Jump to content
LutherDeLorme

A request to Line 6: please make new presets FW 2.30 downloadable

Recommended Posts

When you install 2.3 and restore backups, be sure to not restore Factory 1 and Factory 2 presets, then you will have the new 2.3 version. If you leave Factory 1 and Factory 2 chosen to restore, it restores what you previously had backed up from the previous version. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you install 2.3 and restore backups, be sure to not restore Factory 1 and Factory 2 presets, then you will have the new 2.3 version. If you leave Factory 1 and Factory 2 chosen to restore, it restores what you previously had backed up from the previous version. 

Yeah but the OP is right. You should just be able to grab them...and i think you can somewhere?

 

He may already have installed 2.30 and not feel like messing with it, and doesnt want to take the chance on a bad (re) install. I get it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jbuhajla

Well, I didn’t want to make my initial question too long, but I’ve been there. Two days ago I upgraded to 2.30 and I was aware of the issue and I have searched for new presets directly after the upgrade (so I didn’t restore my backup immediately). I couldn’t find any new presets!!!......I only saw my presets and preset listnames in the screen of my LT......So I then restored my backup (according to the procedure).

 

I just want what I request in my initial post. A debate about what I (or Line 6 - see below(1) )might have done wrong isn’t going to help me cause I am not really willing to downgrade and upgrade again, and probably come to the same conclusion that I can’t find new presets. My presetlist 1 and 2 are Freman presetlists, my presetlist 8 is factory 1. I could try to not restore presetlist 1 and 2 but in the device itself they are called (before restoring, just after upgrading) Freman 1 and 2, it would be a miracle that the name of the list is different then the content (in my opinion). I feel a bit grumpy about the whole issue cause I have spend a lot of time on it during and after upgrading, I was aware about a possible overwriting during restoring, but I only saw the names of my presetlists just after upgrading, etc, etc, etc.

 

(1) Not really a great manual from Line 6 which implies overwriting their own factory presets....somebody else mentioned this already somewhere...but even though I was aware of that it still didn’t result in finding the presets, and the ‘not restoring Factory 1 and 2 workaround’ doesn’t work for me.

 

BUT...as said....a debate about all this stuff isn’t really helping me :) I just want the presets :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think there are a few new factory presets that feature the new amps, but I have not verified that. I think there was another thread about the 2.3 presets that someone did verify them. They may have even attached the files. I can't quite remember. 

 

I do agree that for those that want the presets, a zip file with all the factory presets from Line 6 would be welcomed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I accidentally cleared the factory presets trying to just reset my Helix Floor back to factory settings.  Thank goodness I found the correct "Reset setlists to factory, Global reset, Clear IRs" sequence!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I have the same problem here ! i have put the new firmware on the Helix and reistalled all my presets on the Helix and left the factory presets off.

I still cannot see/find the new Amps, Distortion, Modulation ect on the Helix !

 

Any Help would be great !

 

Thanks Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly - the new presents are in the firmware: backup your set lists, do the factory reset (7+8) then selectively restore you set lists

 

http://line6.com/support/page/kb/_/effects-controllers/helix/helix-reset-procedures-and-troubleshooting-tricks-r768

Thank you!! Yes, this solves my problem. I just did the reboot with footswitches 7+8 pressed down, and there they are. Weird I definitely didn’t saw them when I did the upgrade a few days ago. Problem solved. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...