Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'pod farm 2.5'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 11 results

  1. Hi, I heavily depend on my pods ( XT Live, Farm, etc.) for production and live performance, having used both software and hardware at shows. Recently I decided to just use Pod Farm 2.5( as plugin) to perform as it makes more sense for me creatively and logistically and while working on the setup I encountered the fact that Pod Farm 2.5x does not respond to the midi learn function when used as a plugin… Stand alone works fine but this is a little inconvenient since it is much more effective for me to be able to work on my tones on a recorded dry signal in context ( I use stems in Ableton Live ) while moving on the road… Of course I can record on Ableton, work on the tone, save and open in stand alone… but this limits my possibilities as well as adds extra time which in a hectic soundcheck even a second counts. Pod Farm 2.02( plugin) on the other hand works as it should in regards to midi learn but the GUI shows up "broken" which is not good for performing. It looks like the midi learn function on Pod Farm plugin has not been working properly since 2.51 and we're in .56 now I suppose I'll have to use it stand alone but I'd appreciate any help or info as to how and if this issue can be resolved. Many thanks! ps. is the same in OS X Mavericks and MOuntain Lion.
  2. Is there a POD Farm 2.5 demo that I can try out before purchasing POD Farm?
  3. SlothSlayer

    Tone Transfering Questions

    Okay so, I was previously using the Line 6 UX2 interface with POD Farm 2.5 on my computer for my home recordings. Absolutely loved the program and the tones I was able to create which to me were ideal to my play style and were quite unique. Only problem is I had no way of using these tones live such as with a pedal board or anything, so I heard about the HD500 pedal boards and was told POD Farm tones could be transfered onto the board so that you can use them elsewhere besides at the computer. I bought one but cannot figure out how to transfer these tones or even if its possible. Line 6 support said "that is bascially what it was designed to do", so I figured Ill get it. I was not impressed at all with the preset tones even with modifications, I tried replicating my POD Farm tones on the board, but they came no where near to the UX2's sound and clearity. I've been rather frustrated with the situation and cannot seem to get ahead on it. I also has a POD HD PRO X that I figured would be able to do the same thing, but that was even more dissapointing. Cannot match what POD Farm can do fro some reason. Not to mention all the Custom Tone downloads sound nothing at all like the videos on youtube of who are showcasing them with the download in the description. I follow every mod to the tee, but it sounds super high gained and just down right muddy. So, is the tone transfering possible between these products somehow? All I need is to have the tones from POD Farm on my HD500, just so I can switch between them in live shows. It would be great if someone knew what was up with the Pro X too. Thanks for reading, hope you guys maybe have some answers!
  4. Hi, I've been having this issue ever since I started using the ux1 and podFarm, which was about a day ago so it might be that I'm just a newbie on the subject. But even reading through a lot of the threads of this forum I haven't managed quite to solve this. I'm running Pod Farm 2.5 on windows 8.1 using Reaper as my Daw. From what I've gathered here, I'm supposed to set on the mixer viewer the send options to either dry or tone, depending on which ones ill be using for recording. Thing is that, even by setting both on Tone A, and recording on Reaper by selecting either setereo 1-2, or 3-4, or even mono on any of the four, I'm still hearing the dry signal getting through the wet. And I'm not managing to fix this by myself. I muted the send signals, to try and see if maybe somehow I'm recording through two devices simultaneousy. But when recording I got nothing. So my guess would be that somehow Pod Farm is really eager to get that dry signal out, or I'm missing something with the setup. The device on reaper is correctly selected, I am using the Asio audio system, with the Asio Ux1 driver. I do have the first option selected on send one and the last one on send four. Pre-posting edit: I've also tried listening the device with the windows audio options, and I'm getting the wet signal from PodFarm as well as with the dry signal from here too. If I mute the send signals, the whole audio cuts off not just the amplified signal. Thanks in advance
  5. Hello all! I currently have a combination of Pod Studio UX2 & Pod Farm 2.5 on my Windows 10 based computer. It seems that once per day I need to unplug & replug my USB connection due to an issue where my mic's pitch adjusts on its own and there's a very loud scratching sound. I can't find any keyboard shortcuts that would adjust this, so am I going crazy, or should I return it and get another?
  6. Hello Line 6 Community ! :) I'm currently using a TonePOrt UX2 with PodFarm 1, and a bought few years ago the Metal Shop model pack. I'd like to buy PodFarm 2.5 because I want to use it as a VST. If I buy the 99$ of PodFarm 2.5, will I be able to use my Metal Shop model pack ? I think it's included in the Platinum version, but it's 299$ - big price difference. Thanks for your answers ! Regards, Nico
  7. Hi! I'm hoping you guys can help me. I bought a UX1 about 7 months ago, I jammed with the POD Farm 2.5 with no major problems, also I've downloaded Cubase 5 in order to record stuff. I've recorded some short tracks with it, and it was pretty good. About a week ago I tried to record something with the POD Farm (in the standalone mode) and the Cubase.....when I listened to what I've recorded , my ears bleed! :wacko: . It sounded horribly distorted with lots of fuzz, latency and noises. I double checked my POD Farm and everything sounded cool as always, so I thought it could be the Cubase...I run POD Farm as a plugin in Cubase and it was the same horrible, distorted, noisy problem. Then I thought it could be a matter of Cubase, so I downloaded Reaper and set the UX1 to work with it and....it was the same! :angry: Once again the POD Farm sounded awesome by itself but when I listened to what I've recorded with Reaper, it was the same story: distorted and crackled! I've done everything : change the buffer in Reaper, use better and shorter cables, updated the POD Farm with the Monkey, optimize my Vista laptop.....PLEASE HELP ME! POD Farm is working just fine...but I can't record anything without sounding like crap. I'm desperate :(
  8. I've been trying to get Pod Farm 2.5 working with midi. At some point, I deleted one of the midi assignments from assignments view. There seems to be no method of re-adding the setting (in this case, I deleted Tone A level by accident). I reinstalled pod farm 2.5 to no avail. I'm using it with a Pod Studio UX1. On a related note, is there any way of adding new midi assignments?
  9. Hi there, I just recently acquire a FBV short board MKII to interact with my Pod Farm 2.5 standalone/plugin instead of using my mouse to enable/disable effects and loading preset tones. All was working perfectly, loading banks, loading presets in the banks, the exp pedal 1 and my second expression pedal, a EP1-L6 from missing engineering, everything except for the stomp, modulation, delay and reverb switches. What I means with this. Well first I started with my stomp, modulation, delay and reverb switches off(No LED light). Then I load a Pod Farm preset with MIDI by example loading the Black Helicopter (MIDI factory preset). What I founded is something that I wasn't expecting, but I don't know if this behavior is working properly with the FBV MKII. This effect has reverb, delay, modulation, and stomp FX enabled by default. But my FBV MKII Leds for those effects doesn't turn on. What I need to do if I want to turn off the delay by example, I need to press one time my delay switch in my foot controller to turn on and the press again to turn off that effect in Pod Farm also the led in my foot controller. But if I leave the stomp, modulation, delay and reverb switches on(LED on), and then I load a pod farm preset + midi with some of that Fx disabled by default, my led switches in the foot controller remains turned on. Then, I need to press twice the switch to synchronize the Fx state with the pod farm. Seems is not very practical way to load tone and controlling the individual FX in that way. My question here is, Am I missing something? Is this the correct function of the Pod Farm with the FBV MKII? That control level and sync state between pod farm and FBV MKII doesn't exist, It's like a some kind of dumb controller? I will appreciate if some one can help me with this. Thanks in Advance Sorry for my English, I'm not an English native speaker.
  10. Hi there, I just recently acquire a FBV short board MKII to interact with my Pod Farm 2.5 standalone/plugin instead of using my mouse to enable/disable effects and loading preset tones. All was working perfectly, loading banks, loading presets in the banks, the exp pedal 1 and my second expression pedal, a EP1-L6 from missing engineering, everything except for the stomp, modulation, delay and reverb switches. What I means with this. Well first I started with my stomp, modulation, delay and reverb switches off(No LED light). Then I load a Pod Farm preset with MIDI by example loading the Black Helicopter (MIDI factory preset). What I founded is something that I wasn't expecting, but I don't know if this behavior is working properly with the FBV MKII. This effect has reverb, delay, modulation, and stomp FX enabled by default. But my FBV MKII Leds for those effects doesn't turn on. What I need to do if I want to turn off the delay by example, I need to press one time my delay switch in my foot controller to turn on and the press again to turn off that effect in Pod Farm also the led in my foot controller. But if I leave the stomp, modulation, delay and reverb switches on(LED on), and then I load a pod farm preset + midi with some of that Fx disabled by default, my led switches in the foot controller remains turned on. Then, I need to press twice the switch to synchronize the Fx state with the pod farm. Seems is not very practical way to load tone and controlling the individual FX in that way. My question here is, Am I missing something? Is this the correct function of the Pod Farm with the FBV MKII? That control level and sync state between pod farm and FBV MKII doesn't exist, It's like a some kind of dumb controller? I will appreciate if some one can help me with this. Thanks in Advance Sorry for my English, I'm not an English native speaker.
  11. Hello everybody, I have been wanting to boost the quality of my recordings, so I was wondering if it is possible to have the following set up guitar >>> POD X3 Live >>> POD Farm 2.5 >>>> Cubase? What i want to do is to use the hardware in the X3 Live *WITHOUT* the sound emulation options, plugged into the computer. The sound emulation would come from the POD Farm 2.5 and, with Cubase 5 on, i would be able to record my stuff. Have the sound come from theguitar, use the X3 Live has an interface to transmite the sound signal into my computer, mod it in POD Farm and then be able to record it with cubase. thank you very much for the help.
×