Jump to content

new Pete Thorn HELIX RACK vid


sinasl1
 Share

Recommended Posts

I know we have all figured this out but I'm a visual guy. I did a real quick video on this to show how to do it. please forgive me for the crude manner as i am not one who typically makes videos. i hope it helps. if not yell at me! lol. I'm also a drummer and not the best guitarist FYI i have these tools mainly for my studio..

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Thanks again didn't have one of those, just ordered one from MF !

 

 

You can also run a wah, distortion pedal or boost in front of your FX loop, then add as you did the dlys and verb after the PS line in. Quite nice!

Link to comment
Share on other sites

Thanks again didn't have one of those, just ordered one from MF !

 

 

You can also run a wah, distortion pedal or boost in front of your FX loop, then add as you did the dlys and verb after the PS line in. Quite nice!

Oh absolutely. I didn't get into pre effects, but that is more of the point of this set up. Sorry I didn't touch on it, I should have. This set up IS more for running pre effects. The way I ran the delay is the way I usually run it (amp into Helix for impulse and post effects)
Link to comment
Share on other sites

Thanks - this is exactly what I was doing except for adding the lift.  It would work until I turned up the amp (channel and master volume) then there would be very loud screeching noise.  I wonder if I added one of those hum destroyers if that would do the trick.  It just doesn't appear to be your typically hum issue (loud screeching noise).  Thanks again - video was helpful.

Link to comment
Share on other sites

Thanks - this is exactly what I was doing except for adding the lift. It would work until I turned up the amp (channel and master volume) then there would be very loud screeching noise. I wonder if I added one of those hum destroyers if that would do the trick. It just doesn't appear to be your typically hum issue (loud screeching noise). Thanks again - video was helpful.

You were sure the first block was an FX and not a Send?
Link to comment
Share on other sites

Yes.  FX Loop 1 (set to instrument level in global settings) - I had the cable just in the send 1 out to guitar amp front. Then I had the return cable in the Return 2 (set to line level in global settings).

Link to comment
Share on other sites

I hooked up the amp and rockcrusher to make sure all is well (bad tube or cable, etc.).  No problems.  I have no idea why this isn't working - I may try a hum destroyer or something of the kind later.  Thanks guys for your help.

 

I've actually used the DT25 - Rockcrusher - Helix in a live setting before (with the workaround) and it works great - but that is a bit different b/c I'm bypassing the preamp and just using the poweramp.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...