Jump to content

Timing issue when reamping with the Helix


ibanezfan123
 Share

Recommended Posts

HI everyone. I am still learning how to use the Helix with reampling and am having an issue. I am able to record the source track and the di track, but when i go to reamp the new track is off time with the di and source track. Is this a common issue that has been addressed already or am i missing a step when doing this? Thanks for any help and advice you can give. 

Link to comment
Share on other sites

Make sure your DAW is configured to use Helix and its ASIO driver as the audio input/output device. Also make sure your monitors/headphones are connected to Helix, not your computer. Turn off any software Record Monitoring in your DAW.

Link to comment
Share on other sites

Im with silverhead, this is probably more a configurations issue than it has anything to do with helix itself. Though i was mistaken once back in 73 so dont take my word for it....but that would probably be the best place to start looking.

Link to comment
Share on other sites

Yep this is likely latency caused by not using the helix asio directly.

If you are just reamping and have already dialled in the tones you want you dont even really need to monitor it so just switch to the helix driver directly, run your tracks through and switch back once you are done.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...