Jump to content
Sign in to follow this  
dudluu

Volume Pedal changes "drive" parameter of amp setting

Recommended Posts

Hi y'all

In all patches in the firehawk when I move the volume pedal it sets the "drive" of the amp setting to another position than programmed.
First I thought the "drive" is assigned to be tweaked by the pedal, but as far as I know you can not tweak amp settings with the pedal.
I calbirated the volume pedal but this did not help at all.

 

Example:

"drive" is programmed to 80%. Sounds nice.

Now I move the pedal to adjust the volume and the volume is controlled nicely, but also the "drive" parameter jumps to somewhere around 50%. When I move the pedal again the "drive" never goes back, it moves between 40 and 50%. No chance to bring it back up to its initial setting.

 

 

Firmware version. 1.30

 

Anybody the same problem? Solutions?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wasn't aware that the pedal could not be assigned to amp parameters. Are you sure about that?

 

Have you checked the pedal assignment using the Firehawk app? It certainly sounds like it is assigned to the amp Drive parameter, and set to a mid-range sweep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having this exact same issue, only mine cuts the amp drive to 1% whenever I use the volume pedal.  Did a factory reset and I'm still having the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All of this is very confusing because you're not supposed to be able to assign the pedal to amp parameters.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×