Jump to content
sqitso

Does the Tone Port UX2 work in Windows 10 Yes or No?

Recommended Posts

I have read countless threads on the subject and it seems to me that all anyone can say is "Maybe". Some people say they got it to work because they upgraded from Windows 8 where the TonePort worked. Others say they got it to work by basically "jiggling wires" in terms of disabling and re-enabling the device in device manager. Some say it "did" work and then stopped. This is a huge mess of answers.

 

Can anyone say without a doubt. Yes or No?

 

I have tried everything to get my TonePort UX2 Red to work under Windows 10. With the latest Windows 10 drivers. The device is so simple to use. Install the drivers, and plug it in. Not a lot of technical stuff to do. Under Windows 8 on my laptop, that is exactly what I can do. Under Windows 10, the TonePort is just plain dead. The device manager sees it but it is banged out. I have to disable the device and re-enable it. Then there is no bang on the hardware in device manager but it still doesn't work. The needles on the front don't even move. I know Windows sees something is there as the unit blinks it's red lights at me like crazy until I install the drivers. Then the red lights stop and it just stares at me dead. I have done all the line 6 monkey stuff, which is just a mess. Using Monkey to install drivers or manually doesn't help. Plus Monkey will not let me download PodFarm.. it only lists PodFarm 2.5 which I don't own. Yet even in trial mode that didn't work.

 

So here I am. I have no choice but to change computers and the only OS on these computers is Windows 10. Am I just screwed? I have a great piece of hardware that works fine on outdated OSes.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would definitely submit a support ticket or give them a call.

If it is an issue with some Win10 machines and not others, the more data Line6 gathers will hopefully resolve the situation sooner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes

 

Mine works fine with WIndows 10. UX8 toneport

Would you be kind enough to link me to the drivers you are using? Also, are you on a clean install of Windows and is it 32 or 64 bit? Oh one more thing. Do you know if you are plugged into a USB 2.0 port or a USB 3.0 port. My computer has no USB 2.0 ports, so I am worried that's the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm on a USB 3.0 port. 

 

The software is all done through Line 6 Monkey. 

 

I just updated all the drivers last weekend, or the Monkey did...

 

Maybe you can try a new cable if that doesnt work. When I downloaded the Free Windows 10 Im not sure what it downloaded.

I was worried but had read good things.

 

Another note I did with Windows 10 is turn off Driver Update.....Windows updates all the time but you can deselect the drivers from being updated which I recommend. It took me awhile but wasnt too hard and Im not very good with software, but I did it.

 

You can Google around Windows 10 stop updating drivers.....

https://www.cnet.com/how-to/stop-windows-10-from-automatically-updating-your-pc/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks.. I will just install Monkey and let it download all the drivers. Then I will try attaching the hardware with a new cable. Maybe something just got installed out of order.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...