Jump to content
tonyjross

UX2 - OSX 10.11 El Capitan - No sound

Recommended Posts

guys, just wanted to update everyone on this. I just updated to the latest OS X  public beta and my Line 6 ux2 now works as expected, as well as my native instruments plugins! just letting everyone know.

 

Pleased to confirm this has worked for me also.

 

Obviously make sure you back up before trying a beta update!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apple specifications for drivers are very narrow. So i understand the position of line6 and others vendors.

 

In my case i have  vu meters on my tone port kb37 and they work correctly but the sound is mute. The volume is off but monitoring of the sound work? very strange. It's seems that someone have lowered the volume to zero without asking to line6 ...( for instance tim cook?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

you mean, OS x el capitan 10.11 right? because I run on OS X el capitan, have all the drivers, USB firmware, Licence manager, licence monkey, pod farm 2 up to date but still no sounds for me :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirming as well that OSX 10.11.1 Beta (15B30a) fixes the issue.

 

Sigh....

 

I can confirm as well, that OSX 10.11.1 Beta does fix the audio issue!!!!

 

I am using a POD Studio UX1 with my Mac and I had the known audio problems since July '15 (like tonyjross) when installing the first beta of El Capitan. 

Since 2 days I have the OSX 10.11.1 beta installed and it is working perfectly with my Mac and the Software I use (PODFarm2 & GarageBand).

 

So good luck installing the Beta of ElCapitan, in case needed, the link to register for Beta Updates of OSX 10.11 is here

 

https://beta.apple.com/sp/betaprogram/

 

 

Cheers    \m/      :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

you mean, OS x el capitan 10.11 right? because I run on OS X el capitan, have all the drivers, USB firmware, Licence manager, licence monkey, pod farm 2 up to date but still no sounds for me :(

 

We're talking about the latest public beta 10.11.1 - if you want to install it, go to developer.apple.com and create an account - then go to beta.apple.com and find the OSX link. Once you register your mac as a beta tester, your app store updater will then have a new update available, which will be the new Beta. 

 

Being an apple developer is $100/year, though I can't confirm if that applies only to iOS dev or if it also applies to beta. 

 

You do NOT want to pay $100 just to download this beta unless you will lose more than $100 by waiting. It'll be out in a few days I imagine, for free.

Share this post


Link to post
Share on other sites

is everything good with the 10.11.1 beta el capitan? i know i ve red that ux2 is working there but still do u trust a beta version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

guys, just wanted to update everyone on this. I just updated to the latest OS X  public beta and my Line 6 ux2 now works as expected, as well as my native instruments plugins! just letting everyone know.

 

Yes, I can confirm that 10.11.1 seems to have fixed the issues I was having with ux2. I think it's todo with validation of drivers & El Capitan being stricter about what it loads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm as well, that OSX 10.11.1 Beta does fix the audio issue!!!!

 

I am using a POD Studio UX1 with my Mac and I had the known audio problems since July '15 (like tonyjross) when installing the first beta of El Capitan. 

Since 2 days I have the OSX 10.11.1 beta installed and it is working perfectly with my Mac and the Software I use (PODFarm2 & GarageBand).

 

So good luck installing the Beta of ElCapitan, in case needed, the link to register for Beta Updates of OSX 10.11 is here

 

https://beta.apple.com/sp/betaprogram/

 

 

Cheers    \m/      :)

It is true!! My UX1 is working in OS X 10.11.1 perfectly. 

 

In my opinion El Capitan is the best operating systems since Snow Leopard. Now I can enjoy it with sound...  :D

 

Thanks! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys, I ll have to wait then coz un europe we just have 10.11 for the moment!

 

Cheers!

 

Talking about beta of El Capitan 10.11.1 with you can have f you subscribe to public beta program

 

i'm in France and i'm running it 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talking about beta of El Capitan 10.11.1 with you can have f you subscribe to public beta program

 

i'm in France and i'm running it 

Russia here, I can confirm, just started new beta 10.11.1 - sound from Pod Studio GX is back, everything is working, even my old Izotope Ozone 4 plugin in Adobe Audition. I suggest to everyone - make a backup via Time Machine, and just try new beta 10.11.1 !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talking about beta of El Capitan 10.11.1 with you can have f you subscribe to public beta program

 

i'm in France and i'm running it 

 

Indeed, no need to be a developer to get access to the beta version, I am on the public beta channel as well.

 

FYI, Apple is updating again today ElCapitan, the version seems to be still OS 10.11.1 . In the notes they say, it will improve stability and compatibility, let's cross fingers  - I will install and hope the audio still works afterwards ......  :D

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone on here with a TonePort GX that can confirm it working?

I downgraded to Yosemite, and I'm too afraid to test it out and having to wipe my computer again if it doesn't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone on here with a TonePort GX that can confirm it working?

I downgraded to Yosemite, and I'm too afraid to test it out and having to wipe my computer again if it doesn't work.

Dude you shouldn't have any issue using it with yosemite drivers are approved by Line6

 

stop shakin' go rockin' !

Share this post


Link to post
Share on other sites

the pod studio gx is dead in os x el capitan I NEED HELP 

do you ever read what we've all said ?

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately both times I've tried to load the beta version it's failed as 'cannot verify'. I am signed on correctly and my Mac is only about 6 weeks old. Looks like I'll need to wait for Line6 to sort their stuff out. In the meantime I cannot record onto my Mac from my POD HD500X....very annoyed that El Capitan has caused this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had UX2 for about three years. Experienced occasional crashes after unplugging the device (on both my PC and Mac) for about two years. Finally it got fixed. Now this. After I plugged in my UX2 and got no sound on El Capitan, I sold it the next day and bought a Focusrite Scarlett. I'm just fed up with this driver crap. Bye Line6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. This is not good. Two weeks now after the Foo Fighters and we are still dead in Nashville. Not a good way to sell equipment. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had UX2 for about three years. Experienced occasional crashes after unplugging the device (on both my PC and Mac) for about two years. Finally it got fixed. Now this. After I plugged in my UX2 and got no sound on El Capitan, I sold it the next day and bought a Focusrite Scarlett. I'm just fed up with this driver crap. Bye Line6.

 

I'm following you out the door.

 

Interesting to see these threads full of fan boys who are blaming Apple for "breaking" the code that worked in beta. Do they know for a fact that Line 6's code conformed to Apple's standards? And how do they explain that other vendors' drivers are working with the production release of El Capitan?

 

No I think this is more a case of sloppy project management by Line 6, and limited resources directed toward producing other products.

 

Sorry if I'm not a fan boy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sick and tired no sound on kb 37 pffffffffff line 6 whats this???? :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many other manufacturers are having problems with 10.11 as well.  Line 6 is hardly the only one.  Looks Apple broke this, and they are fixing it in 10.11.1, which is currently in beta release.  Take a look at this link and you'll see quite a few manufacturers having problems with El Capitan https://discussions.apple.com/docs/DOC-8801

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many other manufacturers are having problems with 10.11 as well.  Line 6 is hardly the only one.  Looks Apple broke this, and they are fixing it in 10.11.1, which is currently in beta release.  Take a look at this link and you'll see quite a few manufacturers having problems with El Capitan https://discussions.apple.com/docs/DOC-8801

My Avid M-Audio Fast Track Ultra still does not work with the current 10.11.1 beta, I am still on Yosemite on my main machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

is it working whit gearbox together whit amplifi tt bluetooth on el capitan

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suppose Line 6 won't release any drivers and will wait the release of OS X 10.11.1 ! Really hope Apple will release this update as soon as possible !  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now with the new release EL chap Capitan 10.11.1 my kb37 started work again. All test ok.

 

For me is not necessary driver update

Share this post


Link to post
Share on other sites

but but but... it's NEVER apples fault.....

 

 

 

For me is not necessary driver update

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, my fault... Let's blame Apple on this one...

 

Downloading 10.11.1 and hoping it fixes the bug... I'm still with my UX2 as NO ONE wanted to buy it...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, my fault... Let's blame Apple on this one...

 

Downloading 10.11.1 and hoping it fixes the bug... I'm still with my UX2 as NO ONE wanted to buy it...

 

It will work don't worry  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×