Jump to content
Sign in to follow this  
francisb

Send/Return question

Recommended Posts

Hi,

 

I'm doing some test with my newly aquired Helix and I cannot get Send 2 and 4 as well as Return 1 and 3 to work at all. So basically if I do a Mono setup with Send 1 and Return 2 it works, but not if I do the same thing with Send 1 and Return 1 and none of the FX Loop Mono block works.

 

Is my Helix defective or am I missing something obvious here?

 

Thanks.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It may sound daft - but make sure you are plugging into the right sockets on the back of the Helix.  When I first tried to use Send/Return2 it did not work for me.  After cursing for a bit and tearing my hair out I accidentally selected Send/Return 3 on the Helix and then boom - suddenly it worked!!!  Turns out I had plugged into Send/Return3 rather than 2.  D'oh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!!! :)

 

Now I'm embarassed... I don't have good access to the back of the device and I was so confident that all Return were the bottom row that didn't even reconsider the connection scheme, so I did all posibilities having in mind that top row was sends and bottom row was returns... now looking at it, it is is kind of a weird layout they did, anyway it works fine now....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm daft (too), I guess.

 

The same thing happened to me months ago when I first tried it.

 

The way the sends and returns are aligned, you have a 50/50 chance of plugging into the wrong ones, if you have bad eyes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I nearly got caught out by that too - so used to socket layout going top to bottom seeing it going side to side was a bit of a surprise!

 

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me too. Same thing on initial hookup until I looked more carefully at the back panel labeling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow! Crazy that so many of us got it wrong :) Glad it's working now Francisb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm in the me too camp

Every pedal loop switch I have ever used does top to bottom

:)

One of Helixs 'quirks'

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still mess it up after 7 months of owning the Helix. I would too think top row send bottom return. I wonders why its side by side.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...