Jump to content
xmacvicar

Potential preset bug?

Recommended Posts

I have made an AC30 preset which is half dirty/half clean. Sounds great! However, I have noticed some weird behaviour. If I engage the tuner  - tune and then go back to the preset, sometime its like the volume has dropped off or the preset isn't sounding the way it should. I have to switch over to a different preset, then BACK to the AC30 one to make it sound normal again.

 

Corrupt preset? That seems unlikely as I have just made it with the iPhone app and saved it directly to the Firehawk FX.

 

Anyone ever experience this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a known issue across presets. Mine seems to lose gain in the original patch until I go to another and back again. Was hoping the latest update would fix this, but it apparently did not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a known issue across presets. Mine seems to lose gain in the original patch until I go to another and back again. Was hoping the latest update would fix this, but it apparently did not.

 

Oh wow, so its a 'thing'? That sucks. Is it really only isolated to engaging the tuner?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's the only way I have experienced it. It seems to do this regardless of what patch is active when I engage the tuner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I have the same problem. God knows if someone who's related to the line 6 bug-fixing team ever gets some of these errors noted here on this forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I have the same problem. God knows if someone who's related to the line 6 bug-fixing team ever gets some of these errors noted here on this forum.

 

I'm gonna say thats a big fat no. SO much easier for L6 to set up a community driven support desk - let the users help themselves :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I have the same problem. God knows if someone who's related to the line 6 bug-fixing team ever gets some of these errors noted here on this forum.

I'm gonna say thats a big fat no. SO much easier for L6 to set up a community driven support desk - let the users help themselves :P

 

No trying to be a jerk....but cracks me up how folks automatically assume a forum is equal to a support desk, when it's clearly stated what things are done and where on the site.

 

The Forums - or "community driven support desk" as it was put- was fairly accurate to certain degree only because the line 6 forums are noted as  "Explore our forums where tens of thousands of other users talk about Line 6 gear and help each other." (quoted from (http://line6.com/support)...and that's where we are now...but then again, I think for bugs and other issues that snarky comments or remarks provide little more than mild amusement,  you might want to also hit up technical support...

 

To contact technical support directly you go here: http://line6.com/support/tickets (yep, it says it's a "A place to contact our expert support staff directly." at http://line6.com/support/technical-support )

 

 

To inquire about ideas  and things you'd like to see different about the firehawk- it's likely a support ticket ain't gonna do it....neither is a post on the forum....but if you drop it at the "Line 6 ideas" area, folks can vote on it and hopefully get a feature added at https://line6.ideascale.com

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

No trying to be a jerk....but cracks me up how folks automatically assume a forum is equal to a support desk, when it's clearly stated what things are done and where on the site.

 

The Forums - or "community driven support desk" as it was put- was fairly accurate to certain degree only because the line 6 forums are noted as  "Explore our forums where tens of thousands of other users talk about Line 6 gear and help each other." (quoted from (http://line6.com/support)...and that's where we are now...but then again, I think for bugs and other issues that snarky comments or remarks provide little more than mild amusement,  you might want to also hit up technical support...

 

To contact technical support directly you go here: http://line6.com/support/tickets (yep, it says it's a "A place to contact our expert support staff directly." at http://line6.com/support/technical-support )

 

 

To inquire about ideas  and things you'd like to see different about the firehawk- it's likely a support ticket ain't gonna do it....neither is a post on the forum....but if you drop it at the "Line 6 ideas" area, folks can vote on it and hopefully get a feature added at https://line6.ideascale.com

 

I've sent every single issue i've ever experienced directly to Line 6's support desk. However, that alot of times is not really helpful. Then you get into blasting every other possible option out there (this forum, FB groups, etc) to try to get a response.

 

I'm not the only person who makes snarky comments about the state of the forum, or board, or anything else. It's a sentiment shared by many.

 

But thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got official word from line 6 that they can't reproduce the issue with my patches so they told me to return it as it could be a hardware issue.

 

Dont but it. But maybe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Worth a try. Let us know if they are able to fix it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Worth a try. Let us know if they are able to fix it!

In this situation they aren't repairing but asking me to straight up get a new one from my retailer in a return

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, even better. Let us know if the brand new one has the same issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So... What happened? It's not productive to start a thread and just leave it hanging. Did L6 replace your FHFX? Did that resolve the issue?

I'm sure many of us would like to know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So... What happened? It's not productive to start a thread and just leave it hanging. Did L6 replace your FHFX? Did that resolve the issue?

I'm sure many of us would like to know.

I moved onto the Helix. l6 never fixed this and as far as I know is still a bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I moved onto the Helix. l6 never fixed this and as far as I know is still a bug.

Thanks for the update. A new Helix... That explains why you forgot about the FHFX. Most understandable. But if you have time I have 3 questions:

1) Did this problem only occur with your custom AC30 preset - or did it happen with others as well?

2) Have you tried importing your original AC30 preset and testing it after using the Helix tuner (I'm not sure if importing from FHFX is actually possible), or have you created a similar preset to test on the Helix.

3) What were the settings of your custom AC30 preset. I'd like to test it myself.

 

I own three L6 boards (XTLive, HD500X, FHFX) and am documenting quirks/bugs.

Thanks... and enjoy your Helix.✔ï¸

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the update. A new Helix... That explains why you forgot about the FHFX. Most understandable. But if you have time I have 3 questions:

1) Did this problem only occur with your custom AC30 preset - or did it happen with others as well?

2) Have you tried importing your original AC30 preset and testing it after using the Helix tuner (I'm not sure if importing from FHFX is actually possible), or have you created a similar preset to test on the Helix.

3) What were the settings of your custom AC30 preset. I'd like to test it myself.

 

I own three L6 boards (XTLive, HD500X, FHFX) and am documenting quirks/bugs.

Thanks... and enjoy your Helix.✔ï¸

This happened repeatedly across numerous patches - ones I downloaded from cloud, ones I created myself, ones I rebuilt myself, etc. The issue is definitely there and well documented in this forum and other places (FB FHFX group, etc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×