Jump to content
Sign in to follow this  
johnbgooder

Can't get a decent tone from Amplifi 150 - Spider Jam Mops the Floor with It.

Recommended Posts

OK folks. I don't get it. On paper the Amplifi 150 has all the goods to sound well, good. But, I've got an open back Spider Jam that in my opinion mops the floor with it. No matter what dirt I add it just seems flat. I've got a Roland Cube that also trounces the Amplifi. I suppose the bluetooth playback with full range drivers is a bonus but guess what? The bluetooth range is awful. A good practice amp for a newbie but that's all I see at this point. If you've got settings that let this thing breath let me know but I've tried all the high gain models and boosts. Tempting to crack it open and slap in an Eminence Governor .

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I find that the EQ section can help a lot with this.

 

Before adjusting the EQ I found many of the amps sounded worse than their counter parts in the Spider IV 75 amp I have. I have an Amplifi 150.

 

First turn off every block. What you will have is a pretty lifeless sounding amp. Next turn on the EQ section and adjust it for a flat, but full sound. Get the amount of highs and lows you want, but don't over do it. Next pick the amp you want and see if that sounds better. You can always adjust the EQ section a bit more if you need to.

 

Hope that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...