Jump to content
HylianSaiyan

Amiplifi won't update! Help!

Recommended Posts

So, today I bought the Amplifi 75w, took it home, and realized I needed that special cord to update it (I'm using android). So I went out picked one up, and I downloaded Amplify Utility, and I go through all the steps to update my amp, but it sits at the "Installing Firmware update" with 0% of the bar filling up? I've tried factory resetting my amp, and deleting the drivers, and Amplifier Utility and reinstalling it all, and still nothing, can anybody recommend anysteps? Getting a little frustrated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the meantime, do you have an iOS 7 or 8 device you can use?

 

If so you can update via Bluetooth.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought an Amplifi Line 6 75w amplifier.  I was told both the iOS and the Android apps work equally well.  But unfortunately I can't get the Android app to connect to the amplifier.  I have done the following in sequence:

1.  Factory reset the amplifier (tone and volume switches pressed together while powering off/on)

2.  Accessed the Amplifi website and downloaded the Android utility

3.  Ran the utility to update the system

 

MESSAGE:  Cannot connect to the amplifier

 

No problem with the iPad - but my son who uses the Amplifier has an Android phone and I dont want him to take over my iPad.

Any help please.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update the AMPLIFi via Bluetooth to the newest firmware with the iPad.

 

This will add the Android compatibility.

 

You could also try the PC Utility on another computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found that this worked for me.  Unpair your phone from the amp.  It sounds like you've updated your firmware already, which is a good thing.  Next, do the hard reset as described in your manual (factory reset).  Then pair your phone.  That's what worked for me.

 

http://line6.com/support/topic/11057-tones-not-changing-with-bluetooth-paired/

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's a good chance the AMPIFi shipped with firmware before they added Android compatibility.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here.Could not use the amp due to failed updates using my pc windows 7.i was able to resolve the problem by using only the ipad. it continued the previous failed updates, i just waited for around 40 minutes and updates were a success.now i'm enjoying the new features of the amp such as recording via usb.you no longer have to use the headphones when recording.the sound is just awesome.tnx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone help me I've just received an amplifi 150 as a gift and need to update to version 2.50.2 I'm using iOS device and its not working it's saying update failed I've tried everything factory reset on the amp relaunching the app it's just not having it please help my guys!!

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello from spain.I bought  the amplifi 150 i tried to update via bluetooth whith muy ios ipad but said update fail.I also tried with my laptop computer windows 10 but the line 6 updater does not recognize de amplifi 150 so cannot do it either.Does any one have any idea how to solve this problem.

Thanks

Iñaki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again I finally solved the problem.I installed before installing line 6 updater the line 6 drivers for windows 10.Then I installed the line 6 updater.then I pluged the usb to the computer with the amplifi 150 on and runned line 6 updater and no problem to recognize the device.Then follow the instructions.

I hope that will help to someone

Best regards

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the meantime, do you have an iOS 7 or 8 device you can use?

 

If so you can update via Bluetooth.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/1/2016 at 4:48 AM, inaki26 said:

Hello again I finally solved the problem.I installed before installing line 6 updater the line 6 drivers for windows 10.Then I installed the line 6 updater.then I pluged the usb to the computer with the amplifi 150 on and runned line 6 updater and no problem to recognize the device.Then follow the instructions.

I hope that will help to someone

Best regards

IT WORKED 4 MEEEE and i didnt even have to do it in the order you said you did. i had tried the updater twice. and then installed the drivers and then went back upened up the updater, and it showed my hardware! thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...