Jump to content
Sign in to follow this  
stephane_dupont

[Firmware 2.10 Bug] Bug with Looper MIDI behavior

Recommended Posts

Since firmware 2.10, MIDI for the Helix Looper is broken (and it has broke my setup...)

 

Indeed, we can't send two "looper MIDI messages" anymore. For example, we can't send two MIDI messages like "Looper:Stop" and then "Looper:Rec" anymore. Only the first message is taken into account, following messages are ignored.

 

I guess it's an unexpected behavior resulting to the "When sending/receiving Looper MIDI CC messages through external devices, MIDI feedback could occur - FIXED".

 

Note: it's really easy to reproduce this bug, just take any MIDI controller that can send several MIDI messages with a footswitch, and send messages like:

 

[CC#61 0] [CC#60 127] : supposed to stop the loop playing and launch the rec of a new one, doesn't work. Only the stop command works.

[CC#61 0] [CC#61 127] : supposed to stop the loop playing and play the loop again, doesn't work. Only the stop command works

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh no! Was in the near future was planning on sending numerous misidentified commands at once to helix! Seriously hope this is addressed ASAP!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Robert, are you saying those are the wrong commands?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...