Jump to content
Sign in to follow this  
mcbeddall

My tones - disappearing

Recommended Posts

Last night I was creating a plexi patch , I used my ac15 patch saved in "my tones" as a starting point and obviously changed the amp and tweaked various settings and then I renamed it "plexi" and saved it to my tones

Unfortunately it seems to have overwritten the ac15 patch I started with

Am I doing something stupid?

Or has something changed with the app?

I know in the past it used to create a new patch even if you didn't rename it because at one point I had half a dozen ac30 patches that were all the same patch just slightly tweaked as it was a work in progress for using live, I remember it well as I had a hard time working out which was the finished patch and which ones I could delete

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too remember that each Save operation produced a new copy of the tone. That changed in a recent app update - forget exactly when.

 

But I have not seen the symptom you describe. When I recall one of My Tones, change its name, edit and Save I get a new tone with the new name and the original tone remains.

 

Can you reproduce this behaviour and provide the exact steps so that I can test it on my equipment?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK so I tried the same thing again and yes the same problem occurred and the original tone got replaced despite it being renamed , I'll go through what I did step by step so you can spot if my procedure is wrong

1)created a tone using the motorway amp

2)saved it to "my tones" as "motorway fingerpick"

3)uploaded to cloud incase it gets lost

4)changed the amp to vox and fiddled with it a bit

5)pressed the cloud icon button on app and clicked on patch name and changed it to "vox rhythm"

 

(Just a quick note on that last step, the reason I do it that way is because sometimes if I press the cloud and then the disc it doesn't always prompt me to enter a new name, it just goes ahead and saves without asking and then I'm replacing the patch anyhow)

 

6)pressed the disk icon top right and selected "save to my tones"

7)navigated to my tones and found that the original patch "motorway fingerpick" had disappeared or been replaced

 

I'd be great full of any help you can offer but I appreciate it's the weekend so no rush

 

Cheers

 

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just went through it again and spotted my mistake

For some inexplicably bizarre reason when I pressed the cloud icon followed by the disc icon I just wasn't seeing the "save tone as.." option.

 

Now that my eyes are doing their job properly saving is no longer a problem

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just went through it again and spotted my mistake

For some inexplicably bizarre reason when I pressed the cloud icon followed by the disc icon I just wasn't seeing the "save tone as.." option.

 

Now that my eyes are doing their job properly saving is no longer a problem

 

Thanks

Yea, I was going to tell you that, but you figured it out.  I did it when I went through the Peter Hanmer video you posted, creating the tones he had.  I wander how many other tones I over-wrote...haha, oops.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you the guy that recreated Peters tones and posted them on the cloud?

I found them really useful to study the eq settings , so if it was you, cheers! Saved me a ton of time

Share this post


Link to post
Share on other sites

No. I was going to after I could try them first. I need to tweak them a bit for my rig. I don't think the EMG 81/85 combo is quite right for the setup Peter has.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have found "updating" a tone - adjusting parameter and saving as new tone with new name to "My Tones" can sometimes appear as if it overwrites a tone. I go to "My Tones" list and don't see the new tone or I see 2 tones of the same name. I have found that exiting app and restarting app most of the time clears this up. Its my assumption that the MyTones database gets temporarily confused.....  This is another reason why I transfer all settings to an excel file for safe keeping.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×