Jump to content
flyingheelhook

M13 four cable method problem with applying effects in the loop

Recommended Posts

Overview: I use an M13 normally without any issue running into a Fender Blues Deluxe Reissue. Read about the 4CM method and wanted to test it since the Blues Deluxe has an effects loop, so I ordered a pedal snake. Got everything set up where it tested fine without adjusting where the send/return fell within the individual effects (FX) banks (i.e. Pre-all).

So, then I went into the M13, set up a new scene for testing. For each FX bank, I dialed in the same effects: phaser, chorus and flanger at default settings so no matter what effect bank I chose, each effect would be at the same settings.

I tested this and each bank played each effect properly. (in order, bank FX1/phaser, bank FX2/phaser, etc.)

I then went into scene setup and set the effects loop for PostFX1, and went to test the difference between the effect in FX1 and FX2. Immediately I heard that FX2 was not applying the effect. The same occurred for FX3 & FX4. I then tested the chorus and flanger similarly - FX1 played the signal with the effect applied while FX2, 3 & 4 played the signal without the effect.

I can't figure out why this is happening - I am guessing it is some simple setting but can't find it. Can anyone help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The cabling for the 4 cable method is a PITA for me to remember.I made a flow chart and keep it with my M13. I also labeled the inputs and outputs on top of the unit.

post-1588559-0-49403500-1431532659_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...