Jump to content

Recommended Posts

hi, my fbv express stopped working after i updated the software on monkey. at first it started slashing when i plugged it into the amp and it made a loud noise, now it wont turn on at all when plugged into either the amp or my computer. can any one help?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately, this is a problem that has happened before with some people.  I hope your Express is under warranty, because it will have to be replaced.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately, this is a problem that has happened before with some people.  I hope your Express is under warranty, because it will have to be replaced.

it is under warrenty as i have just recived it for christmas, do i send it back to line 6 or do i send it back to the shop it was bought from?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That would depend on the policies of the place you bought it - contact them first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem, but no longer under warranty... I took it to the service centre, the told me the entire board should be replace, but the cost is higher than a new pedal,

why should I  buy a new one? Is it no posible to get a reparation a razonable cost?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's all about labor cost + parts cost.  Most places charge a minimum $75 labor cost, a new pedal is $99 (less than that if you use a discount coupon like Guitar Center offers often - 10 or 15% off).

Share this post


Link to post
Share on other sites

order the part through a third-party vendor if you can and replace it yourself....most internal parts are built to be swapped out in such events or need of repair....

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

First thing to do is check with another CAT5 cable.  You can also look at the pins of the connectors - both on the cable, and in the pedal and amp jacks.  Have you tried hooking the pedal up to you computer with a USB cable?  If it works that way, then the CAT5 is to blame, if not then there could be something wrong with the pedal itself.  If its under warranty, you can have it replaced, but otherwise it would be cheaper to buy a used one than to try to get it repaired.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×