Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'windows 10'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 49 results

  1. Hi, What recording software works well with the Firehawk FX and Windows 10 PC? I'm looking for a simple one, to create some backing tracks. Rgds, Andre
  2. dree

    firehawk and riffworks

    Hi, Was anyone able to use his Firehawk succesfully with RiffWorks, on a Windows 10 PC? Rgds, Andre
  3. I have a Surface book with Windows 10 (64bit) and I am not able to install the drivers for UX1. The installer claims the drivers are installed, but they are not. When trying to manually install the inf-file, the error message is: "The folder you specified doesn't contain a compatible software driver for your device." Any help is appreciated.
  4. so this problem risen up when ive been using a thing called VoiceMod and the POD UX2 together i believe that this problem rises when you dont have your POD UX2 as the main audio for the mic or instrument, so that being said make sure that your POD UX2 is the DEFAULT DEVICE and DEFAULT COMMUNICATION DEVICE in your sound settings. -bottom right, right click the volume speaker -left click sounds -go to recording on the top -find something called Line 6 UX2 -make it both your DEFAULT DEVICE and DEFAULT COMMUNICATION DEVICE the problem hasnt risen since ive done that and i can freely use my guitar and use a wireless headset because of it. VoiceMod is free but if you want to change effects of your voice you do have to pay. as i said i can use my guitar and hear it through my wireless headset because i use hear My Voice feature thats on it. that being said as well you will need to set the buffer size to the lowest you can go so you can hear it about the same time but its not as good as the ToneDirect Monitoring that the POD UX2 gives but its been doing well for me as I just want to play around. To change the buffer limit -Go to windows search -look up Line 6 Audio-MIDI Devices -buffer limit is at the bottom -drag it to the lowest you can go -then click on the inputs & recording tab in the Line 6 Audio-MIDI Devices and do mic 1 & 2 -then in the ASIO Settings have Default Buffer Size & Default Buffer Depth the highest it can go If you want to hear your guitar with a wireless headset you need VoiceMod otherwise it wont work https://www.voicemod.net/ -Go to windows search -look up Line 6 Audio-MIDI Devices -then click on the inputs & recording tab in the Line 6 Audio-MIDI Devices and do instrument sometimes Instrument & mic 1 work but not always if you have the POD Farm its alot easier to switch back n forth and you should have any problems and you can also play guitar through the mic for people like on Discord can hear -then go to voice mod -go to settings -input device needs to be the Line 6 UX2 -output device needs to be your wireless headset Hopefully this helped some people because i did a lot of trail and error on my side and it just works
  5. I just got a new notebook that operated by Window 10... and it doesn't recognize my pod HD500X even the latest driver is installed ( I installed it through line6 monkey following the installing process provided by Line6 support on Youtube). After I installed the latest driver, the line6 monkey still doesn't find my POD. However, it still works fine with my old notebook that operated by WINDOW 7. what I've done so far 1. Restart my notebook, uninstall the driver, and re-install it again 2. Plugging it on every USB port, there are 3 USB ports in my notebook comprise USB version 3, and USB version 2. Still, nothing happen 3. Install manually without line6 monkey what I've found that when I plug the POD, my notebook knows that it is plugged because it shows "POD HD500X" in "Other device" in "Control Panel".. however it said "Device error" under the "POD HD500X" and they are not working together. The notebook that has problem is "ACER PREDATOR PH315-51-782Q" that i just bought 1 week ago. I just wonder that is the notebook "too new" for the POD ? Please help me solving this problem Thanks! --Bobogillis--
  6. The issue is random blue screens after using the UX2 for a while. The error is BAD POOL CALLER (or maybe BAD POOL HEADER). This doesn't stay on screen long enough to get all the info. (my past experience is this is usually memory corruption of some kind...but not exclusively) I have a UX2, driver version 4.2.7.6 and firmware 1.02, running on Win10, with goshknowswhat updates Microsoft has pushed down recently (two forced reboots this week for updates). Regardless, it's all up to date as far as can be updated at the moment. Also running POD Farm 2, version 2.59. I use Reaper for recording/mixing, and Adobe Audition 3.0 for all other audio needs. The BSOD is totally new and started within a day or so of installing and using the UX2. The setup is as-is for more than a year, except for the addition of the UX2. I also have a GuitarPort - many years old. It's never blue screened. The UX2 was bought as a replacement for the GuitarPort. Installing the UX2 seemed to pull down more up to date drivers (could be just timing as I hadn't tried to update the GuitarPort in a while) Except for updating the drivers and software, which are up to date, are there any suggestions to work around this? I'm assuming it's a driver issue, as any user level code (POD Farm) is mostly isolated from direct access to the kernel where the crashing is happening (that is what the driver is for afterall). (Yes, I know Microsoft is making it hell for audio driver developers with the constant updates, and Win10 in general. Many of us are not happy campers because of this.) Thanks!
  7. Hi there, I have the following setup (excuse the sad ASCII art): PC ---USB---> HX Guitar---------> Stomp ---> Headphones So basically PC and guitar into the stomp and headphones out. I want to use the Stomp as a soundcard so I can jam to tracks, youtube lessons etc. (note I'm not using a DAW or anything on the PC, so am not sending any audio from the stomp to the PC) With the Stomp, there is a 5 - 10 second delay when playing any sound from the PC (e.g. playing an mp3, watching a video). Once playing it is OK, but once I pause,. pick a different videos etc the delay comes back. It's almost as if the USB connection goes to sleep and needs to wake up. I can play audio via my Yamaha THR10c amp (also connected via USB) and it works fine, without any delay. So I think this is something Stomp or driver specific and not related to my PC (note the Stomp and THR10c are not powered on at the same time so shouldn't conflict). Has anyone any idea how I might resolve this? Details: - Windows 10 64-bit - Stomp firmware 2.71 - Control panel shows 1. Line 6 > HX Stomp - Driver Provider Line 6, Driver version 1.0.0.0, Date 09/01/2018 2. Audio inputs and outputs > Speakers (HX Stomp) - Driver Provider: Microsoft, Driver version 10.0.17134.1, Date 11/04/2018 - HX Stomp is the default device in Sound > Palback - Using the cable provided with the stomp into a rear USB 2.0 port - Ryzen 5 CPU and B350 motherboard Thanks!
  8. Just spent a few frustrating days trying to get Line 6 usb drivers for Helix and Variax to load successfully. Admittedly I hadn't connected either to my PC for a while, so a lot could have changed in that time. To cut a long story short, the resolution for me has been to turn off Memory integrity in Core isolation in the Windows Defender Security Centre. Neither my audio interface nor phone had problems, so in my limited sample set only the Line 6 drivers were struggling. Is this a known phenomenon? Should the drivers load with Memory integrity enabled? In both cases the drivers are the current versions (1.91.0.0 and 1.0.7.2 for Helix and Variax respectively). I tried earlier Helix drivers but they had the same problem. My OS is Windows 10 Home, Version 1803.
  9. eljingy

    Use Firehawk Remote with your pc

    you can use this emulator on your windows 10 PC, https://www.bluestacks.com/#gref Bluestacks will allow you to install the google play app Firehawk Remote. then click the keyboard once you are in to set up what keys you are using for various actions I used arrows for swipes, save it and have at it.
  10. For anyone who is unsure of whether you can use the legacy Variax guitars under Windows 10, I can confirm that you can. I went to the download section and just selected Windows 8 as the OS and downloaded Line 6 Monkey and Workbench (non HD version), ran the installers, hooked up my Variax USB Interface and Variax 500 and everything worked perfectly first time. I had no issues with Java or the installation on the drivers. This statement is valid as of April 2018
  11. Hello, I'm using Podfarm on Windows 10 with Ableton Live 8, using a Toneport UX2 interface. When I open Podfarm as a standalone program, I can hear the input and wet signals no problem. However, when I open up Ableton and drag the Podfarm VST onto a track, the podfarm vst pops up but I see no signal into it (from the mixer in Podfarm). To be clear I am getting a signal from my guitar in Ableton (into the audio track), but it is simply the dry signal from the toneport input, unaffected by the Podfarm VST. I can apply Ableton's built in Amps to the track no problem, but the Podfarm Vst doesn't seem to affect the signal. I have tried starting Ableton first right after a restart (just in case opening the standalone grabbed the soundcard and didn't let Ableton use it), but still the problem persists. Thanks guys! Let me know if I need to clarify anything.
  12. mr_fruitbowl

    Helix Software Windows 10 Scaling issue

    Hi, I am currently having an issue where the mouse cursor is offset in Helix Desktop App (only with this App). The easiest way to describe this is by putting my mouse over a certain action/window/block Windows is detecting that the mouse location is actually somewhere else. From searching it seems it's a common problem with some apps but can be easily fixed, example - https://steamcommunity.com/app/233450/discussions/0/35219681600074414/ I tried some of the suggestions found online, for example: Disabling Windows 10 scaling, changing application DPI scaling behavior, changing resolution, reinstalling, but still I have the same issue. Using Windows 10 with latest Updates and latest Helix software. Screen resolution is also 1920 x 1080, but like I've mentioned I have the issue regardless of resolution size. Can anyone help me? Any suggestions? It's currently very annoying using the software on Windows. Thanks.
  13. kjbo5hao8

    Connect my POD 2 to Windows 10 PC?

    I have a (now vintage) POD 2 purchased in 2003. It still works great, but I would like to interface it with my Windows 10 PC for downloading and editing tones. The Line 6 FAQ for POD 2 talks about software called "Line 6 Edit," but I can't find any such software on the Line 6 downloads. Also, I'm assuming I'll need a USB to MIDI hardware interface; recommendations? So here's my question: How do I connect my POD 2 to a Windows 10 PC for tone editing? And what software do I use? Thanks.
  14. Hi Line 6 forum, My question is: Has anyone been able to successfully connect the Razer Sieren Pro with the UX2? If yes, How is this achieved? I've unboxed from new and fully installed PODFarm v2.59 & Line 6 Monkey/ Authorized my UX2 to my PC. My objective is to use the UX2 and PODFarm as a voice morphing/ changer for creative gaming purposes. The Razer Sieren Pro has three outputs: USB, Headphone/ AUX female jack and a DMX 5-pin output with a Y split XLR adaptor cable (one 5-pin into two 3-pin). The Razer Sieren Pro works correctly when connected directly to the PC, however the PODFarm voice morphing software doesn't transmit out through the Microphone. I've browsed many forums and tutorials and have tried the basic adjustments i;e: Adjusted the UX2 dials and enabling the phantom +48V button, tried multiple UX2 line/ microphone ports/ inputs/ outputs with the above mentioned cable/ AUX cable and also an aftermarket adaptor cable (one 5-pin to one 3-pin) , changing the PODFarm mixer INPUT: Mic 1 and tried the various other inputs, enabling UX2 as default through Windows 10 sound settings and disabling all other audio and recording inputs/ outputs. Still no success. Any clarity or result would be much appreciated, cheers.
  15. Hi. I use the red Toneport UX2 as my soundcard on a Windows 10 PC. If I start m the machine, sometimes the device will not be recognized by the system. The meters stay dark, and the LEDs are blinking alternately. I then pull the USB cable and reconnect it again, which usually works. What bugs me more is, that the Toneport shuts down without visible reason. The sound suddenly turns off mid Windows session, the meters on the device go dark and clip LEDs start blinking. If I'm in a game, (Overwatch) the PC gets heavy performance lags after additional 30 seconds and finally freezes. I tried reinstalling drivers and software, but that didn't help. I have the feeling it has to do with the USB ports, or maybe the connector cables. Has anyone had similar experiences? regards Michael
  16. GeorgePotter

    Firehawk FX recording

    Hello. I watched the line 6 video on how to record through a firehawk, but I need more help. Can you please tell he how to setup the recording on a windows 10 pc and which free recording software to download and use (UK). The guitar I'm using is a variax standard.
  17. dornstein

    Windows 10 Helix drivers - not working

    Just now trying to get my Windows 10 PC (Surface Pro) to connect to my new (awesome!) Helix. The driver is not working. I installed version 1.87 (the latest version of the driver). I've done a fair number of installs, and eventually did a full uninstall and then reinstall, rebooting each time in between (and having the Helix not plugged in). That appears to be all the advice in the forums available. I'm using Chrome to download, so don't have the issue about driver signing -- I think. In the Windows Device Manager the Line 6 Helix driver shows with an error exclamation point icon. The error text says: "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39) {Bad Image} %hs is either not designed to run on Windows or it contains an error. Try installing the program again using the original installation media or contact your system administrator or the software vendor for support. Error status 0x" I know my way around a Windows PC pretty well (worked at Microsoft for the past many, many years). Any suggestions? I'm dead in the water. Can't do any design work, download anything, update the firmware, etc... :( Thanks, David
  18. For all of those who, like me, are waiting for the native Windows Amplifi Remote App: there is a way to run the Android version on windows and /or OS X systems. :) Install the latest version of VirtualBox and the matching extension package (Free) and create a virtual machine running the latest version of Android that is available as x86 ISO package. Than use you google account to get the Amplifi app from Google Play and you are all done. There is one glitch: it might be that this is not working with your built in Bluetooth hardware and in that case you have to disable it and use a USB bluetooth dongle. (To get ANdroid running I mainly followed the recipe given in this blog: http://www.fixedbyvonnie.com/2014/02/install-android-4-4-kitkat-windows-using-virtualbox/ Thanks Vonnie!) I currently have it running on a windows 8.1 tablet (EP121) and PC. I was running the app uptil now on my Minix TV Box. Allthough it was rather cool to have the largest guitar tuner in the world on my 40" TV Screen, the none-portability of my TV is less practical. But for you who did not think of it directly (like me): there is a good chance that your TV Box runs Android and you canb simply ionstall the app on it. I am also testing on a MacBook Air.(Here disabling the internal BlueTooth needs some hard core tweaking as Apple has drifted far away form it's open approach of the legendary Apple i and II for which they even supplied the source code of the bios in the manual). And once more: dear LINE 6 People. Surprise us with a native windows app. You will not only make your windows eco system users very happy! Not only that, but you also will be rewarded soon with a huge possible increase in fanbase as your Windows 10 App will work on Windows Tablets, Windows Desktops, WIndows Phones (from cheapest of $70 to the Apple 6 rivals costing half of what Apple charges), Windows TV Boxes, WIndows Remote Controls, Windows Foot Pedals and WIndows Washing Machines for all I care, as the windows 10 kernel will be the SAME for all these devices. This also means that Windows Apps can and will not be ignored anymore by the global app makers (including you) as up til now. So I hope that you are already on it and, in trademark Line 6 style, will surprise us unanounced with a native Windows app next week. And if not: please get moving!
  19. Hello, I have the POD Farm UX2. Whenever I open pod farm and go to "mixer view" and choose "Mic 1", there is no sound or anything detected from it. I checked the license manager and everything is authorized on my UX2 and computer. Is there anything I missed or can do to fix it? It worked fine previously on an old computer, now on a new one it does not. Everything worked fine previously on Windows 7, then after doing a fresh install for Windows 10 and downloading it, I am having issues. Extra Info & Screenshots: - Microphone being used: Audiotechnica AT2035 (I do have the +48V enabled) - Yes, all my drivers are updated according to L6 Monkey - Using Windows 10 - My UX2 is authorized in the license manager - I tried multiple USB slots and reinstalls with the same issue. Microphone not detected screenshot below Thanks for the help
  20. Hi there, I use my POD HD 500 as sound interface and it's been a few weeks I'm experiencing this issue: by no apparent reason the sound goes off and the only way I've found to fix this is to restart the computer (I tried disabling / re-enabling the POD as an audio interface, unplugging and plugging it again, both power and USB, nothing happens). If i'm listening to something in Youtube or Winamp, the player stops and can't play further, but strangely, if I'm working in Reaper (using ASIO drivers), I can still play things normally inside it. I have no clue why this is happening, it's the same Windows install for a while, although I'm guessing it's something to do with some recent Windows update maybe. Is there anybody else having this problem? My specs: POD HD 500 Windows 10 Pro x64 AMD Phenom II X6 1090T 4 Gb RAM ddr3 1600 Asus m4a89td GeForce 260GTX 1Tb HD* All drivers / softwares / firmware are up-to-date in Line6 Monkey. * I have only 5Gb left in my Windows partition, need to fix this, but I don't really see how this can cause the audio problem Thanks in advance
  21. I need help ! i have a Acer One 10 detachable Tablet/ Computer , with windows 10 , my line 6 ux1 connects fine but when sound is played from anything whether music or computer videos , the sound comes out as a slow motion , grindy , ugly sound , i need help to get this fixed ! please
  22. Alright, so I found the culprit as to why you may have no sound in Windows 10 with your Line 6 interface. There is a setting in Power options for Win10 called "USB selective suspend setting" -- What this does is it puts all USB devices that are idle in a low power state to conserve power. Now, assuming your interface is USB powered, this setting will cause issues for your interface. To turn this setting off you need to navigate to Control Panel > Hardware and Sound > Power Options. Here's how to get there. Right-click the Windows button in the bottom-left corner and click Power Options. A new window will appear. Click "Additional power settings". A new window will appear. Click "Change plan settings" under your preferred power plan. Click "Change advanced power settings". A new window will appear. Collapse "USB Settings" and then "USB selective suspend setting". Set it from Enabled to Disabled. Click OK, done. To Line 6: just a friendly suggestion...if you release a new driver, make sure the new driver communicates with this setting so even if it's Enabled it won't affect our interfaces. Thank you.
  23. Greeting folks, having just bought my first DAW (PreSOnus Studio One), i proceeded to link my PC up to the M20d; sadly, Windows does discover the M20d and lists it in the general Devices list...however it does not complet the initialization properly, and does not elect it to be an Audio Device. Rebooted both, disconnected, reconnected...something's missing in my Windows install...any similar case in here ? M20d is running the latest SW 1.20. Appreciate any hints! Alberto
  24. Hi. I have installed USB driver for windows 10 for the pod x3 live, but windows can't recognize the equipment. Is anyone having the same issue or know something I can do to solve it? Tks!
  25. MohmegaLight

    POD UX2 Driver Issues Window 10

    So I really hope you guys can help me with this, cause I've had this problem for years now. I have a POD Studio UX2 connected to a computer with Windows 10. I have the latest drivers installed, 4.2.7.6. However, on occasion, randomly, the audio would just cut out, and entering the Sound config of my computer, it would tell me that audio enhancements on the device were causing problems. So when I unplug and plug back in the UX2, both clip lights alternate blinking, and the only way I can fix it is to restart the computer. I have already tried reinstalling drivers. Thanks.
×