Jump to content

Muddled sound, Lost "punch"


Prelexity
 Share

Recommended Posts

I have owned by Spider Jam for almost exactly four years now, but a year and a half ago or so, the sound of my amp started to muddle out. Due to sounding crappy, I stopped playing as often which caused me to "forget" about the problem and I never had the time to research into the situation until now. I have put the amp through some heavy use during my band years and I thought it may be the tubes buuuuut I realized the amp does not run on tubes, so that idea was thrown out the window. The cleans on the amp is still crystal clear, but the overdrive and distortion has gone bad. I thought it may have been my Jackson, which is my main guitar, but when I used my old guitar, sound was muddy as well so it's not the guitar(s).

 

 

So I'm kind of stuck and have no lead to follow, so I am now here hoping anyone can help me out.

Link to comment
Share on other sites

Have you tried doing a reset or reinstalling the firmware? I'm not really sure what the problem is. I've had mine since '08 and it's still going strong but I haven't gigged with it.

 

http://line6.com/support/page/kb/_/amplifiers/spider-jam/

 

Firmware update:

http://line6.com/support/page/kb/_/amplifiers/spider-jam/spider-jam-209-update-instructions-r472

 

http://line6.com/support/page/kb/_/general-faq/line-6-device-factory-reset-procedures-r435

Factory reset: Spider Jam: Hold down the settings/tone button as you turn on the power and hold the button for 5-8 seconds.

Edited by Brazzy
Link to comment
Share on other sites

Have you tried doing a reset or reinstalling the firmware? I'm not really sure what the problem is. I've had mine since '08 and it's still going strong but I haven't gigged with it.

 

http://line6.com/support/page/kb/_/amplifiers/spider-jam/

 

Firmware update:

http://line6.com/support/page/kb/_/amplifiers/spider-jam/spider-jam-209-update-instructions-r472

 

http://line6.com/support/page/kb/_/general-faq/line-6-device-factory-reset-procedures-r435

Factory reset: Spider Jam: Hold down the settings/tone button as you turn on the power and hold the button for 5-8 seconds.

Alright, so after some researching, my Spider Jam is up to date with v2.09. The only thing I have not done yet is factory reset, which I'm contemplating on. Not sure if I want to do that yet. But thanks a bunch for the reply.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...