Jump to content

Recommended Posts

Hello !

 

What about the compatibility between Line 6 Sonic Port VX and iPad PRO ?

 

I didn't see nothing on the web.

 

Regards from Belgium.

 

Laurent

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, 

 

unfortunately, i am unable to get it to work on my ipad pro, not sure if it is a cable issue or just a faulty sonic port unit. however, through the included usb cable on the pc it is recognized and windows shows sound level on the mic of the sonic port vx... .

 

tested it on an iphone with same lightning cable and same thing,,,, as if it is dead.

 

don't know what to do, 

 

i was skeptical with my previous experience with Line 6, they have dropped support for so many of the products i had with them.

 

shouldn't have bought this thing, and with apple being such a controlled platform, i don't think i'll see this thing working anytime in the future.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, 

 

unfortunately, i am unable to get it to work on my ipad pro, not sure if it is a cable issue or just a faulty sonic port unit. however, through the included usb cable on the pc it is recognized and windows shows sound level on the mic of the sonic port vx... .

 

tested it on an iphone with same lightning cable and same thing,,,, as if it is dead.

 

don't know what to do, 

 

i was skeptical with my previous experience with Line 6, they have dropped support for so many of the products i had with them.

 

shouldn't have bought this thing, and with apple being such a controlled platform, i don't think i'll see this thing working anytime in the future.

Hi, Thank you for your answer. I now feel not so alone...

 

Are you sure that you don't have a problem with the lightning cable ?

 

I tested my Sonic Port VX with my iPhone 5S without any problem (ios 8.4).

 

I opened a ticket with Line6 support. Here is their answer :

Hello,we're still waiting for the Apple certification but it should work :http://be.line6.com/sonicport-audio-interface/specs/Best regards,Christoph DégardinTechnical SupportLine 6 Support Europe

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi, Thank you for your answer. I now feel not so alone...

 

Are you sure that you don't have a problem with the lightning cable ?

 

I tested my Sonic Port VX with my iPhone 5S without any problem (ios 8.4).

 

I opened a ticket with Line6 support. Here is their answer :

Hello,we're still waiting for the Apple certification but it should work :http://be.line6.com/sonicport-audio-interface/specs/Best regards,Christoph DégardinTechnical SupportLine 6 Support Europe

 

i have no way of testing the lightning cable, and i have been looking through the net trying to get another line6 sonic port cable,,, but no luck.

 

i get this faint flash of the red light on the unit ( the sound volume clipping light) when connected. i have tried every thing on the net, from rebooting the ipad and removing other programs relating to core audio drivers, but nothing...

 

i think i'm just throwing in the towel and going for the new Apogee 96k, the old one never failed me... just so pissed off i got this thing....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi dude

I was doing a recording last night, and suddenly my vx port "disabled". I was hearing it properly through my speakers then I saterted hearing the sound from the speakers of my iPad air. I was recording at auria pro which is fully updated as well the iOS. I unplugged it, rebooted and nothing seemed to work. After a while I tryed again and it worked fine again, but after some time it disabled again. It does this with all apps. Funny it blinks the red led on the top when I connect. I am very carefull whith the vx and the pad, both of them have never falled and the cables are really tight. What the heck, how come it works for a while and then disable alone? I read you post and you seem to have the same issue. Do you think it's a software problem? I had a apogee too and then decided for the vx. I use line 6 a long time... I already had a pod, a ux8, and all the gears were pretty good actually. But this vx thing is really disappointing... I miss my apogee too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...