Jump to content

Settings within HD500Edit


MikeTicehurst
 Share

Recommended Posts

Hi I have started using my HD500 taking a mono output into the front of an amp. I am no longer using the modelled amps, & just using the effects. I noticed that there appeared to be a jump in volume between patches & looking in HD500 Edit I then saw the the "mixer" on some was panned hard left & right & the faders both set at 0db.

I have therefore set the right fader to "mute" & set the left fader to 0db & the pan set to "centre"

 

My question is this

Have I set this correctly, or should both faders be set to 0db & panned to centre?

Or does it make any difference, apart from the increase in volume?

Link to comment
Share on other sites

You could just use the L/MONO 1/4" output from the Pod to your amp. This sums the signal to mono. Leave the preset settings as they are unless you want to achieve something other than a full, but mono, signal to your amp input.

Link to comment
Share on other sites

I would leave them both at 0db and panned Center. Both paths are stereo and need to be panned center if you want to hear any stereo FX. Since you want a mono feed I would let the L/MONO output jack do that job and retain the stereo separation in the preset in case you want it in another circumstance, like going direct to PA sometime.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...