Jump to content
Sign in to follow this  
gsmccoy

Alternate tuning are lost

Recommended Posts

Alternate tuning are lost when JTV 69 is unplugged. I have to reset the tuning every time I use the guitar. (I am using the power supply and not three battery. Any ideas about what is causing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

We'll need some more info to narrow it down. What exactly do you mean by "lost"? Do you have a custom tuning that you saved to the guitar that's disappearing, do all the tunings cease to function, or is it some other symptom? Are you controlling it with a POD, Helix, etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like they're not being saved. Check the manual for how to save the tunings. I do it with Helix so don't remember on the guitar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am setting up a C6 tuning on the Baritone guitar position.  I run through the tuning process and it works fine. I can switch to other tunings, then go back...no problem.  But, when I cut off the power to the guitar, either by unplugging it, or by pulling the power supply, I lose the tuning.  It seems to save random notes.  As long as I maintain power the guitar, I am fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you save the alternate tuning after creating it? From the manual:

 

"Press and hold the Guitar Model Selector knob for 2.5 seconds or until the Alternate Tuning LED stops blinking to save your new tuning."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×