Jump to content
Sign in to follow this  
clintage3

Can't save tones to Firehawk - says downloading presets

Recommended Posts

So I love the Firehawk for the most part, but there are some quirks.  

 

This problem first reared it's ugly head right before I was playing on a sunday morning at church.  I made changes to my tone during rehearsal and went to save it to the Firehawk hardware and it gave me the following message:

 

"Please try again later.  Your presets are currently downloading from your Firehawk FX."  "OK"

 

Happening whether or not I use my iPhone or my iPad.  I've uninstalled and reinstalled the app.  I'm using it again right now, and it's doing the same thing.  I cannot save to the hardware.  This is pretty lame.  Updated to the latest firmware on the Firehawk, etc... 

 

I'm going to try a factor reset.  Anyone else have this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the problem is with your Bluetooth connection. Try 'Forgetting' the Firehawk in your mobile Bluetooth settings, then re-establish the connection.

 

Also try temporarily disconnecting any other Bluetooth devices so that you only have the Firehawk connected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The same happens to me  all the time - I always have to wait patiently until all Firehawk patches load and then the saving process can be finished. The loading process last up to 2 minutes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This keeps happening to me, too. My work-around is to save the patches separately on the Firehawk and in the app.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same problem, I can't load presets from my tones to locations on the firehawk either. My bluetooth was on on my phone, I will see if that makes a difference

Share this post


Link to post
Share on other sites

As a work around you can save them manually

Click on the tone

Once loaded hold the patch footswitch down that is lit for approx 2 seconds

It starts to flash

Select the patch where you want to put the tone and hold that switch for 2 seconds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wondering since I use only android-devices and never have had any of these issues mentioned on this forum.

 

Can the problem be isolated to iphone/ipad users?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think it's a problem due to the many iphone/ipad bluetooth or wifi connections. I have this problem especially when I play near a wifi doubler. As soon as I put off the wifi connection on my iphone, everything work perfectly. Try on your device

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can save presets locally but it has a hard time saving to the "Cloud". It keeps trying it over and over again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can save presets locally but it has a hard time saving to the "Cloud". It keeps trying it over and over again.

Is your mobile device connected to the Internet? Are you logged into your Line 6 account within the app?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×