Jump to content
Sign in to follow this  
markallica

POD HD 500x won't update flash

Recommended Posts

I have restarted many times to update this and keep getting an error message. Not sure what the problem is.  The firmware has updated, but the flash will not. Any answers?

post-1472592-0-16437900-1491952900_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read several. Some people solved but most did not. I bought this almost 4 yrs ago and now I started to use it and it doesn't work. What the hell?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Make sure the device is connected

2) Download the flash file to your 'puter

3) In Monkey chose "flash from file"

 

Try a different usb port/cable and try again.

 

Hope that works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally got it to work. I used a different usb port on the back of the computer. Now most of the effects are gone except for a few.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally got it to work. I used a different usb port on the back of the computer. Now most of the effects are gone except for a few.

Well if the FX don't function, its not working...

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you go about getting the effects back? I don't want to go through the flash thing again. It's a major headache.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you say "The FX are gone" what exactly do you mean? A normally functioning HD will not have this issue.

 

Fire up HD Edit and see if it is a matter of patch setup (panning for exp.).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your FX are gone, or your patches are gone? 

Do you no longer have access to wah and flanger and delay. Or did your patch that used wah, flanger, and delay disappear. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

At the very least, the factory patches should be there, and amongst them all, just about every available effect is used. If you didn't tell it to keep your patches during the re-flash, then anything you created would have been deleted.

 

If you have various FX turned on and you can't hear them, that's another issue altogether, and it will likely require service.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still don't know what you mean by "got the effects back", but it doesn't seem to matter anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still don't know what you mean by "got the effects back", but it doesn't seem to matter anymore.

It shall forever remain one of life's great mysteries....

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems like he means patches. Simply based on the fact that one of those "who has the bundle" posts was recently commented on.  

But you know what happens when you assume

 

 

We should quit trying to help people who refuse to help themselves. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...