Jump to content

Very loud static from Helix


JGeoghagan
 Share

Recommended Posts

Tonight at church in the middle of a song there were three short and very loud static reports through the whole system. Loud enough that we all had to jerk out our IEMs. During a break we unplugged everything except some headphones. There wasn't even a guitar plugged in. The device still made the sound every few minutes. Then everything froze. Rebooting fixed temporarily and then it happened again. I am still on FW 1.1.

Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Are you sure it was the Helix? We had an issue that sounds the same awhile back. It turned out to be wireless microphones. We still do not know exactly why it did it but we are guessing it was interference from phones or wireless internet. We changed microphones packs and it never happened again until a new sound tech accidentally put it in play again. It sound a EXACTLY like wha you described. I ripped my in ears ot the first time.

Link to comment
Share on other sites

It could have been cell phones or wireless mics. There were a few nearby. I surely hope it's that simple because I don't want to have to send it back. Unfortunately that likely means it won't make a return to church. I plan to just play at home for awhile and see if it happens again.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...