Jump to content
philschon

POD HD Edit timing out

Recommended Posts

When I am trying to transfer setlist to the computer, I am getting a timed out error;

'(Code 8000000a) Operation Timed Out'. It will stop after 17% or 34%... Sometimes if I try it 3-4 times it will work, other time not. Any ideas?

 I have an HD500. The monkey, edit, and POD all have the latest updates. I am using a mac, with the most recent updates also.

 

   Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to test for a USB conflict, try powering off your computer and POD HD, disconnecting all other USB devices on your computer, and powering both computer and POD HD back on. Try again. What happens?

 

Edit: I notice that the title of this thread mentions PD HD Edit but you say you have an HD500. I presume you just made a typo in the title and that you are actually using the correct editor, POD HD500 Edit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Change your USB cable or borrow one and try again. I had the same problem and with a new one it works fine. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys! Thanks for the responses. Still have the same issue. I tried uninstalling, the reinstalling all Line 6 software. Tried a different USB cable - same thing:-(.  As a side note, for quite awhile now, I've also had an issue with and error that says 'invalid data found on one or more patches. It does this even when there have been no changes to any patches. It doesn't happen 'too' much and I can live with it. The timing out error seems worse all the time though. I guess I'll try a support ticket.  Thanks again for the help!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think if you were to perform a factory reset on the HD500, restoring it back to the factory settings, i.e. losing all of your patches, given the "invalid data" message, I'll bet it will start working again. The problem is you need to save your patches which you can't do because of the timeout dilema. A classic Catch-22. Perhaps you can find another computer that will let your HD500 save it's patches to it. Bottom line, I think a factory reset may fix the issue but it will eliminate all of your personal patches.

 

If you want to try this you do this by holding down the left nav pad key while powering up the HD500. Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks brue58ski! Gave it a shot but still have the same issue. I'm in contact with support so hopefully we'll get to the bottom of it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...