Jump to content

Helix 4cm question


ajm583
 Share

Recommended Posts

Hello there, I picked up a new Helix the other day and I am running it through my Egnater Renegade head using the 4cm.  I am pretty green with the whole 4cm and I am experiencing an strange issue.  

 

I set up the Helix top path with a few effects and a send and a receive, no amp models or cabs, just using my amp distortion.  On my dirty channel when I start playing I am hearing 2 guitar sounds, 1 is distorted and 1 is clean?  I am not sure what I am doing wrong and I am not sure if the Egnater Renegade effects loops is series or parallel (if that even matters).

 

Any help would be appreciated.

 

Thank you in advance.

Link to comment
Share on other sites

Or you can set the dry through on the send block all the way down.  

 

Either way its just making it so you only get one signal going through instead of one going through the send/return and another going straight through and getting blended.

 

Try splitting the paths like this for more room. http://line6.com/customtone/tone/1604598/

 

Notice the output on path 1 is set to XLR to avoid and dry thru or double guitar signal issues.  There are a bunch of ways to go about doing the same thing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...