Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'usb'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 267 results

  1. Has the below issue been resolved with the Helix? Mine keeps disconnecting via usb on multiple computers. It's not noted in the known issues section of the latest update In rare cases, Helix/HX devices can become disconnected from HX Edit. If possible, always connect your Helix/HX device directly to the USB port closest to your computer’s power connector. Never use any sort of USB hub, which may include the front USB ports on the front of towers. I did do the usual troubleshooting, factory reset, etc.
  2. Hello! I am approching my first guitar lesson via skype and looking for help, as I am strugglying with my audio. I have connected my Helix via USB to an iMac on which I am running Skype. I also have headphones and mic connected to the mac via USB. I would like to have as: Input: both the mic (connected via USB) and the Helix (connected via USB), so that my teacher will be able to listen to my voice and my Helix-processed guitar Output: I need to hear in my headphones (connected via USB) both the voice of the teacher and my Helix-processed guitar. I tried to configure the mac using the multiple audio sources, but I did not even get to hearing both inputs (on skype the listener can only hear the mic or Helix, depending on which one I configure as first in the mac "audio devices" menu). Do you have any tips for me please?
  3. Hi! So as the title says, my POD HD 500 can't boot up. When i start it up, the only thing i see is the Line 6 logo appearing in a loop, and wouldn't load the effects chains. This is kind a complicated situation.. So i've bought this unit (used) like a year ago, and couldn't use it once. The guy whom i bought it from didn't had a power supply to it. It took me like 2 months to get one from Ebay (UK) which had the UK power plug head (so i needed a converter). I'm from Central Europe (Hungary). It was strange because once i was able to boot it up to see the menu and such, but after days past and tried it to set it up with my friend it just gave up eventually. We weren't able to boot it up, we also tried to update it with the Line 6 Monkey, but the pc just couldn't see the unit via USB. After we tried to install the drivers it gave an error. I took it to a local guitar shop, where they replace the USB port since it was broken, but they also said that the circuit board was "short circuited" , and would need to be replaced. Which would cost me around 300 Euros, that's just Ludacris! (i don't really believe them, for my own reasons, but that's not the point right now). I can get it to "Update Flash Mode" while holding the "down" button on starting up but my pc can't detect the POD HD 500. As you can see in the screenshots i can't update the Firmware memory and neither the Flash memory. Also when i try to update the driver it gives an error message ("Failed to launch installer"). After that it takes me to the Line 6 downloads site to download it, which is fine, but after i install it manually it still says that there is no driver installed. What can i do to fix this? Do you think it's a power supply or a circuit board issue? I also tried it with multiple USB cables..
  4. is it okay for HX STOMP not to use Safely Remove from PC (during open Edit)
  5. I run my Helix plugged into my pc via USB and out to a pair of monitor speakers, I run all my pc sound through the Helix and it’s easy to run Helix Edit for experimenting with patches. Recently bought a Marshall DSL1HR and MX112 cab. Thought I’d try running the Helix into the front of that but I get horrendous white noise/static. After much swapping of cables it turns out that it’s the USB cable form the Helix to the PC that’s causing the issue, but only when I have the Helix plugged into the amp, not the monitors. Tries replacing the USB cable with one with two ferrite shields, one each end to no avail. Plugged the Helix into a USB hub which reduced the level of the noise but at the same time introduced a whine/hum type sound. If I connect the Helix to the amp (still connected to the pc) with my Xvive wireless it’s fine, no noise at all. So I could just use wireless, but then I need to remember to keep it charged and switch it off when I’m done Any ideas how to solve the noise issue when using cables? Have tried the ground lift button on the back of the Helix.
  6. Hello, how are you? I would like to know what I can do, I updated HX UPDATE AND HX EDIT, but I did not disconnect my HX STOMP and now my pc does not recognize it, it is not detected by windows or mac: '( What I can do ????
  7. Hi guys, I wanna start by saying I've followed the official line 6 guide to get this to work, but I can't manage it (Guitar is set to Re-amp Src USB 7). In cakewalk I've tried selecting "Left Digital Audio Interface (Line 6 Helix LT) 7/8" as well as putting the guitar onto 8 and trying "Right Digital ... 7/8" and also using "Stereo ... 7/8" none of them are working! I've done a global settings reset on my LT and still have the same problem, it makes me think I'm doing something wrong with cakewalk, has anyone else had this problem, or knows how to fix it? Any tips/advice is much appreciated, I'll try it all to make it work. Cheers, Jack
  8. Hi all Longtime lurker, first time poster. I've had a Variax 600 for years and have finally got around to getting a USB interface for it (one of the newer ones) and cable in order to use Workbench. Now I've read many posts about this (big thank you for that!) so made sure I downloaded the standard Workbench designed for an older Windows (I run Windows 10), get the 32bit Java, Line 6 Monkey etc but it doesn't recognise the guitar when plugged in with the CAT cable. I've got 2 green lights on the interface, it seems like all the drivers are up to date but I go into Workbench and I just get the message 'no device detected' even though it can detect the USB interface? Any ideas? anything I'm doing wrong? Thanks Nick
  9. Hi to everyone, I would like to bring some more information on what seems to be a real issue on this unit (HELIX Floor): USB connection issues. After searching for info on the forum I understood I'm not the only one facing the same problem. Moreover, it seems like a firmware update could not fix this behavior as from my search I see that this issue is present right from the beginning of the product life. Description of the issue After connecting the unit to a PC (Windows or Mac) with the USB cable the Helix Edit software is not able to detect the device (No device connected) even after several operations like rebooting the PC or the Helix and replacing the USB cable which is the "official solution" provided in almost all cases open here on the forum. Possible fixes 1) drivers loading issues: as reported by some users on the forum, after completely uninstalling the product and the drivers or after a deep cleanup of the PC, usually this issue can be fixed. This is a Windows classic. Here y ou can more or less easily understand if you are falling in this kind of situation if the Helix is not recognized under Device Manager (Windows). See the attached picture Helix device manager.jpg In my experience with USB devices and drivers Windows may be the root cause of this issue. I don't have any experience with Mac to provide any help, but usually a healthy system is still less prone to this kind of issues. On some USB devices I also noted that Windows Update may be an issue if the driver software is also provided through system updates: if you need to stick with an explicit release of the drivers, you will eventually need setup your system so that further updates will not replace the current drivers version. 2) Cable quality: this is where the Helix is very sensitive. This can be seen usually when working with Helix Edit, but not only in that situation. When you fall under this issue Windows Device Manager may show correctly your device in the devs tree, but unfortunately Helix Edit will refuse anyway to connect the device. This problems occurs if, for some reason you cannot use the original USB cable provided with the unit (for example if you purchased it second hand just like me and the original cable was missing from the box). Anyway, the official solution provided on this forum is "replace your USB cable" which is something I always found very poor as an answer to such a great and common problem. But despite to my considerations and testing it's sadly true: you need to find the perfect USB cable. Now, before you waste your time searching in all your boxes for all those USB cables you collected in a lifetime, let me add one more apparently silly thing: size matters. But in this case it's exactly the opposite of what you think: use a short and shielded USB cable. I've successfully connected my unit also using a 2 meters USB cable equipped with ferrite filters on both ends but again, even if this cable works as expected 98% of the times, sometime it fails. I found an USB cable coming from an HP USB external drive. This cable has no ferrite filters but is quite rigid and maybe a little bit thicker than any other cable I have. But most important, it's short: 1 meter including connectors. The printing on the cable itself says that it's shielded, but all USB cables are shielded. I may only think that this cable has a better shielding (indeed its rigidity and thickness may be the proof) and since it has no ferrite filters, it's length makes the difference. Finally, this is the only cable that is always able to connect the Helix 100% of the times on any computer I commonly use (a desktop and a laptop). About USB hubs, I never tested if this cable works also when connected to the Helix through an external hub because I understood this may not be the way it's designed to work. I can only say that when using a short shielded USB cable, it doesn't matter on which PC port you connect it. More about USB connections Ok, it's clear that a short USB cable (better if shielded and with ferrite filters) it's a key point to happily live with your Helix. But why? Based on my experience and verifications when you connect the Helix to your PC you end up having what is technically called a "composite device", which indicates that your Helix implements more than one device for the OS system (Windows or Mac). In fact Helix implements an audio interface, a MIDI interface and some other interfaces that are probably bound to Helix Edit and the firmware update tools. (Since I do these things regularly in my day job..) I used a Windows debugging tool called USBView to see how Windows is detecting the Helix in different situations: long cables, short cables, front usb port or rear ports. Really not that special, but this tool is quite simple and gives a very first basic view of all devices connected to the PC and how Windows is able to see them. This first image shows a perfectly and healthy Helix floor connected to the port 6 of my Laptop (port 6 of an internal hub) using the short shielded cable mentioned above. While the next image shows the same unit connected to the same port using a different cable. Now, you cannot see the entire log available on the right site of the window, but all information reported by the tool are the same in both situations. No error are reported at this stage an all interfaces can be clearly described by the system. Unfortunately in the second situation Helix Edit is not able to connect the hardware. I noted that sometime the connection works for few seconds before being dropped, but despite to this, the USBView application is not detecting any the device disconnection, which means that the device is still able to work and share information with the OS (i.e. all drivers are still loaded and working). Final conclusions I experienced several issues with USB connections while using the Helix. Most of the time they are related to the connection with the editing software, but as stated at the beginning of this post, they can represent a problem on different stages. As an example, sometime also the audio interface fails to work when using the wrong cable, even if this is quite a rare situation. On the counter side, I can quite always have it working perfectly as an audio interface (included using ASIO drivers), while I cannot use the editing software. I would eventually do more testing and investigations if someone would send me a feedback on this. Alex B.
  10. Hello! Can the Helix Control be used to control Native via USB? I am looking to play through Native housed in MainStage for live performance. If not, is this likely to come in future updates? What other product can do what I'm looking for? Thanks everyone!
  11. I'm trying to record into my DAW using the USB cable however I'm experiencing pops and clicks in my studio monitors and my headphones with audio playback or live guitar playing.. I've also noticed that the signal seems to double slightly when connected via usb. I've located the issue to the USB port causing the issue. I done this by changing the USB cable with another one to see if there was any noise and there still was. can someone please help as I will have to call technical support otherwise and mybe have to send back my new line6 helix :( and i don't want to do that because all the other audio connections work fine
  12. There is no jack on the V20 for a footboard. Are there any devices or is there any option to use the Micro USB to attach any footboards? Looking to add a Wah or ability to change/ cycle through sounds.
  13. Greetings! New to the forum but not to the Helix or Line6 products. So I have a weird audio problem that's driving me insane. Here is my equipment list: Helix Floor running 3.01 iMac running Catalina 10.15.7 Logic Pro 10.6.1 M-Audio reference monitors (direct XLR to the Helix) I'm using the Helix as the audio interface and was using a Focusrite Scarlett Studio, but had the same issue with the Focusrite. The issue is there is no audio if the USB cable is connected to my iMac (unless I do a few tweaks to each patch, please read on). "Without" connecting the USB cable to my Mac. 1. If I plug headphones into my Helix, it works fine. 2. If I plug my Helix into an amp, it works fine. "With" connecting the USB cable to my Mac. 1. If I plug headphones into my Helix, I get no audio 2. If I plug my Helix into an amp, I get no audio 3. When I monitor a track in Logic via my reference monitors, internal speakers or headphones, I get no audio This is driving me mad and I finally discovered that if through HD Edit or the manual buttons on the Helix, I turn off or delete the volume pedal within an actual patch, I get audio! Also if I set the "minimum position" to anything above 0, within an actual patch, audio works fine. (see screenshots). So I checked the global settings and made sure everything was reset to default factory settings, still no audio. Reset all patches, to default factory settings, still no audio. To recap, when my Helix is plugged into my iMac, there is no audio unless I turn off or delete the volume pedal within an actual patch. I thought maybe my Mac was jacked up so I reset what can be reset on a mac, no luck. I'm suspecting this is some global setting because it affects almost every patch. There are a few patches that work without disabling the volume pedal, but I can't see any difference between those few that work and the ones that do not in their respective settings. Discovered workarounds are.. 1. Disable volume pedal manually on every patch. 2. Increase "minimum position" to anything above 0 on every patch. 3. Rinse off my Helix in the sink. What I want to happen: 1. Helix works without having to change each patch to disable or delete the volume pedal. I suppose I can do those changes manually but it would be time consuming and then it will not work when a USB cable is not connected to the Helix!? Also Yes I tried a various USB cables and USB ports. Has anyone else seen this issue or have an idea of what I'm overlooking? My guess is it's so simple I'll want to punch myself in the face when I learn the fix. Thanks in advance!
  14. If I use the amplify via USB to record on my iMac, it will be clean or will I need to create a bank without cabinet, amp and effects? Thank you
  15. I’ve used my iPhone as an audio input into the USB port of my HX stomp to play along with backing tracks and songs. Since I updated to 3.0 (now 3.01) the iPhone won’t play sound through the USB into the Stomp, but instead keeps playing through its built-in speakers. The USB on the Stomp works, I can play audio from my laptop, just not from an iPhone or iPad. Any clues as to what might be going on?
  16. Anyone else have problems receiving MIDI messages into the USB input from other MIDI over USB pedals? I'm using a DA Electronics iCtrl-R Mini and with the Helix floor, HX Stomp, and PodGO using USB connections, I get nada. All settings for Trasnmitting/receiving MIDI over USB are correct. Any hints/Thoughts? http://www.daelectronics.com/
  17. Hi folks, I'm trying to plug my TC Harmonics G-TX pedal into my HX stomp. For those who don't know this pedal, it's a pedal meant to be used with a microphone, and which enhance your voice by adding 1 or 2 additional voices at different pitches. For this purpose, I removed every FX block from the chain of my preset to have the more neutral sound (as I discovered that enabling true bypass also disables USB output !) and while the sound is OK from the headphones (which are plugged in the HX stomp), it's awful once in GarageBand (basically, the harmony voices become like a weird cher-like auto-tune effect) I tried to play with the output settings (typically I tried to set "Line" instead of "Inst" everywhere I can) but same results : it's ok in head phones, not ok in the USB output result. Although the HX Stomp is meant to be used with a guitar/bass, I assume that as an audio interface it should be able to manage anything ? Any hint ? Thanks !
  18. No more. Just no more. I f*cking tired of this. Brand New laptop with win 10= blue screen of death. I tried literally everything, Just everything. And it goes to bsod again and again. Really? When i bought it i thought it's a dream machine. Now i see, that it is a piece of garbage. Dear line 6 support, i hope when you die, and you want to go to the heaven, you ll see bsod every f*cking time, when you try to do so. And i hope your company will vanish into dust for such sh*tty customer service. I'll switch to another interface, because i want to make music, not lollipop with settings, drivers, and all sh*t! Best community, f*cked corporation.
  19. Good morning, I would like to run my iPad through my Helix to be able to play along with tracks and rehearse. Via the helpful advice I received via another thread here in the L6 Helix Community (http://line6.com/support/topic/15619-helix-no-input-mp3cd-¿why/) I purchased the iPad camera kit to be able to connect it to the Helix via USB. It works perfectly, other than there does not appear to be a way to vary the iPad volume going through the Helix using this method: (1) The iPad volume control is disabled when using a USB interface and (2) there doesn't appear to be a way to vary the input volume on the Helix for an audio source being received into the Helix via the USB input (so as to control in the volume of the iPad audio signal via the Helix input). Question: Am I missing something - or is it true that there is no way to vary the iPad input volume with an input level control on Helix? Any insight here would be much appreciated. Thanks in advance, Bradley GT
  20. I'd like to know if there's someway to connect my helix lt to my pc wirelessly? The usb cable is becoming a pain to deal with....I was wondering if there were any hardware solutions to extend usb wirelessly? Cheers
  21. I am using the Amplifi 75 and want to record with using a usb cable from the back of the amp directly into the pc. All drivers are updated. It works smoothly, except for one big issue. If I try to record something, the recording gets some sort of crackling sounds that come sporadically. I first thought this was due to a poor connection with the cable but I've changed it out with a new one. There are no problems when outputting sounds, but only recording. Is there any fix for this?example.mp3 I've attached an example of the problem, recorded through Audacity. Listen to the sound that comes after 4 seconds and around 15 seconds.
  22. For some weird reason the audio from my Helix LT USB records as midi. I have tried Reaper, GarageBand, and Audacity. All of them record the guitar as a midi file, and playback is just individual tones. I have confirmed that I am using the USB out connection and cable. I have confirmed my track output is USB. I have confirmed that I am using the correct input/output for each DAW. I have searched all over and can't find out what setting I have wrong. Can anyone help me out? I'm currently running: 2018 Macbook pro with Helix LT (updated to 2.92) connected via USB.
  23. My Helix is not recognized by my computer most of the time. I've installed the driver, and after doing a factory reset, turning it on and off, I can eventually get Line 6 Updated to see the Helix. However, when I try to install updates I'm getting errors (I have a help desk ticket in, too...but my experience with that has not been great in the past). So, now I have no presets and can't install the updates to the firmware, and can't connect at all to the Helix edit app. Does anyone have any ideas? Thanks, Joe
  24. After Windows 10 update my DAW no longer recognised Helix and there was a huge latency on USB 1/2. After unsuccessfully trying to solve by re-installing Helix Firmware I found a (non-helix-related) post on the web suggesting to uninstall USB host controllers. I did this on all USB Root Hubs and root Hubs (3) and it worked - however if you need to do this you will have to manually reboot your PC as your mouse/keyboard wont work until you reboot and USBs are re-installed.
  25. Hello, im new to the hx stomp and recording guitar in digital world. My signal chain from guitar to my headphones/speakers is Guitar -> hx stomp L/mono output -> line 6 GX interface -> pc -> Mixer app in pc (Voicemeeter) -> headphones and speakers. (hx stomp output is set to "LINE") It sounds very similar when i plug it into a PA system and listening through headphones output. Now I am trying to use the USB asio output, but it sounds harsh and thin. Then i try to use the L/mono output but this time setting the output to "INST", it sounds the same to what i hear via usb. Is it possible to make usb output sounds like "LINE" output on L/mono? Or am i wrong in setting up asio? I appreciate to you if u spend your time to read this. *i use voicemeeter because GX interface has only one output port and i want to output signal to many channels inside pc.
×
×
  • Create New...