Jump to content
noemiu

Way to set default amp?

Recommended Posts

I recently got AMPLIFi 150 and am loving it.

 

However, the default amp I am always getting after I switch the thing on is always something that I don't like. I mostly use 'Tube preamp' or 'No amp', because I am using it with a bass and running a DI box into AMPLIFi.

 

The only way to change the amp settings that I know is through the iPhone app. Tried saving a manual tone in one of the user slots, but it takes forever to switch through ALL of the presets that go in front of it if I am not using the app.

 

I wonder if there is a way to set the default amp and tone, so that AMPLIFi will always choose it when switching on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This was the thing I tried.

Sadly once I save something to bank A, next time I switch on my amp, it blinks all LEDs and doesn't want to switch on until I do a full firmware re-install.

 

I wonder if my amp is defective then?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's weird.

Try saving something to bank B and power cycle the amp and see if it sticks.

If it does then try saving to th eother banks saving to A last.

I seem to remeber another user saying his AMPLIFi would glitch if he save to A first, but I can't seem to find the thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried saving to B, it works fine. Saving to A breaks it all the time.

I guess I will have to live with one less preset until Line 6 fixes it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So just for clarification, if you save to all four during the same session with bank A being last it breaks?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried again. Here is the result:

 

— If I just save to A, it breaks every time.

— If I save to B first and then other tones including A in any order, it breaks.

— If I save to D, then to C, then to B, then to A, it doesn't break!!!

 

So it works after all, but all combination except last are just breaking the amp.

Thanks for the advice!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, that's weird.  I've never tried saving to A, B, C, D.  Rather I have save to bank 25 A, B, C, D, then used the app to slide those 4 down into the 1A, 1B, 1C, 1D slots, and no errors.   Funny how things work (or don't) sometimes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried saving to user and sliding to bank 1, but as soon as I put something in 1A it is a guaranteed fail on the next start-up.

At least in the reverse order it worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried saving to user and sliding to bank 1, but as soon as I put something in 1A it is a guaranteed fail on the next start-up.

At least in the reverse order it worked.

 

There is a known bug that you cannot change bank 1 presets and it SUCKS.  You have to do a factory reset (you don't have to replace the firmware, just boot holding down volume and tone buttons) to recover the corrupted flash. Like many of you I run firehawk effects to my amp, and prefer the amp to be dumb and clean so changing the default is desired.

 

Call line 6 to make sure they know you have this problem.  

 

-d

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running the latest update, even reinstalled it multiple times when saving tones failed.

 

Right now my only working solution is to save to bank 1 in reverse order.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...