Jump to content

UX2 annoying "pulse/throbbing" sound


ShawnJawn
 Share

Recommended Posts

I've had my UX2 for about 6 years now and I use the UX2 as my default playback device and with headphones. Lately, I have been experiencing this annoying and constant throbbing sound. This occurs even without Pod Farm open, without anything but the USB cable plugged in, with the "Phones" input knob all the way off, and with my PC volume muted. When I move the UX2 certain directions or placements on my desk, the throbbing noise decreases temporarily, but usually comes back. I've tried 3 different headphones, I have tried uninstalling and reinstalling the drivers, and I have tried a Focusrite 2i4 so I don't know if it's just faulty hardware at this point, or something else. The throbbing doesn't pick up when recording, but it's super annoying.

Link to comment
Share on other sites

Any florescent lighting being used?

Wall outlet 2-pronge or 3-pronge?

I have fluorescent bulbs in my lamp nearby, but it never gave me the pulsing noise before. I keep my UX2 in the keyboard tray of my glass desk, but I don't know if that's the problem? When I took it out of the tray and placed it on top of my PC, there was little to no noise.

 

It's similar to this layout http://i5.walmartimages.com/dfw/dce07b8c-2802/k2-_0c865f4e-baec-4aaa-9de1-146db07ce877.v1.jpg 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...