Jump to content
dfrawg

common ux8 toneport problem that me and everyone who bought the thing for 800$ cough cough!!

Recommended Posts

Thereis a annoying buzz that constantly humms when I activate cubase or reason. I noticed it seems to be a common problem with a lot people. maybe its too much for a usb cable to run a preamp and a 8 channel audio interface with compressors. people said balanced cables helped solve the problem but a lot of people were still having the problem regardless. anybody have any solutions to this problem or am i just lollipoped as one person on the forum stated...

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you're getting buzz, as in 60-cycle hum, then there is a ground problem

somewhere in your signal path, and it needs to be isolated.

 

It could be any piece of gear connected in that signal path (guitar, cable, UX8,

USB, the computer, the power strip with surge and filter protection, the wall socket,

ground potentials between different wall sockets). Typically it's a ground loop,

but other factors can play into it as well.

 

Fluorescent lights can are also a source of problems in that regard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...