Jump to content
Sign in to follow this  
aLExnDEr72

Spider IV 75 does not recognize FVB Express MkII

Recommended Posts

When I connect my FVB Express MkII footboard to my spider IV 75 the tune led lights of the FVB spark once and the pedal does not work neither show any sign to be functionall (any led works). I tried with another CAT 5 cable but still have no response. Aditional to this, I can´t update the amp firmware because the program does not recognize the amp. FVB software is already updated. I guess malfunction started as I had both amp and fvb useless for a lapse (2 years). Other functions of the amp (buttons, knobs, eq, configurations, sound) appears to be working normally.

My Question is if the damage could be at amp fvb port (not physical damage), or the pedal is damaged?

I appreciate your help...  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

First thing to check is the jack pins in both the amp and pedal - where the Cat5 cable plugs in.  If any are bent, it may cause the pedal not to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can connect the MKII to the PC via usb - so try that to check it with the Control software. If the cable is good its one or the other.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...