Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'send/return'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 6 results

  1. Hi all, I would like to know if is possible to use 4 Cable Method & FX Loop at same time on the HX Stomp. Anyone have tried this? What do I need to do this? I always have to change my cables when I'm playing in different places, so I want to let the connections ready and just plug the cables, more specifically, I'll use 100% of time my pedals on the FX Loop (cuz I use it after a comp), and when I need to use the 4 Cable Method, I just want to plug the cables to and from the amp. Kind regards Gabriel
  2. Hello, I just got a Wiretap recorder pedal for use with Helix as I needed a way to just stomp and have a separate device record my ideas, without setting up computers, apps, loopers, etc. It's working great. I just include a SEND block wherever I want in the chain and I can get a wet or dry signal into it. The pedal also has a return and "true bypass" of course as it is meant to be inline with other effects on a pedalboard. And that's where the issue is: When I SEND with 1 block and RETURN with another, I get a high pitch buzz sound that indicates maybe I have a signal routing issue. Both send and return work fine separately, but when I put both blocks in the same preset and enable them both, the problem arises. This is probably a newbie mistake... Do I have to have the SEND before the RETURN or visa versa? And should I be using the FXLOOP block instead of the separate SEND and RETURN blocks? Also, because I can record dry and then play back that dry signal at the front of the sound chain, there is a really cool "tone tweaking" mode I can go into. Instead of having to pick up the guitar and play notes to hear what I've changed in a preset, I can just run the loop endlessly, and it's like I'm playing constantly while I'm tweaking. Super helpful and is saving my back the constant shuffling back and forth. Just a tip. Anyone else done this? Any tips related? Thanks, Joel
  3. I love the Helix, but I have had trouble getting a warm, rich, clean sound, and a recent discovery maybe hints at a problem. I have tinkered endlessly, reading forums for advice, trying user presets, etc. I have experimented with hi/low cuts and those are definitely important. I'm using a ribbon mic and adding quite a lot of reverb, and I have compression setup per Jason Sadites and other advice. I have long noticed that adding certain blocks including delays causes the sound to get unexpectedly tinny, shrill, harsh, digital. It seems to change the background/ambiance of the tone. It is subtle, but I eventually started avoiding delays, sadly. Recently I noticed something else which was really surprising. I bought a recorder pedal (TC Wiretap) which simply takes in a signal and records when you stomp. I added a "send" block to my clean preset and bingo, the sound degradation issue that I get with delays appeared. It really seems to affect the reverb and ambiance of the sound, and adds a digital harshness. With a single coil strat, I'm really relying on the reverb to warm/thicken up the sound, so the overall effect is not good. I tried bypassing the send block, which had no effect. I tried physically removing the patch cable sending the signal to the recorder pedal, and even that had no effect. I then deleted the block from my preset entirely, and that did it - the sound went back to normal. It's subtle, but who wants to add "just a little" tinny digital harsh edge to their guitar tone?! I had thought that delays just do something to the tone that I don't like. But a send block?! That should have no effect on the sound whatsoever, especially if the cable isn't plugged in! (eliminating grounding issues, etc.) And much more importantly, I'm now wondering if all the advice I've received from this forum over the past year for how to thicken up my tone (delays, reverb, pitch shifters, etc.) has been counteracted by this issue, because when I try these blocks, it often layers in this sound quality problem. Other setup details: Firmware 2.8, but this issue has stayed constant through several firmware updates over the past year. American Elite Strat with neck pickup for warmth, Yamaha HS7 studio monitors or headphones for playback. The sound quality issues are most noticeable with headphones. (could this be only a headphone-related problem somehow?) Thanks in advance for advice. I've tried to figure this out on my own and just can't. Also, any other tips related to adding thickness/warmth to a single coil strat are much appreciated. Joel
  4. I think I've found the origin of a bug that is making my life miserable for a while with my Helix Floor and HX Edit. Surprisingly it's related to the send/return blocs in general! I uploaded the following 2 presets: Preset 1: Vox15_ECM V2 and Preset 2: Rythm_ECM V3. If you select the Preset 1 and add any bloc on the Vax Mags line except for a send/return bloc, it will work fine. But if you add a send/return bloc, save the preset and then select Preset 2. Then from there, reselect Preset 1: voilà! The preset is empty and there is no sound out of it! To be back to normal again, you need to select any other preset (except a "New Preset" or Preset 2) and then reselect Preset 1and voilà: preset & sound are back to normal! Someone else having this damned bug? Not very handy when you want to switch between these two presets in the middle of a song. Rythm_ECM V3.hlx Vox15_ECM V2.hlx
  5. Im having some slight issues that I can't seem to figure out. I started a new preset to work with 4CM. Ive tried setting the send/return up different ways, but the problem I am having is when I activate the wah, it turns my fx send/return block off. If I activate fx block while wah is active, then when I de-activate the wah, it turns the fx block off. Is there any way to leave the fx block on at all times? why is the wah linked to it? How do I change it? I also tried using the 4CM template, and the HELIX PreAmp would disable my fx block when I activated the pre-amp..any help would be greatly appreciated. Thanks! (Here are a few pics of the different ways I have tried. Everything works until the wah is activated)
  6. Hi there, I gut aware that with the big floorboard one can adjust the volume pedal so that it constantly works like in a send.return mode (to not affect the distortion); I seemed already but it seems monkey (?) does not mach with the Pod 2.0 device...(well I´m not quite acquainted to programming either- got a MacBook OXMarivercks.) Thanx for assistance!
×
×
  • Create New...