Jump to content
rerbty

Monkey Driver Won't Update

Recommended Posts

My driver for HD500 won't update. I attach the picture below. I tried to update with Monkey 1.59, didn't work. Tried with the latest 1.65, still won't work. I uninstall and re-install many times. I tried with two computers, window 7 and vista. Still not working. What should I do? Thanks guys.

post-1435294-0-06742100-1380424599_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

your hd 500 is not connected. first connect the pod and turn it on, then run monkey, then select update. follow the on screen instructions

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i followed the instructions exactly. it's still not working. any other suggestion, guys?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issues here...driver won't update, won't recognize purchased add-ons for my Pod xt in 2006, everything worked fine until today...getting the reading "THIS TONE CONTAINS AN AMP OR EFFECT FROM AN EXPANSION PACK YOU DO NOT OWN" .  Went to reinstall Line 6 Monkey & all the latest driver info updates.  Still shows up on Monkey profile as Driver not installed.  Tried the same on a Powerbook laptop & same reading.  Gave up after numerous attempts at uninstalling & reinstalling Driver update.  Just trying to get my presets back.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issues here...driver won't update, won't recognize purchased add-ons for my Pod xt in 2006, everything worked fine until today...getting the reading "THIS TONE CONTAINS AN AMP OR EFFECT FROM AN EXPANSION PACK YOU DO NOT OWN" .  Went to reinstall Line 6 Monkey & all the latest driver info updates.  Still shows up on Monkey profile as Driver not installed.  Tried the same on a Powerbook laptop & same reading.  Gave up after numerous attempts at uninstalling & reinstalling Driver update.  Just trying to get my presets back.  

so do you have a pod xt or a pod hd

Share this post


Link to post
Share on other sites

so do you have a pod xt or a pod hd

I have the Pod xt.  I followed all prompts pertaining to the Pod xt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Look at this post on making sure the POD is an "unknown device" in Windows Device Manager.

unkdev.png

 

Once you have that, confirm that the Unknown Device you are looking at *is* your POD, by checking its Hardware Ids in Device Manager.  Then, download the drivers and install with the POD unplugged.  Reboot, then plug in the POD, and you will see "installing device driver" s/w appear.  If that's not happening after a few minutes, open this file in Notepad: C:\Windows\INF\setupapi.dev.log (do not EDIT/SAVE this file - leave it alone)

 

The last entries at the bottom of the file should show the downloaded file installation (copy of files to driver store).  It will be dated when you did it, and start/end with lines that looks like this:

>>>  [SetupCopyOEMInf - C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\l6pod......
>>>  Section start 2013/09/23 22:15:33.748
      ....
<<<  Section end 2013/09/23 22:15:34.071
<<<  [Exit status: SUCCESS]

Then, the next thing should look like this, which is the Plug-and-Play driver installation sequence, caused by the discovery of the newly installed device:

 

>>>  [Device Install (Hardware initiated) - USB\VID_0E41&PID_....
>>>  Section start 2013/09/23 22:16:01.706
      ....
<<<  Section end 2013/09/23 22:16:08.843
<<<  [Exit status: SUCCESS]
If you see the driver install for VID_0E141&PID_ (PID = product Id depends on your POD) end in SUCCESS, then all should be good.  Make sure no other software has claimed the POD for exclusive use, like a DAW, or system sounds, if configured to use the POD for input/output.
 
I'm curious what's in the device install log for these failing systems, and whether the device is actually being seen in Device Manager.
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issues here...driver won't update, won't recognize purchased add-ons for my Pod xt in 2006, everything worked fine until today...getting the reading "THIS TONE CONTAINS AN AMP OR EFFECT FROM AN EXPANSION PACK YOU DO NOT OWN" .  Went to reinstall Line 6 Monkey & all the latest driver info updates.  Still shows up on Monkey profile as Driver not installed.  Tried the same on a Powerbook laptop & same reading.  Gave up after numerous attempts at uninstalling & reinstalling Driver update.  Just trying to get my presets back.  

 

 

Still waiting for a reply...I'm running on a Mac OSX. Pod xt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suggest you contact line6 and get support on the line, or open a support ticket: http://line6.com/company/contact/

most things having to do with licenses will require their intervention anyway.

 

Same issues here...driver won't update, won't recognize purchased add-ons for my Pod xt in 2006, everything worked fine until today...getting the reading "THIS TONE CONTAINS AN AMP OR EFFECT FROM AN EXPANSION PACK YOU DO NOT OWN" .  Went to reinstall Line 6 Monkey & all the latest driver info updates.  Still shows up on Monkey profile as Driver not installed.  Tried the same on a Powerbook laptop & same reading.  Gave up after numerous attempts at uninstalling & reinstalling Driver update.  Just trying to get my presets back.  

 

 

Still waiting for a reply...I'm running on a Mac OSX. Pod xt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damn it! This lollipoping business company just selling but not helping! Lot of guitarist making complain about driver update issue and Line6 ignores them.  I have same problem. lollipop off Line6!

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

To rerbty; Carney1; HungarianGang . . .

 

This is a community support forum.  Line 6 doesn't often check in here.  Instead, the extremely helpful user community will chime in with solutions that have worked for them in the past. 

 

Sometimes Line 6 needs to get involved.  In that case, it's best to open a support ticket here http://line6.com/support/tickets/add.html

 

Line 6 support is actually pretty good if you engage them properly.  Since this thread has degenerated into attempted profanity and name calling I'm locking the thread.  Please use the link I've provided and open support tickets.  A Line 6 support specialist will be glad to assist you.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×