Jump to content
dredd66

Battery charger not working

Recommended Posts

Hello...

I purchased my Variax standard yesterday.

I immediately put its battery on charge and i wanted to try variax sounds as soon as possible because I was too curious :) so I put the battery half charged into guitar...

Then i tried to continue charging but I saw that the red led was off... until a moment that it lightened...

A couple of hours later, I saw the led blinking rapidely, meaning charger problems. I suddenly removed the battery and the led light stopped blinking and became steady, even without battery!!

Why that??? Please help!

 

Ps in case of mistakes... I’m sorry because I’m italian...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make certain your product is registered in your account, and then log a support ticket with Line 6.

They will let you know what your options are.

 

Good things come to those who wait. Battery charge times should be observed. Impatience is understandable,

I have five Variax guitars myself.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh... thanx for your reply!

You’re right: my Variax is not registered yet!

I will do it as soon as possible and I’ll open a ticket!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did anyone solve this issue?

There's not much to "solve" here.

 

There are only a couple of possibilities...either you simply didn't charge the battery long enough, or the charger and/or the battery are defective. Either way, the only "solution" is to replace whatever's busted. If you purchased the guitar new, then it's covered under warranty. Take it back, or open a support ticket with Line 6.

 

If you bought it used, get a new battery first. If that one fails to charge as well, then you know the problem is the charger...but I doubt that's the case. And even if it is, the worst thing that happened is you now have a spare battery, which you're gonna want anyway....especially if you're gigging with this guitar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my case the battery was OK. Charger unit was faulty. Red light was on all the time indicating charging, even if there was no battery 
in the cradle.  The shop has agreed to replace it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m going to the shop right now :)

Battery is ok and I tried to recharge it about 12 hours!!

 

I think it is definitely a charger issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...