Jump to content
Veefreek

X3 Pro resetting

Recommended Posts

Hello all

 

At my bands last rehearsal my X3 Pro started resetting (the screen would show the line 6 logo and then go to the preset I was using) It would then be OK for a few minutes and then do it again.

 

What would cause this?

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's often an indication that the power supply (the wall wart thing) is failing. Try or buy a replacement but make sure the specs are EXACTLY the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a Pro, so it has a 3 prong power cable. It was fine the first half of rehearsal, I wonder if there was a fluctuation in the power of the building.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right - a Pro - sorry I missed that.

 

It certainly could be a power fluctuation. But it could also be that the internal power supply is failing. If it were me I would just keep an eye on it for now. Repeated events like this would make me take it for servicing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!! I'm going to try to plug it in on a different circuit. If it continues I'll take to the local line 6 guy near me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a (probably unnecessary) reminder: back up all your presets before taking it in for servicing. In fact, back them up now in case it just doesn't start next time you turn it on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×