Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'a/b switch'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 1 result

  1. Axxxeman

    BIG BUG or just a misconception???

    Dear Helix (floor) experts, I need your help, having an issue on the A/B-switch. I'll describe my setup first: I am using the helix (2.53) in dual mode: 1 signal path goes usually directly into FOH, the other one is used to feed my amp by 4-cable-method (4CM). That gives a nice, fat sound, like 3 rhythm guitarists playing unisono. In my setlist I use a preset for every single song we play and do the in-song-changing (amp channel and master volume [MIDI], FX etc.) with snapshots. Task & solution: -=-=-=-=-=-=-=-=-=- I am supposed to play the opener and I have 3 signal paths planned for this to get huge, spacey sounds out of my guitar and helix. One (path 2) is used for a synthesizer pad sound (no guitar signal in) by 3 OSC synth (XLR out into FOH). This one should not concern us anymore, works exactly as it should. The other signal path 1 (guitar input) is split up (A/B switch): Path 1A (above) is feeding the signal into a FX chain, the output goes directly into FOH (XLR left/right). Works fine, too. Path 1B of this signal path is going by SEND/RETURN 1 and some FX into my amp (1/4" out). This one works as well. The 4 snapshots and their sequence would be: 1: start with path 1A (FX - A/B switch = [A100%] - of course, with the brackets!!) 2: add path 2 (synth pad - identical to snapshot 1, just turning on the 3 OSC synth) 3: add path 1B (amp - identical to snapshot 2, just A/B switch turned to [even]) 4: finishing the opener with just path 1B active (only amp, nothing else - like snapshot 1, just with A/B switch adjusted to [B100%]). The problem: -=-=-=-=-=-=-=-=-=- Helix does not seem to be consistent with this A/B switch. It all works as intended until I get to reach snapshot 3. Once the A/B-switch has changed to [A/B even], it won't accept any other setting anymore (exception: snapshot 1). Means, it stays on [even], ignoring the individual path programming in snapshot 2 and 4. The display DOES show the original programming, but the DSP is simply ignoring it. Anyone got any idea, what exactly is the problem behind this and how it can be solved??? I am really puzzled here ...
×