Jump to content
Sign in to follow this  
kneave

Garbled Audio With Surface Book

Recommended Posts

Howdo,

 

I've recently purchased a Surface Book (1st gen) and I'm getting really garbled audio from the output of my UX2.  I last saw this when I tried to connect to my PC via a powered USB hub and could only get it to work if I connect direct. 
 
As the USB ports connect to the mainboard via the keyboard connected I'm starting to think they are behind a hub, if so there is no fix...
 
Has anyone had any success running a UX2 with a Surface Book please?  If so could you let me know the trick to getting it working, if not put me out of my misery!
 
Thanks,
Keegan

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't suppose anyone can confirm or deny that this should work with a Surface Book please?  I'm starting to assume not but it would be nice if anyone can confirm it please.

 

Thanks,

Keegan

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you had the same problem with a powered hub, then I would guess you are correct in that the hub connection just does not work with the UX2 (BTW, I have heard the same for other audio interfaces, too.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Howdo,

 

I've recently purchased a Surface Book (1st gen) and I'm getting really garbled audio from the output of my UX2.  I last saw this when I tried to connect to my PC via a powered USB hub and could only get it to work if I connect direct. 
 
As the USB ports connect to the mainboard via the keyboard connected I'm starting to think they are behind a hub, if so there is no fix...
 
Has anyone had any success running a UX2 with a Surface Book please?  If so could you let me know the trick to getting it working, if not put me out of my misery!
 
Thanks,

Keegan

 

 

Omfg is this my issue? I have not been able to get my UX2 to work properly on my Surface Book. I just get this horrible buzzing/static noise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omfg is this my issue? I have not been able to get my UX2 to work properly on my Surface Book. I just get this horrible buzzing/static noise.

If you can't get it to work at all, this link about a Mac update that was causing trouble with the set up on Mac was causing may help.

http://line6.com/support/page/kb/_/recording/computer-audio-set-up-and-troubleshooting/macos-high-sierra-1013-driver-installation-change-r879

Share this post


Link to post
Share on other sites

dmott92:  Looks like it, aye.  Thanks for comfirming you see the same on your Book at least.

Gaz_Ham:  Thanks for that link but the Surface Book is Windows based so likely not applicable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue here. Garbled sound through the "docking station" as through connecting directly (Surface Book II). On my last computer, changing the "Default Format" in the sound settings (Advanced tab) to one of the other options helped, but there are only 2 options left instead of 4 and it doesn't seem to be the root cause anyway.

It'd be great to know if there is ANY way to resolve this...

image.png.4cb8b304d33125f2f30be7fa21f0e533.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just found this thread, and I wonder too if someone has gotten it to work on a surface book. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×