Jump to content

Recommended Posts

After a few  hours of exploring Internet links and experimentation, it seems evident that the Line-Six brand  20ft. VDI cables are problematic.  Type "Variax VDI Cable Issue" into  a search engine and encounter a well documented you-tube link that demonstrates an issue that the company should take care of.  Why does the short ethernet cable sent with the guitar work totally fine for VDI connection, while using the long line-six cable contribute to sonic havoc?  

 

Line Six has known about this issue for some time, and I have spent a lot of money.  Please fix it Line Six; take care of your consumers.

 

Thank you.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you considered it may be the guitar socket?

I know you said it works ok with the Workbench cable but not the VDI. Was your Variax new or used when you bought it. There was a lot of talk a while back around the specs of cables and Line 6 said that ordinary Ethernet cables should not be used because they can damage the socket on the guitar. Perhaps this has happened to yours? Try moving all the connectors in the guitar socket so that they are a tighter fit when the cable goes in. I hope that works for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...