Jump to content
Jacksc5

XLR out in amp mode no sound when fx loop activated using 4cm

Recommended Posts

I've found that the xlr out doesn't produce sound when fx loop is activated. I would have liked to have firehawk connected to my audio interface and played through my amp too.

 

Is there a way round this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that when you select amp mode the xlr's only carry mp3 playback from the app. You get guitar through them when your in line mode or direct or whatever it's called, check the manual it explains amp mode in there

Not sure why the fx loop is affecting it though, I don't think it should

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get that bit. I think it's also because my mix is set to 100%?? It would have been helpful to have the xlr out in amp mode so I could record without mic'ing my cab. Oh well back to the drawing board for me.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

What are you recording into?

I tried the xlr's into a usb audio device as I didn't want to bother changing the soundboard settings everytime I switched from recording guitar to recording vocals but I got a ton of latency and had to keep pulling the tracks back in time

I found recording through the usb straight into the computer to be much better and I think all the other outputs of the firehawk still work as normal, the usb connection doesn't mute the other outputs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. Problem for me when usb connected it causes a ground loop and the amp fizzes. I think I'm on to a loser here. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×