. The only time you hear anything is on the metal channel and it is an extremely faint noise. I have tried both the channel volume and the master volume trying to turn them about half way and ended up maxing them both out with no change at all. The speaker doesn't crackle or give any signs of a busted speaker. I did take a look at the speaker and board and physically nothing looks off. Anyone ever have any problems like this with any amp, including this one? I hope I can get it to working. Thanks. Any additional info I can add later. Wanted to update on what else has gone on. I tried to swap out the speakers thinking maybe the speaker had blown but that is not the case. I have been informed elsewhere that it is likely a circuit board problem so was wondering if anyone could point in the right direction. At this point I'm likely going to go seek someones help at a store or just leave it alone. Sucks to have just got an amp today that I can't even use
  25. japrifer

    Actual power in 75

    Hello. I have been usin Amplifi 75 for some time at home. Now I have to use it in a band and I just can't get enough volume out of it. My friend with a 60W amp sounds great whereas I have to mic my amp. What is the actual power output of the Amplifi 75? How can it be that my guitar doesn´t sound over the drums with a 75W amp? Thanks
×